Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem ad neki esélyt?

Miért nem ad neki esélyt?

Figyelt kérdés
Nemrég összejöttem egy sráccal, nemrég költözött ide Romániából és múlthét hétvégén elhoztam hozzánk, hogy a szüleim is megismerjék, de apa a kezdetektől nagyon ellene volt, mert nem szereti a románokat, meg még sorolhatnám kiket nem.. Szóval megvan egy adott népről a véleménye és akkor szűklátókörűen ragaszkodik is ehhez az elvéhez, még akkor is, ha nem mindenkire igaz. Nem azt mondom, hogy bunkó volt barátommal, csak azért érezhető volt, hogy annyira nem örül neki és kb fél óra múlva inkább elvonult, hogy nem érdekli és ne is hozzam őt ide többet.
2018. márc. 13. 10:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%

Az előítéletek vezérlik a gondolkodását és olyan szinten befolyás alatt tartják világlátását, hogy nem képes ezen túllépni.

Sajnos ezért nem képes "egy esélyt adni". :-(

Ettől tartok legalábbis.

2018. márc. 13. 11:16
 2/12 anonim ***** válasza:
33%
Röviden: mert tudkó, előítéletes idióta.
2018. márc. 13. 11:22
 3/12 anonim ***** válasza:
65%
Én azt tapasztaltam az erdélyiekről, hogy túlzottan alázatos simulékonysággal akarnak bevágódni. Szerintem apád ezt érezhette rajta, ami csak megerősíthette az előítéleteit. Fiatal srácként engem is párszor kostolgattak lányok apukái, de én inkább ilyenkor beleálltam, persze azért úgy, hogy senkit sem lehet a saját hátában kiosztani.
2018. márc. 13. 11:28
 4/12 anonim ***** válasza:
...házában...
2018. márc. 13. 11:28
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Pontosabban sult roman vagy szekely?
2018. márc. 13. 11:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát teljesen román, de amúgy tud magyarul. Vagyis.. nagyjából. Nem tökéletes :D
2018. márc. 13. 11:35
 7/12 anonim ***** válasza:
56%
És milyen volt nálatok a viselkedése? Karakán vagy behízelgő?
2018. márc. 13. 11:42
 8/12 A kérdező kommentje:
Valahogy a kettő között, de amúgy teljesen normálisan viselkedett és nem játszotta meg magát, mindig ilyen szokott lenni.
2018. márc. 13. 11:43
 9/12 anonim ***** válasza:
77%
Magyarok 90 % ilyen. Nem kell hazavinni. Aztán picsognak a gyakorin szülők tesok, h a gyerek v testvér párja férje oda se szagol.. Ok és okozat..
2018. márc. 13. 11:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Ne félj ez a jobbik eset, én annó a kurd barátom vittem haza , volt is belőle probléma. Anya nagyon jól fogadta , apa annál kevésbé. Azóta megbékélt vele mondjuk, pedig aztán nagyon sokáig hallgattam, hogy csak letelepedési engedély kell majd neki biztosan, szülök neki gyerekeket aztán ha nem fiú lesz rámrobbantja a házat meg hasonlók. Pedig semmi rosszat nem tudok mondani róla azóta sem, elfogadom hogy heves vérmérsékletű, de nem esik túlzásokba.

Most hogy így eltelt lassan 5 év leültem apával beszélgetni és igazából mondta hogy ez furcsa dolog egyszerűen a saját gyerekét ennyire felnőttnek látni és hogy az ő szemében sosem lesz ő a tökéletes férfi számomra, de mindegy mert semelyik se lenne az. Apukád is olyan mint az enyém. Védelmező és kicsit előítéletes, de ha látja majd hogy jól bánik veled a fiú megbékél :)

2018. márc. 13. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!