Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A páromnak az anyja számít...

A páromnak az anyja számít leginkább. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A férjem nagyon ragaszkodik az anyjához,egy faluban lakunk,egy munkahelyen is dolgoznak,ebbol adódóan többet van vele,mint velem es a gyerekeinkkel.

A mama akarja nevelni a gyerekeket,mindenben részt akar venni.Egyszer mar beszéltem vele,hogy értse meg ez sok.Gyomoridegem van,ha tudom találkozunk.Ujra at akarja élni az unokakkal az eletet,főleg hogy magányos.Szeretném,ha a saját eletet élné.Psrom mindig csak azt szeretné,hogy a mama meg ne sértődjön,sajnáljuk,ő a legfontosabb...stb.

Régebben mindig bejárt a lakásba,mikor nem voltunk itthon...stb

Szoval tudom előbb kellett volna gondolkodnom,de mégis en vagyok a rossz??

2018. márc. 10. 14:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
18%

Nem akarok itt bunkóskodni, de ha a párod édesanyja nem szülte volna meg a párod, most nem lenne miröl itt kérdést írnod.. :) mindig gondolj erre. Addig legyen veletek, amíg tud, mikor majd elveszítitek, akkor fogjátok tudni, hogy mennyit is ért, számított! :D

Szép napot!

2018. márc. 10. 15:02
 2/22 anonim ***** válasza:
94%

Első, ezt ugye te sem gondoltad komolyan?

Kérdező: a párodnak kell helyre rakni az anyját. Ha magától nem érzi, h gáz, amit csinálnak, akkor vele beszélj. Most már ti vagytok a szűk család, a házaspár és a gyerekek. Ennyi. Anyósnak el kell fogadnia, hogy a fia felnőtt és családot alapított, és ti vagytok a legfontosabbak az életében.

2018. márc. 10. 15:20
 3/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!Persze ez is egy felfogás,valószínű a te szemszogodbol igazad van!Gondolom te is egy mama vagy,aki természetes,hogy így gondolkodik!

Viszont egy életünk van,ami nem másé...;) szép napot :)

2018. márc. 10. 15:24
 4/22 A kérdező kommentje:

Kedves 2.!Köszönöm neked is!

Sajnos párom nem igazán érti,hogy miről beszélek vagyis nem akarja inkabb. :( Ami érthető is,azert mert ebben élt hosszú évekig,hogy anya...

Viszont ő a családot ugy gondolja,hogy a mama is mindennapos legyen az életünkben.Csak ne az enyémben.Ők minden nap együtt vannak,viszont szeretném ha engem es a gyerekeket ebből kihagynának mert tulzas!

Es persze,itt az is hozzátartozik,hogy gyerekneveléstol elkezdve mindent jobban tud a mama :( elvesztem teljesen magam.

2018. márc. 10. 15:30
 5/22 anonim ***** válasza:
89%
Menj el valahova amikor megjelenik a mama. A férjeddel szervezz olyan programokat amiben a mama ne vegyen részt. Ha van rá keret akár el is mehettek néha hosszú hétvégézni.
2018. márc. 10. 15:34
 6/22 anonim ***** válasza:
22%
Mi lenne amiben a párod édesanyja tudna segíteni neked? Nyugodtan adhatsz neki olyan feladatot amire neked nincs elegendő időd:unokával a játszótérre,netán társasjáték,elmehetnének együtt színházba vagy a könyvtárba,el tudná az unokáját kísérni az iskoláig? Beszéld meg vele mik lesznek azok az állandó feladatok amikben részt vesz? Ne hagyd ki a párod édesanyját a gyerekeid életéből! Egyezz meg a férjeddel a feladatokat illetően és a párod tartsa számon,akár te is megteheted,ahogy könnyebb lesz.
2018. márc. 10. 15:45
 7/22 anonim ***** válasza:
98%

Te ezt nem tudod megoldani, mert nem a hibád. A férjed nem családapa, hanem éretlen gyerek. És ha nem is akar változtatni (ami tulajdonképpen a gyerekségéből következik), akkor ez így is marad mindaddig, amíg az anyós él. Utána meg már késő. Vagy a sarkadra állsz, és korlátokat fogadtatsz el velük, vagy lenyeled és szenvedsz, vagy elválsz.

[link]

2018. márc. 10. 16:13
 8/22 anonim ***** válasza:
20%

Nem szabhatod meg, hogy két független autonóm ember hogyan viszonyuljon egymáshoz, ahogy egy nagyszülőnek sem tilthatod meg, hogy lássa az unokáját, mivel az nem csak a te, hanem a párod gyereke is.

Vagy beszéld meg a pároddal vagy válljatok el

2018. márc. 10. 16:26
 9/22 anonim ***** válasza:
74%

Drágám, gyerek nélkül voltam ilyen helyzetben.

Anyós megváltozott, de a pasira azt mondom most hogy “kuka” mert ő nem változott. Neked nem lehet jó tanácsot adni, hogy hagyd ott, hogy boldog lehess, mert ki tudja mennyit kellene varnod az Igazira.

2018. márc. 10. 16:34
 10/22 anonim ***** válasza:
70%

Sajnos tényleg előbb kelett volna gondolkoznod. Gondolom sejtetted már az esküvő és a gyerekek előtt is milyen kapcsolat van a párod és anyukája között.

Ebből a helyzetből nem jöhetsz ki jól. A férjed nem fogja megérteni hogy miért nem szeretsz ennyit találkozni az anyukájával hiszen neki ez természetes. Ha meg rögtön anyóssal beszélsz, az visszajut párodhoz és megint te leszel a rossz.

Szervezzetek közös programokat a gyerekekkel, mondjátok meg előre anyósnak hogy ekkor és ekkor nem értek rá, ne menjen át.

A Te szüleid nem járnak hozzátok?

2018. márc. 10. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!