Ti hogy látjátok? Kinek van igaza?
Én a németet választottam, mert mindig azt szerettem volna tanulni. Használni azóta sem használom, pedig a munkámban szinte csak külföldiekkel van dolgom, de mindenki angolul beszél. A spanyol hiányát érzem a legjobban, mert ők aztán nem hajlandóak angolul beszélni...
Véleményem szerint itthon egyik se hasznosabb a másiknál, azt tanuld, amelyiket szeretnéd. A német valóban nehéz az angol után.
Neked van igazad és azzal próbáld meggyőzni, hogy "hiánynyelvekre" nagyobb a kereslet a munkapiacon.
Angol után németül tudnak a legtöbben (régen fordítva volt), viszont spanyolul, franciául, olaszul kevesen beszélnek. Már ezek alap tudásával könnyebben bejutsz egy multihoz, mintha angolul ~s németül tudsz középszinten.
Szerintem mindkettőtök mondandójában van igazság. Viszont mivel te fogod tanulni az adott nyelvet, ezért apukádnak illene engednie. Fiatal vagy, simán megtanulhatod akár mindhármat is (spanyol-francia még egy nyelvcsalád is ráadásul), a sorrend meg nem mindegy?
A francia egyébként az EU-ban egyáltalán nem haszontalan. A németet meg valóban sokan beszélik nálunk, de pont emiatt le is megy az értéke valahol.
Spanyolt szerintem csak akkor válaszd, ha tényleg az tetszik és azon a nyelvterületen akarsz élni. Európában azok a spanyolok, akikkel érdemes üzletelni, tudnak angolul, a többi beszélő meg latin-amerikai, ahol azért valljuk be, nincsenek nagy lehetőségek. Gazdaságilag úgymond nem éri meg annyira, mint a másik kettő, de egy nyelv sem felesleges:)
Szerintem állj ki amellett amit akarsz. Mond meg, hogy mit akarsz.
(De ha valahogy mégis németet kell majd tanulnod, akkor tanuld azt szívvel. szép nyelv amúgy)
Neked van igazad.
Tanulsz angolul. Ezzel nagyon sok helyen érvényesülhetsz.
E mellé olyat válassz, amit szeretnél. Ez lehet bármi. Később pedig, ha úgy hozza az élet, akkor tanulhatsz még más nyelvet is.
Én 4 évig tanultam németet, mindig 5-ös voltam belőle. Azt hiszem túlzás nélkül mondhatom, nyomtalanul múlt el. Egy büdös szót nem tudok németül. Néha fölrémlik ez az, de kb annyi.
Az angolt nyomd meg nagyon, az folyékonyan menjen és akkor onnantól kezdve bármi más csak egy kis plusz, ami alkalomadtán jól jöhet.
A spanyolt ajánlom. Nagyon szép nyelv, nem is túl nehéz, és úgy egyébként keresett, nagy cégeknél főleg.
Tok mindegy
Két nyelvvel nem sokra fogsz jutni
Celozd meg mind a harmat és az oroszt is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!