Mennyire van hatással a gyerekekre a szülők válása? Érdemesebb bent maradni egy rossz házasságban a közös gyerekek miatt?
Túléli.
Sokkal szrabb egy olyan családnak nem nevezhetö fosban felnőni, ahol napi szintü orditozás, leszromság, félrekurás megy.
Nem olvastam a válaszokat de ez csak a szülőktől függ.
Vannak elvált szülőknek is lelkileg egészséges gyereke. Ha megkapta az anya-apa modellt és a kellő szeretetet kisgyerekként akkor nem hiszem, hogy nagy nyomot hagy benne.
Én pl abszolút nem kaptam normális apamodellt (a nevelőapáim az évszakkal változtak kb) és a kapcsolataimban veszem észre, hogy mindenkit a bátyámhoz mérek emiatt. Ő lett a standard pedig ez így nem oké.
Plusz azt sem mondhatom, hogy anyám egy teljesértékű anya volt mert lefoglalta a pasiszerzés.
Szóval ja...így is lehet, meg úgy ahogy előtte írtam
Egy gyereknek két normális, kiegyensúlyozott szülőre van szüksége. Ha ez együtt nem megy, akkor inkább menjenek külön a szülők. Lehet kulturáltan is válni és akkor sokkal kevésbé viseli meg a gyereket mint az ha napi szinten veszekedésben nő fel.
Nálunk 12 éves volt a gyerek mire megmertük ezt lépni, utólag mindketten azt mondjuk az ex férjemmel, hogy sokkal korábban kellett volna. Még együtt voltunk napi szinten öltük egymást, valamelyikünk mindig menekült otthonról. Amint meghoztuk a döntést, hogy külön megyünk megszűntek a viták, a gyerek is sokkal felszabadultabb lett.
A lényeg, hogy a gyerek érezze, hogy továbbra is számíthat mindkét szülőre, ne neveljük egymás ellen.
Amúgy szerintem a gyerek legtöbbször csak kifogás, könnyebb mögé bújni. Nagyon sokan gyávák lépni, és inkább benne maradnak egy sz@r kapcsolatban.
El kell válni mert jobb egyedül... írják itt azok a tudatlan tinik akiknek fogalmuk sincs mi a család, a házasság.
Tele van a párkereső oldal ilyen negyvenes elvált megkeseredett anyukákkal. Senkinek nem kellenek szegények, az jobb? Vagy talán majd TE elgondozod anyudat idősebb korában??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!