Nem jött be a főiskola, amit anyámék választottak, most mi legyen?
Elment 2,5 évem, de az egyik tárgy nem, megy lazán is egy év csúszás.
Pluszban az ellenőrzésük, átkutatják a cuccaimat, megütnek, meg butáznak stb. Tuti drogozni járok stb. Közben meg ha elmarad egy óra is inkább ott ülök az iskolában, mert rám fogják, hogy ellógtam.
Aztán amikor szó van róla, hogy ti küldtetek ude, akkor letagadja, hogy ő aztán nem szólt bele, á nem. A szakot is, meg főleg az iskolát is, mert xy odajár, Pestre nem engednek el. Ott bőgött nekem anyám, hogy térjek észhez, meg tuti nem akarok főiskolára menni stb. Én meg azom reménykedtem, hogy fel sem vesznek.
Most meg az egészre nem is emlékszik... Én meg kicsesztem 3 évet az életemből.
Akkor itt az ideje, hogy végig gondold mit is szeretnél kezdeni milyen irányba akarsz tovább menni, mi is az ami érdekel...
Tényleg nem szeretnéd végig csinálni és azt amit most tanulsz soha nem akarod dolgozni? Vagy csak az az egy tárgy nem megy? Ha úgy érzed, hogy eltudod képzelni magadat abban a szakmában amit most tanlusz akkor gondold végig guglizd ki, hogy kaphatsz benne segítséget(csoporttársak, tanári segítség, akár szaktanárhoz is fordulhatsz, hogy mit tegyél...).
Ha viszont a hátad közepére nem kívánod ezt a szakmát, ha elvégeznéd sem akarnál benne bármit is csinálni, akkor gondold végig mit is kezdesz az életeddel...
Èn is így voltam mikor elkezdtem a föiskolát. Èn azért választottam egy gazdasági szakot mert jó voltam matekból, de ez az egész egy kicsit sem érdekelt... Majd kb fél év után tudtam, hogy menekülnöm kell. Jött egy lehetöség amerikába aupairnek menni. Kint voltam egy évet, és mikor vissza érkeztem, még pár évet utazgattam(aupair). Majd elvégeztem egy idegenvezetöi kurzust és így ment tovább az életem.
A szüleid is megnyugodnak ha tudják, hogy ok ezt nem akarod csinálni, de van más elképzelésed...
Először is, légy szíves ne engedd magad befolyásolni anyádék által, valszeg elmúltál 20 éves.
Ha látják rajtad, hogy adsz a zsarolásaiknak, még jobban el fajul a dolog.Habár, gondolom nem most kezdődött ez a csicskáztatás.Igen, családban is van ilyen, nem csak az életben. :)
Másodszor ,tessék magabiztosnak lenni, nem 5 éves tetszik lenni, ha kedved van, kapa, kereszt húzzál nyugodtan ahova akarsz, felnőtt ember vagy.
Harmadszor, gondolom eddig ők vagy ő(nem egyéterlmű) tartottak el anyagilag,ezért leszűrjük,hogy nincs kereseted.
Próbálj találni,ha más lehetőség nincs, egy olyan részállást, ami valamicske pénzt hoz neked, hátha a jövőben talpra tudsz majd állni, elköltözöl otthonról, és azt csinálsz amit csak akarsz!
Ugyebár holnap holnapután diplomázol, esetleg szülő lesz belőled, akármennyire nehéz is ,fel kell nőj!
Egyébként az ilyen szeszélyes, dirigáló anyák nem ritkák.Személyesen is ismertem 4 kollegámat, kinek ilyen szüleje volt.
A részletesség kedvéért, írd le korodat, nemedet ,és ha gondolsz más infót ami szolgálna a helyes döntés meghozása érdekében
Csatlakozom az előzőekhez.
Mi az, hogy "nem engednek el"? Anyám ennyi idősen szült engem + 8 órában melózott. Jó, oké, nem kell feltétlenül az ő példáját követni, de egyszerűen beteges, hogy egy ennyi idős embernek még a szülei parancsolgatnak.
Ha most nem demonstrálsz velük szemben erőt, akkor még 10 év múlva is tőlük fogsz függni. Állj a sarkadra, költözz fel Pestre, keress egy kolit, vállalj diák melót, és határozottan tudasd a szüleiddel, hogy szálljanak le rólad! Ha ez nem megy, nyugodtan lengesd be nekik a BTK. zaklatásra vonatkozó részét!
Komolyan nem értem a mai fiatalokat. Mi mostani harmincasok még lázadtunk, kivívtuk a szüleinkkel szemben a szabadságunkat, ti meg olyan kis nyámnyilák vagytok, hogy az valami vérlázító.
Igy van előző,és mostani generáció Anyuka Apuak és tablet nélkül elveszik,látom 18 20 évesek egy busz jegyet nem tudnak önnálóan megvenni,burokban vannak és ha az kireped jönnek a pofonok..
45 N.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!