Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért jó az egy "szülőnek",...

Miért jó az egy "szülőnek", ha ilyen (anyagi) dolgokat felhánytorgat a gyerekének?

Figyelt kérdés

Bár nem rám tartozik, de nemrég fültanúja voltam egy telefonbeszélgetésnek, ahol az apuka veszekedett kicsit a 21 fiával, majd a telefon letétele után a haverjának mesélte, hogy nem érti, hogy a fia hogy merészel valamit kifogásolni, amikor ő fizette neki a ballagását, a gimnáziumot, az ált. sulis könyveket, stb. És még azt is megjegyezte, hogy "nálam lakik már 3 éve"

És nem ez az első eset, hogy ilyeneket olvasok, hallok, tapasztalok.

De komolyan nem értem. Most az ilyen szülők mivel érzik magukat jobbnak ettől, hogy olyan dolgot hánytorgatnak fel a gyereknek, amiket a gyerek ki sem tudott volna fizetni? Vagy szerintük az lenne a normális, ha a gyerek elmegy dolgozni, és saját maga fizeti full-ti,e tanulás mellett az ált.sulit meg a gimnáziumot?

Miért érzik egyesek a saját gyereküket egyszerre tehernek, ha betölti a 18-at?

És ez még csak nem is a "amíg az én kenyeremet eszed" kategória.

Itt is olvasok ilyeneket, hogy a szülő felhánytorgatja, hogy ezt is meg azt is ő fizette a gyereknek, amikor a gyerek még olyan korban volt, amikor még dolgozni sem tudott volna, diákmunka szintjén sem.

A gyereknek most komolyan azért kéne a lábnyomát is megcsókolnia a szülőnek meg azért nem szabadna a saját véleményét elmondania, mert a szülő kifizetett egy olyan dolgot a gyereknek, ami alapba a szülő KÖTELESSÉGE lett volna?

Mire jó ez a gusztustalan felhánytorgatás?

Nem hiszem, hogy az ilyen szülőknek ez fiatalkorukban jól esett volna, vagy igazságosnak gondolták volna...vagy én tévedek?

Ti mit gondoltok?

Ha az én anyum mondana ilyet, én őszintén ledöbbennék...

2018. márc. 5. 20:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
44%

Kövezzetek meg nyugodtan, de nagyon félreértítek... Az apa nem a fiának, hanem az egyik haverjának mondta azt, amit mondott,és azt sem tudjuk, hogy az apa a fiával mit beszéltek. Szerintem mindenkinek van olyan, hogy mérgében olyat mond, amit később még át.

Amúgy sajnos sok olyan van, akikről az előttem lévők írtak. De ez a konkrét eset szerintem nem erről szólt...

2018. márc. 7. 08:01
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Kontextusfüggő. Ismerek olyat, aki mindenkivel jószîvű, kedves ès nagyvonalú. Bőven àtlag feletti èletszìnvonalat biztosît a gyerekènek. (Ergo a gyerek volt olyan hónap h 140.000ft-ot bulizott el ès mèg emellè jöttek a többi dolgai) mikor atlèpte a 250.000ftot jelzem ebben nem volt kaja, lakber (otthon lakik ilyenek) es a szulok szepen szoltak h azert most mar eleg lesz fogja magat vissza. Akkor idegenek koztuk ez en fulem hallatara is ocsmany kovetelozesbe kezdett h neki mindez JÀR. Mert a szuleinek ez a DOLGA. Na ott a szulok elkezdtek h mi mindent fizettek ki es h most mar itt az elèg ès tök jogosan. Ergo mielött itelkezel, ismerd meg mindkèt felet. Persze van masfele eset is, de ilyen is van. Es nem tudhatod egy telefonbeszelgetesbol pl h mi van a hatterben.
2018. szept. 17. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!