Érdemes neki még egy esélyt adni?
Figyelt kérdés
Szóval, a kedvesem elég gyorsan ment lefelé a lejtőn, nem sokon múlt, hogy ne legyen alkoholista belőle. Mikor megismerkedtünk, minden nap 4-5 sört megivott. Teltek a hónapok, nem változott semmi. Választás elé állítottam, ha nem teszi le a sört (vagy legalábbis csökkentse!), elhagyom. Azt hitte viccelek, tovább folytatta a sörözést. Elhagytam. Visszakönyörögte magát. Kibékültünk, mert szeretem, és segíteni szeretnék neki. Nem csak az én érdekem, hogy ne igyon. Azóta már 2x lebukott (ez kb 6-7 hete volt), hogy ivott. Azt mondtam, átgondolom ezt az egészet. Szeretem, és tényleg durva dolog, hogy egyik napról a másikra leszokjon a sörről. De ha már annyira megkívánja a sört, miért nem vár hétvégéig? Vagy ha hétköznap nem bírja ki, igyon csak egyet, ne 4-t. Adjak neki még egy utolsó lehetőséget a bizonyításra? Egyébként nincs vele semmi probléma, csak a sör. Félek, hogy akikkel régen kocsmázni járt, visszahúzzák. Ilyen téren nem bízom benne, hogy nem fogadja el a meghívásukat. Szerintetek? Nagyon szeretem.2009. nov. 19. 19:01
1/12 anonim válasza:
napi 4-5 sör már igen csak alkoholizmus. Alkoholista az aki napi rendszereséggel iszik alkoholt, és nem tudja megállni, vagy rosszul érzi magát ha nem iszik.
szóval, ha ö is beismeri hogy alkoholista, hogy ez nem jó, hogy erröl le kell szoknia, akkor van értelme mellette maradnod és segíteni neki. De ha ö tagadja, és azt mondja hogy megtudja állni, de dugiban még is iszik, akkor nem akar ö erröl leszokni. Amíg ö nem akarja addig te sokat nem tudsz tenni és az alkohol miatt mindig át fog verni.
2/12 anonim válasza:
Ez egy betegség. Forduljatok orvoshoz.
3/12 A kérdező kommentje:
beismeri, hogy rossz, meg hogy havi 30-40 ezret sörre költött (180ból), de nem akar orvoshoz menni. Azt hiszi egyedül is meg tudja állni ezt. Persze ez nem így van. Én segítenék neki, de nem hagyja. :(
2009. nov. 19. 19:19
5/12 A kérdező kommentje:
A saját fizetésével ő rendelkezik (nem élünk együtt)
2009. nov. 19. 19:24
6/12 anonim válasza:
Ez a fiu nem fog lemondani az alkoholizálásról miattad, amit most a sör képvisel. Egyszerűen azért, mert rászokott és nálad is fontosabb lett neki. Ha nem akarsz örök harcot vele emiatt, hagyd őt a haverokra és a sörre!
7/12 anonim válasza:
Ez a fiú úgy alkoholista mint a pinty.Sok ilyen ismerősöm van,és amikor azt mondják hogy megittam 4-5-6 üveg sört azt szoktam kérdezni: meg tudsz inni ennyi vizet is? a válasz nem ...mondom akkor te nem szomjas vagy ugye,na akkor megy a somolygás.Ez bizony betegség és ha nem léptek ez csak súlyosbodni fog!
8/12 anonim válasza:
Sajna ismerős a téma az én volt férjem ugyan ezt csinálta.Választás elé állítottam,le is tette a poharat,3 évig szupi volt minden.Akkor már amikor azt gondoltam túl vagyunk a nehezén összeházasodtunk,született egy babánk és minden a régi lett.Amikor megfenyeggettem,hogy otthagyom,és viszem a lányunkat is kiröhögött."Mit fogsz kezdeni ilyen kövéren egy gyerekkel egyedül?Úgy se mered megtenni".Én fogtam magam beadtam a válló keresetet és elváltam.Vot ott könyörgés,térdenállás,igéretek, meg minden.De rájöttem,ha egy férfi csak a felesége,barátnője kedvéért változik meg az csak ideiglenes.Ha saját maga miatt változik meg akkor hosszú távú.Én azt vettem ki a szavaidból hogy a párod miattad hagyta abba az ivást.Az alkoholizmus szerintem nem a mennyiségtől függ,hanem ha valaki egy napot sem bír meglenni alkohol nélkül,az már alkoholizmus.
9/12 A kérdező kommentje:
Tegnap is úgy jött már hozzám, hogy ivott. Csúnyán összevesztünk (persze ezt én provokáltam ki). Voltam én r*banc szajha stb. :S Mondtam neki, hogy baromi sokat gondolkozzon mivel engesztel ki, különben vége. este kiderül... :S
2009. nov. 20. 07:49
10/12 anonim válasza:
Ribanc??????????Szajha???????????És még adsz engesztelési lehetőséget neki!Hihetetlen szerencsés fickó hogy ilyen bírka türelmű nőt talált magának.Ha nekem a férjem ilyet mondana,úgy kirúgnám mint a pinty!11 éve vagyunk együtt szeretetben ,soha egy szóval nem bántott meg!Hidd el te is ilyen pasit érdemelsz!Sok ilyen szaladgál még a világban.Ne tedd magad tönkre.A szakítás fálydalma elmúlik max1év és minden vissza áll a régi kerékvágásba.De tovább folytatod,az egész életedet tönkreteszed.És a szakítás fálydalmát érezni fogod mindennap.Nem ő lesz a hibás hanem te mert van választásod.Nem ő tesz tönkre ha vele maradsz,hanem te saját magad.Szeresd magad ennél jobban,és akarj ennél többet egy pasitól.Ez a pasi nem tisztel téged!Látod már az sem érdekli hogy mit szólsz ,ha itasan megy hozzád."úgy is megbocsát"gondolja magában!Pár kedves szó egy-két igéret és minden megy tovább!Szerintem hagyd el és ha egy-két év mulva teljesen tünetmentes beszélj vele a folytatásról.De ezt ne mond meg neki,hogy lehet folytatás.Bizonyítson!Nem fog komolyan venni soha,ha tudja :úgy is ki tud engesztelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!