Szüleim elváltak, amikor kicsi voltam. Apámat azóta nem láttam és sosem érdeklődött felőlünk. Annyit tudok róla hogy most külföldön él(ha jól tudom Oroszországban) és van egy nálam 2 évvel fiatalabb fia. Pár nappal ezelőtt felhívta anyámat minden előzmény nélkül, hogy szeretne velünk találkozni, mert épp erre jár és hozni szeretné a gyerekét is,hogy megismerjük. Anya nem túl szép dolgokat mesélt róla és nem szeretné, ha találkoznék vele,mert nem hiszi el, hogy olyan messziről csak úgy eljönne, főleg úgy, hogy előtte nem is beszéltünk. Most szombaton találkoznánk egyébként.
Egy esélyt megérdemel. Ha te nem haragszol rá, és nincs semmilyen ellenérzésed a találkozással kapcsolatban, akkor szerintem hajrá. Ne hagyd, hogy ebben befolyásoljanak. Te magad is el tudod dönteni, hogy mit szeretnél.
Másrészt, te csak a történet egyik felét ismered...
2017. nov. 2. 04:04
2/13 anonim válasza:
Megérdemel egy esélyt, de ne fűzz hozzá reményeket. Engem 20 év után egy éve keresett fel az anyai magyapám, hogy jaj találkozzunk stb. Készültem. Drága bort vettem ajándékot stb, majd amikor megérkeztem a szia hogy vagy, után pontosan ezt és így mondta: “hallom jó kis vállalkozásod van, szereld már meg a konyhabútoromat!” Ne tudd meg milyen fos érzés volt.
2017. nov. 2. 04:09
3/13 anonim válasza:
Adhatsz, én nem adnék. Forduljon fel, amiért nem volt rám kíváncsi 10+ évig.
2017. nov. 2. 08:02
4/13 anonim válasza:
Szerintem magadnak adj egy esélyt hogy megismerhesd tényleg olyan mint amilyennek látszik. Megbánni csak azt fogod ha kihagyod a lehetőséget, de ne nagyon éld bele magad
2017. nov. 2. 08:34
5/13 anonim válasza:
Nem kell kapásból visszautasítani csak azért, mert anyádnak negatív érelmei vannak iránta. Valamikor bizonyára nem így volt, mert akkor te sem jöttél volna a világra. Nemcsak, hogy a történetnek csak az egyik felét ismered (azt is csak anyád elbeszéléséből), de azt sem tudhatod, hogy ez a fél a nagyobb vagy kisebb.
2017. nov. 2. 09:03
6/13 anonim válasza:
Az az egy biztos, hogy anyukad velemenye nem tekintheto objektivnek a kerdesben. Az se biztos hogy nem erdeklodott, vannak esetek mikor az anya titkolja el pl.
Mindenesetre attol fugg mire. Egy eselyt arra, hogy beszeljen a fiaval es meghallgasd az o verziojat is, mindenkepp.
Eselyt arra, hogy berobbanjon az eletedbe egyik naprol a masikra mint teljeserteku apa, ezt kapasbol nyilvan nem.
2017. nov. 2. 09:20
7/13 theradion válasza:
Én negyed évszázad után jártam így. Egyszer csak megjelent az addig eltűnt anyám. Adtam esélyt. Nem bántam meg. Persze, ilyen helyzetben nincs és nem is lehet szó szülő-gyerek viszonyról, főleg miután már felnőtt vagy, de egyébként sem: az "apa" kártyát eljátszotta s elvesztette. Viszont megismerhetitek egymást. Az első találkozás nyomán az érzéseid megsúgják majd, hogy legyen-e második. Ne szolgáltasd ki magad, címed, telszámod ne add meg, te dönthesd el, hogy még akarod-e látni valaha, s ha igen, hol s hogyan. Amit én nyertem az anyámmal való néhány találkozásból: megbékélést mindazzal ami történt, a fejezet lezárását.
2017. nov. 2. 09:56
8/13 anonim válasza:
Én személyes tapasztalat alapján egy dolgot tanácsolnék.
Ne a lakásotokba hívd meg. Találkozzatok semleges helyen először, pl. egy kávézóban. Így bármikor el tudsz jönni, ha nem sikerült a dolog, illetve nem kell azon gondolkodni, hogy hogyan fogod a lakásodból kirakni őket, ha azt szeretnéd, hogy menjenek el.
Ha minden szép és jó, akkor legközelebb lehet akár nálatok is találkozni, de elsőre inkább ne, szerintem.
2017. nov. 2. 09:59
9/13 anonim válasza:
Én találkoznék vele és a féltesómra is kíváncsi lennék. Ki tudja, lehet, hogy jó kapcsolat lesz köztetek, ha nem, akkor meg minden megy tovább, mint eddig. Szóval vesztenivalód elvileg nincs. Nem árt megismerni a történet másik oldalát is.
Jó ötlet, amit a felettem szóló mondott, hogy semleges helyen találkozzatok - ne hívd magatokhoz és ne menj fel hozzájuk hotelszobába pl.
2017. nov. 2. 10:32
10/13 anonim válasza:
Adj eselyt! Ha latod, hogy csak kihasznalna, akkor max azt mondod “Na, itt abbahagytuk, koszi hogy itt voltal, szia”
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!