Nagyon elborult az agyam?
Szüleim 3 éve elváltak, apámmal nagyon rossz a kapcsolatom, viszont öcsém (10 éves) meg van halva érte, apám nagyon nyögvenyelősen vitte el tesóm eddig ám most a barátnője aki miatt anno elváltak rá van szállva tesómra mert bíróságon meg akarják szerezni mert a csajnak nem lehet kölyke.. ez már alapból nem tetszetős dolog, de múltkor tesóm lila folttal a kezén jött haza, mikor rákérdeztünk itthon sírva fakadt és nem mondta el. Később bevallotta hogy a csaj megszorongatta a kezét és üvöltözött vele mert nem hízelgett a csajnak.. kövi alkalommal én is elmentem tesómmal apámhoz el voltubk egy darabig,( a csaj meg apám is nagyon meglepődött mert 2 éve nem voltam náluk) aztán apám elment cigiért, engem meg tesóm otthagyva a csajjal. Ezután a csaj elkezdett kiabálni tesómmal meg megütötte mert hangosabbra vette a tévét, én meg lendületből a torkánál fogva nekinyomtam ekkor a csajt a falnak és megfenyegettem hogy ha mégegyszer hozzá mer érni öcsémhez elvágom a torkát.. ezután fogtam tesóm és busszal hazamentünk, meg se vártam hogy apám hazaérjen. Nagyon elborult a fejem szerintetek hogy így reagáltam?
17/F
Igen, nagyon. De teljesen érthető. Ha bárki a tesómhoz nyúlna, én is falhoz kenném.
De vigyázz, nagyon vigyázz, mert az ilyen emberek nem szokták szó nélkül hagyni, ha valaki ellenük szegül.
Ha akarja, előadja apátoknak, hogy te odamentél és ok nélkül megverted, aztán meg feljelent. Ha még rafkósabb, akkor megszorongatja és megüti saját magát, hogy legyenek nyomok.
Ha ezzel megvan, utána azt is simán elhiteti a bírósággal, hogy az öcsédet is te bántalmaztad és kényszeríted, hogy mást mondjon.
Ha apád is belemegy a játékába, ennyivel már simán elérhetik, hogy hozzájuk kerüljön a gyerek, te meg mész a javítóba.
Jó lenne, ha beszélnél az öcséddel, ha elmondaná, hogy mik történtek ott vele, és te felvennéd, vagy hívnál egy gyámügyest, aki meghallgatja.
Mindenképpen beszélj anyukáddal is, aztán meg jóapáddal, hogy fogja vissza a barátnőjét.
Ha még egyszer erőszakosan viselkedne veletek a csaj, nyugodtan vedd fel telefonnal.
Ha pedig megint megüti vagy megszorongatja a tesódat, akkor AZONNAL orvos, látlelet és feljelentés.
Azt jól teszed, hogy megvéded az öcsédet és határozott vagy, de mint mondtam, nagyon vigyázz, mert ha a nő tesz először jogi lépéseket, akkor automatikusan neki fognak hinni.
Ha véletlenül BÁRKI keresne amiatt, amit csináltál, akkor nyugodtan, higgadtan, hangos és csúnya szavak nélkül mondj el mindent úgy, ahogy történt, és a tesód is.
Nem tudom, anyukád tud e az esetről, de ha nem, akkor neki is mondjátok el. Remélem vele azért jobb a kapcsolatod, mint apáddal.
A "nőkre nem emelünk kezet" érvényét veszti, ha a nő éppen egy gyereket ütlegel, szerintem... egy falhoz szorítás bőven kijár az ilyennek, még kevés is.
Csak azért kell ezzel vigyázni, mert ha feljelent, akkor őt fogják sajnálni, mert nő, teljesen mindegy, hogy mennyire agresszív és mennyire volt jogos a pofon.
"Nőt ne bántalmazzon egy férfi..." Ez abban az esetben igaz,ha a nő nőként viselkedik. Nem dicsérnélek meg,ha a gyerekem lennél,de meg se szídnálak. Normál emberi viselkedés volt a tied. Ha bántják azt,akit szeretsz nyílván megvéded még akkor is,ha maga az "ördög" bántja. Az a "nő" a fusztrációit ne egy gyereken vezesse le.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!