Mit csináljak ha a 15 éves fiam nem akar iskolába járni?
Szerintem is szintnek megfelelő iskolába/osztályba kellene járnia.
Saját esetem 17-18 évvel ezelőtt:
Hetedik-nyolcadik osztályban nem volt kihívás a matek óra törzsanyaga, így a matektanár minden órára külön füzetben hozott feladtokat nekem és cimborámnak (ketten voltunk "renitensek"). Az órai anyag mellett így a különfeladatokkal már el tudtuk tölteni az időt.
Ezután gimnáziumba mentem matematika-fizika speciális tagozatra, ami emelt szintű szakoktatás jelentett. Ezzel már leterheltek megfelelően.
Egyébként pedig a motivációt kellene megteremteni valahogyan a gyereknél. Pl. "okos vagy, könnyen tanulsz, tanulj meg programozni, amivel már 16-17 évesen sokat kereshetsz iskola mellett". Később pedig az idejekorán megalapozott tudás biztos anyagi jövőt eredményez.
Azzal foglalkozzon, amit szeret csinálni. Az iskolában elsorvasztják. Nagyon emlékeztet a történeted a saját történetemre. Nem mondom, hogy zseni voltam, de hasonló problémákat éltem át, és éltek át a szüleim emiatt.
Nincs rosszabb, amikor úgy érzed, hogy sok idióta között vagy, és lehúznak. És nem csak az osztálytársak, a tanárok is. Én otthagytam a sulit, amint lehetett, viszont nekem már akkor volt olyan hobbim, amivel el tudtam helyezkedni dolgozni és meg tudok élni belőle. Én akartam dolgozni, csinálni, mert érdekelt. Viszont ha ő nem akar csinálni semmit, az nem lesz jó, valami kelleni fog. Jó lenne megtalálni, hogy az élet mely területén tudna legjobban érvényesülni.
A suli egyértelműen idő- és energiapocsékolás neki.
Érdekes, hogy miért kellett eljutni odáig, hogy 15 éves legyen, és még mindig nem a képességeinek megfelelő iskolába járjon? Ezt óvodás korában rendezni kellett volna már, egy jó szülő felkutatja a gyerekének megfelelő oktatási intézményt, és ha nem találja, alapít egyet, vagy magántanuló lesz a gyerek.
Neked nem az iskolával kell legyél, hanem a gyerekeddel.
És ebben az esetben is egyáltalán nem biztos, hogy a gyereket kell adaptálni az iskolához.
Unja a banánt ebben a suliban, nem az ő képességeinek való. Nincs a környéketeken más, erőcebb suli?
Szabadidejében mihez lenne kedve? Sportolni, nyelvet tanulni, tudományokkal foglalkozni, zenélni? Ha van bármi ami megmozgatja, írasd be rá
Nagyon rossz ám egy jó eszű, kérdésfeltevő és alapvetően kíváncsi gyereknek egy nála gyengébb osztályban leledzeni. 26-szor meghallgatni ugyanazt,ő pedig nem tudja !egmutatni mit tud igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!