Anyujám azt akarja, hogy különtanárhoz járjak egyetemistaként. Mit tegyek?
"Orvos akarsz lenni - az azt jelenti, vagy ötösre tudod, vagy nem tudod - mert nem szívesen lenne élet-halál közt EMBER úgy, hogy félig tudja az orvos, mit kell tennie."
Na te biztos nem orvosira jársz. Mivel egyetemről van szó, így 60% alatt meghúznak mindenből. A kérdező egy féléven van még csak túl, valószínűleg még nem rázódott bele a tanulásba. Nekem pl az első félévem lett a legrosszabb, anatómiából is sok hiányosságom volt, de szigorlatra úgyis tudni kellett mindent, így már azt is megtanultam és tudom. Bár ebből rengeteget fogok felejteni, mert a mostani anatómia tudásomnak kb 50-70%át fogom csak aktívan használni így nem is lesz rá szükségem. Az orvosi nem úgy működik, hogy első éveben 2es leszek kémiából, akkor nem lehetek 10 év múlva sebész...
Nem vágom a problémát. Szarul teljesítették, ergo segítségre szorulsz, ergo anyukádnak igaza van. Gondolom anyagilag is támogatni fog ebben, úgyhogy a feneked a földhöz verhetnéd, hogy ilyen lehetőségeid vannak.
Azokat pláne nem értem akik itt nagy pofával verik a mellüket, hogy egy egyetemistának már ne mondja meg senki... Tudjátok nem az a felnőtt, akinek az anyukája nem tudja milyen tárgyai vannak, hanem az, aki képes a pillanatnyi kedvét alárendelni a hosszútávú céljainak - és ehhez minden jó segítséget el is fogad.
"Félévkor nagyon elrontottam a vizsgáimat"
Ez azt jelenti, hogy mondjuk csak kettes-hármas lett a legtöbb vizsgád, vagy van olyan tárgyad, ami nem lett meg? Azért nem mindegy, egyetemen már nincs akkora súlya a jegyeknek, mint középsuliban. Előre érzem, hogy emiatt le leszek pontozva, de én azt tanácsolom, hogy első évben csak a túlélésre játssz, meg kell tanulni (főleg tapasztalatból), hogy mondjuk miből érdemes előadásra járni, melyik tárgyból milyen módszerrel tudsz a leghatékonyabban tanulni, miből mennyit kell tanulnod félév közben, hogy ne legyen gondod a vizsgaidőszakban. Nem mindenkinek válik be ugyanaz a módszer, többet is ki kell próbálni és számítani kell a kudarcra, ha esetleg nem sikerülnek úgy a dolgok, ahogy tervezted. Ha első egy-két félévben kitapasztalod ezeket a dolgokat, akkor később már sokkal könnyebben tudod venni az akadályokat. A másik dolog, hogy ha sikerültek a vizsgáid, csak mondjuk rosszabb jegyeid lettek, akkor jobb, ha még most leállítod anyukádat. Nem tudom, hogy más szakon hogy osztályoznak, de orvosin mondjuk az anatómia kettes nem azt jelenti, hogy csak az emberi test 20%-át (mondjuk csak a csontokat és az ízületeket) tudod, hanem azt, hogy mindent megtanultál, de egy kis artéria százezredik, gyakorlatban teljes mértékben lényegtelen ágát nem tudod és pont arra kérdeztek rá vizsgán. Mindenkinek becsúsznak rosszabb jegyek egyetemen, de kettestől felfelé már csak árnyalatnyi különbségek vannak, igazából az a fontos, hogy sikerült-e a vizsga, vagy nem. Nagyon ritka, hogy valaki kitűnően teljesít orvosin, ha anyukád gimiben megszokta a kitűnő bizonyítványt és az a gondja, hogy most nem tudod azt a "szintet" hozni, akkor jobb, ha még most megbeszéled vele, hogy egyetemen már nagyon mások az elvárások. Elsőben pedig még bőven belefér egy pár rosszabb jegy, ahogy írtam is, most még igazából csak tanulni tanulsz. Anatómiából szerintem tök felesleges tanárhoz járni, ez egy olyan tárgy, hogy csak a könyv felett kell ülni és megfelelő ideig magolni a dolgokat, egy tanár nem igazán tud segíteni, csak akkor lesz jobb eredményed, ha többet tanulsz.
Üdv: egy orvostanhallgató
Töröltetheted a válaszomat, nem érdekel, de bejutni egy egyetemre nem nagy cucc, benn maradni az már igen.
És ne nyavalyogj, örülj neki, hogy anyud foglalkozik veled. Vagy 15 évig akarod járni az orvosit, mert minden félévben épphogy bukdácsolsz?
Nem akar neked rosszat, de ha ilyen nagylány vagy, szíved joga visszautasítani.
Mar nem vagy kis iskolas hogy ilyenekben anyuci-apcui vagy a baratnod dontson. Egyetemista vagy, baratkozz az onallo
dontesekkel mert a jovod egyetem utan csak abbol fog allni.✌️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!