Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy látjátok? Kinek van...

Ti hogy látjátok? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Jövőre gimis leszek, ahol az eddig tanult angol mellé becsúszik egy második idegen nyelv is. Az iskolákban, amiket megjelöltem, legalább 3-4 nyelv közül lehet választani. Én a spanyolra vagy a franciára gondoltam, ezeket ugyanis régóta tanulni szeretném, mert tetszenek. A német ugyan hiába hasznos, egyáltalán nem tetszik, és nem is szeretnék ilyen nyelvterületen élni később. Apukám viszont kijelentette, hogy márpedig én azt fogom tanulni, mert szomszédos ország és hasznos. Én mondtam, hogy nem szeretnék német nyelvterületen élni, de erre ő azzal jött, hogy sosem tudhatom, aztán mondta hogy el vagyok kényeztetve (mert ellentmondtam nekik), hogy makacs vagyok, akaratos, etc. Ezekkel tisztában vagyok, viszont azon az elven vagyok, hogy úgy lehet leghatékonyabban tanulni, ha szereted is, amit tanulsz. Mert akkor érdekel, és sokkal jobban odafigyelsz rá. Tudom, hogy ő az apám, és neki van döntési joga felettem, de azért nem mindegy, milyen nyelven tudsz, és egyébként sem neki kell majd tanulnia 4 éven keresztül. Igazam van, vagy rá kéne hallgatnom inkább? (Bocsánat a szóismétlésekért!)
2018. márc. 13. 16:20
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
63%

Ismerős, csak a mi giminkben annó végül nem indították el a francia csoportot, így mindenki németre ment, azok is, akik a franciát jelölték. Én szeretem a nyelveket, angolból is már tizedikben meglett a nyelvvizsgám, előrehozottaztam is stb.. De a némethez én is dettó így álltam, hogy én franciát akartam tanulni, mert az érdekelt, a német nem volt szimpatikus és kész.

4 évnyi szenvedés volt a német tanulás, gyűlöltem. Most az egyetemhez majd két nyelvvizsga kéne, de a német annyira nem ragadt meg, hogy inkább elkezdek spanyolul tanulni a nulláról.

2018. márc. 13. 20:40
 22/27 Platypus ***** válasza:
63%
A németeknél és az osztákoknál is nagyon jó az iskolai nyelvoktatás. Az idősebb generáció egy egészen kis részét leszámítva mindenki beszél angolul, és jól. Teljesen mindegy, hogy üzleti kapcsolatba kerülsz németekkel vagy turistákkal szeretnél haverkodni, boldogulni fogsz az angollal. Ezzel szemben a spanyolok és a franciák borzasztóan nagy százaléka nem beszél semmiféle idegen nyelvet. Ha velük akarsz szót érteni, aranyat fog érni a nyelvtudásod.
2018. márc. 13. 20:49
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Azt hiszem sikerült meggyőzni :)
2018. márc. 13. 21:26
 24/27 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem neked van igazad, de ez sajnos apukádat nem fogja meggyőzni.

Én is ebben a választásban voltam és spanyolul tanultam végül. Nem bántam meg, pontosan olyan fölösleges az a tudásom, mint a német lenne :) Nem akarlak elkeseríteni sem téged, sem apukádat, de a második nyelvet a legtöbben már nem tudják jól megtanulni. Későn kezdődik 14 évesen, rövid ideig tanulod és kisebb óraszámban van mint az angol. Alig ismerek olyan embert, aki még 25-30 között is meg tudna szólalni a másodikként választott nyelvén.

Jelenleg német tulajdonú cégnél dolgozom mérnökként és nincs szükségem a németre még így sem. Naponta skypeolok németekkel és fel sem merül, hogy ne angolul csináljuk.

Próbáld meg ezt átbeszélni még otthon. Semmi értelme annak, hogy négy évet szenvedj és nulla tudással hagyd el a gimit. Zárójelesen megjegyzem, hogy reménykedhetsz, hogy nem telik fel a francia csoport. Általában elég népszerűtlen nyelv. Nálunk összesen ketten jelentkeztek franciára anno az évfolyamról, szóval átdobáltak random embereket németről. Ha ügyesen helyezkedsz, akkor talán úgy meg tudsz szabadulni a némettől. :)

2018. márc. 13. 23:52
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
Nem olvastam az utolsó válaszod. Örülök, hogy sikerült meggyőzni :)
2018. márc. 13. 23:52
 26/27 anonim válasza:
0%
Természetesen neked van igazad. Ez a te döntésed! (Legalábbis annak kéne lennie)
2018. márc. 14. 21:05
 27/27 anonim ***** válasza:
39%

"Nálunk összesen ketten jelentkeztek franciára anno az évfolyamról, szóval átdobáltak random embereket németről."

Nálunk is :D

2018. márc. 15. 01:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!