Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy látjátok? Kinek van...

Ti hogy látjátok? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Jövőre gimis leszek, ahol az eddig tanult angol mellé becsúszik egy második idegen nyelv is. Az iskolákban, amiket megjelöltem, legalább 3-4 nyelv közül lehet választani. Én a spanyolra vagy a franciára gondoltam, ezeket ugyanis régóta tanulni szeretném, mert tetszenek. A német ugyan hiába hasznos, egyáltalán nem tetszik, és nem is szeretnék ilyen nyelvterületen élni később. Apukám viszont kijelentette, hogy márpedig én azt fogom tanulni, mert szomszédos ország és hasznos. Én mondtam, hogy nem szeretnék német nyelvterületen élni, de erre ő azzal jött, hogy sosem tudhatom, aztán mondta hogy el vagyok kényeztetve (mert ellentmondtam nekik), hogy makacs vagyok, akaratos, etc. Ezekkel tisztában vagyok, viszont azon az elven vagyok, hogy úgy lehet leghatékonyabban tanulni, ha szereted is, amit tanulsz. Mert akkor érdekel, és sokkal jobban odafigyelsz rá. Tudom, hogy ő az apám, és neki van döntési joga felettem, de azért nem mindegy, milyen nyelven tudsz, és egyébként sem neki kell majd tanulnia 4 éven keresztül. Igazam van, vagy rá kéne hallgatnom inkább? (Bocsánat a szóismétlésekért!)
2018. márc. 13. 16:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%

Én a németet választottam, mert mindig azt szerettem volna tanulni. Használni azóta sem használom, pedig a munkámban szinte csak külföldiekkel van dolgom, de mindenki angolul beszél. A spanyol hiányát érzem a legjobban, mert ők aztán nem hajlandóak angolul beszélni...

Véleményem szerint itthon egyik se hasznosabb a másiknál, azt tanuld, amelyiket szeretnéd. A német valóban nehéz az angol után.

2018. márc. 13. 17:39
 12/27 anonim ***** válasza:
76%
Én csak azt nem értem miért lenne hasznosabb a német mint pl a spanyol :) Én is tanultam hosszú hosszú évekig a németet, nem szerettem, ma annyit hasznosítok belőle, hogy megértem de válaszolni már nem tudok. Spanyolul egy kicsivel több mint fél éve tanulok(önszántamból) és már tudtam beszélgetni anyanyelvűekkel és előbb megértem a filmekben a spanyol szöveget mint a németet. Rengeteg ember beszél spanyolul, többen mint németül. Azért mert körülöttünk több a német ajkú, nem jelenti, hogy később nem lehet messzebb költözni és hasznosítani a spanyolt, de akár itthon is tanárként/fordítóként, vagy bárhol pluszt jelent szerintem az angol mellett még egy idegennyelv ismerete. Ha viszont nem élvezi a tanulást, kín lesz neki(mint ahogy nekem a német), akkor csak elpazarolja azokat az éveket amiket arra a nyelvre fordíthatott vna amit szeretne. Nekem sajnos nem volt választásom, németet kellett tanulni, de bárcsak előbb kezdtem volna a spanyolt. Szerintem beszélj apukáddal, hogy tudod, hogy jót akar de még ha most spanyolul(vagy franciául) kezdesz tanulni és később németül is szeretnél, sose késő elkezdeni, de hagy döntsd el te magad.
2018. márc. 13. 17:46
 13/27 anonim ***** válasza:
92%

Neked van igazad és azzal próbáld meggyőzni, hogy "hiánynyelvekre" nagyobb a kereslet a munkapiacon.

Angol után németül tudnak a legtöbben (régen fordítva volt), viszont spanyolul, franciául, olaszul kevesen beszélnek. Már ezek alap tudásával könnyebben bejutsz egy multihoz, mintha angolul ~s németül tudsz középszinten.

2018. márc. 13. 17:55
 14/27 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem mindkettőtök mondandójában van igazság. Viszont mivel te fogod tanulni az adott nyelvet, ezért apukádnak illene engednie. Fiatal vagy, simán megtanulhatod akár mindhármat is (spanyol-francia még egy nyelvcsalád is ráadásul), a sorrend meg nem mindegy?

A francia egyébként az EU-ban egyáltalán nem haszontalan. A németet meg valóban sokan beszélik nálunk, de pont emiatt le is megy az értéke valahol.

Spanyolt szerintem csak akkor válaszd, ha tényleg az tetszik és azon a nyelvterületen akarsz élni. Európában azok a spanyolok, akikkel érdemes üzletelni, tudnak angolul, a többi beszélő meg latin-amerikai, ahol azért valljuk be, nincsenek nagy lehetőségek. Gazdaságilag úgymond nem éri meg annyira, mint a másik kettő, de egy nyelv sem felesleges:)

2018. márc. 13. 18:14
 15/27 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem a franciába jáó lenné, főleg dubajban :)
2018. márc. 13. 18:15
 16/27 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem állj ki amellett amit akarsz. Mond meg, hogy mit akarsz.

(De ha valahogy mégis németet kell majd tanulnod, akkor tanuld azt szívvel. szép nyelv amúgy)

2018. márc. 13. 18:16
 17/27 anonim ***** válasza:
88%

Neked van igazad.

Tanulsz angolul. Ezzel nagyon sok helyen érvényesülhetsz.

E mellé olyat válassz, amit szeretnél. Ez lehet bármi. Később pedig, ha úgy hozza az élet, akkor tanulhatsz még más nyelvet is.

2018. márc. 13. 18:31
 18/27 anonim ***** válasza:
81%

Én 4 évig tanultam németet, mindig 5-ös voltam belőle. Azt hiszem túlzás nélkül mondhatom, nyomtalanul múlt el. Egy büdös szót nem tudok németül. Néha fölrémlik ez az, de kb annyi.

Az angolt nyomd meg nagyon, az folyékonyan menjen és akkor onnantól kezdve bármi más csak egy kis plusz, ami alkalomadtán jól jöhet.

A spanyolt ajánlom. Nagyon szép nyelv, nem is túl nehéz, és úgy egyébként keresett, nagy cégeknél főleg.

2018. márc. 13. 19:20
 19/27 anonim ***** válasza:
3%

Tok mindegy

Két nyelvvel nem sokra fogsz jutni

Celozd meg mind a harmat és az oroszt is

2018. márc. 13. 19:35
 20/27 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem igazad van. Ráadásul a spanyol a második legbeszéltebb nyelv, azzal is boldogulsz a világon gyakorlatilag mindenhol
2018. márc. 13. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!