A páromnak az anyja számít leginkább. Mit tehetnék?
A férjem nagyon ragaszkodik az anyjához,egy faluban lakunk,egy munkahelyen is dolgoznak,ebbol adódóan többet van vele,mint velem es a gyerekeinkkel.
A mama akarja nevelni a gyerekeket,mindenben részt akar venni.Egyszer mar beszéltem vele,hogy értse meg ez sok.Gyomoridegem van,ha tudom találkozunk.Ujra at akarja élni az unokakkal az eletet,főleg hogy magányos.Szeretném,ha a saját eletet élné.Psrom mindig csak azt szeretné,hogy a mama meg ne sértődjön,sajnáljuk,ő a legfontosabb...stb.
Régebben mindig bejárt a lakásba,mikor nem voltunk itthon...stb
Szoval tudom előbb kellett volna gondolkodnom,de mégis en vagyok a rossz??
Nem akarok itt bunkóskodni, de ha a párod édesanyja nem szülte volna meg a párod, most nem lenne miröl itt kérdést írnod.. :) mindig gondolj erre. Addig legyen veletek, amíg tud, mikor majd elveszítitek, akkor fogjátok tudni, hogy mennyit is ért, számított! :D
Szép napot!
Első, ezt ugye te sem gondoltad komolyan?
Kérdező: a párodnak kell helyre rakni az anyját. Ha magától nem érzi, h gáz, amit csinálnak, akkor vele beszélj. Most már ti vagytok a szűk család, a házaspár és a gyerekek. Ennyi. Anyósnak el kell fogadnia, hogy a fia felnőtt és családot alapított, és ti vagytok a legfontosabbak az életében.
Köszönöm a válaszod!Persze ez is egy felfogás,valószínű a te szemszogodbol igazad van!Gondolom te is egy mama vagy,aki természetes,hogy így gondolkodik!
Viszont egy életünk van,ami nem másé...;) szép napot :)
Kedves 2.!Köszönöm neked is!
Sajnos párom nem igazán érti,hogy miről beszélek vagyis nem akarja inkabb. :( Ami érthető is,azert mert ebben élt hosszú évekig,hogy anya...
Viszont ő a családot ugy gondolja,hogy a mama is mindennapos legyen az életünkben.Csak ne az enyémben.Ők minden nap együtt vannak,viszont szeretném ha engem es a gyerekeket ebből kihagynának mert tulzas!
Es persze,itt az is hozzátartozik,hogy gyerekneveléstol elkezdve mindent jobban tud a mama :( elvesztem teljesen magam.
Te ezt nem tudod megoldani, mert nem a hibád. A férjed nem családapa, hanem éretlen gyerek. És ha nem is akar változtatni (ami tulajdonképpen a gyerekségéből következik), akkor ez így is marad mindaddig, amíg az anyós él. Utána meg már késő. Vagy a sarkadra állsz, és korlátokat fogadtatsz el velük, vagy lenyeled és szenvedsz, vagy elválsz.
Nem szabhatod meg, hogy két független autonóm ember hogyan viszonyuljon egymáshoz, ahogy egy nagyszülőnek sem tilthatod meg, hogy lássa az unokáját, mivel az nem csak a te, hanem a párod gyereke is.
Vagy beszéld meg a pároddal vagy válljatok el
Drágám, gyerek nélkül voltam ilyen helyzetben.
Anyós megváltozott, de a pasira azt mondom most hogy “kuka” mert ő nem változott. Neked nem lehet jó tanácsot adni, hogy hagyd ott, hogy boldog lehess, mert ki tudja mennyit kellene varnod az Igazira.
Sajnos tényleg előbb kelett volna gondolkoznod. Gondolom sejtetted már az esküvő és a gyerekek előtt is milyen kapcsolat van a párod és anyukája között.
Ebből a helyzetből nem jöhetsz ki jól. A férjed nem fogja megérteni hogy miért nem szeretsz ennyit találkozni az anyukájával hiszen neki ez természetes. Ha meg rögtön anyóssal beszélsz, az visszajut párodhoz és megint te leszel a rossz.
Szervezzetek közös programokat a gyerekekkel, mondjátok meg előre anyósnak hogy ekkor és ekkor nem értek rá, ne menjen át.
A Te szüleid nem járnak hozzátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!