Támogatnátok abban a lányotokat abban, hogy hagyja ott a sulit, mert inkább dolgozna és mellette levelezőn elvégezné?
Egy barátnőm lánya pont igy/hasonlóan gondolta, de pórul járt. Jelenleg 24 éves. Nem érettségizett le. Matekból próbált papírt kérni, hogy ő "diszes" de egyáltalán nem az, papírt nem kapott... kiderült, hogy szimplan kva lusta. Dolgozni elrugadalta az anyja,de fél évig kereste az állásokat, mert eladónak is alig akarták felvenni. Visszaadni nem tudott a kedves vevőknek, kirúgták az állásból. Azóta otthon tesped egy ideje. Várja a hercegét jelenleg, aki majd eltartja :D de olyan visszatetsző a lustasága, hogy nem talál párt.
Szóval ki kell hajtani a gyerekből azt a papírt.
Támogatnám. 20eves, az esti suli meg könnyebb.
Nem feltétlenül azért rossz matekbol mert fogyatékos vagy lusta.
Semmiképp se támogasd! Érettségi és mindenféle képzettség nélkül szerinted mégis milyen munkákat kapna?
Valószínűleg csak valami betanított munkát, ahol kidolgozná a belét is, minimálbérért. Emellett pedig sem ideje sem energiája nem lenne még tanulni is.
Inkább készüljön fel rendesen az érettségire, és tanuljon valami jó szakmát.
Esetleg ha nagyon nem szereti az iskolát, akkor járhatna másikba, vagy lehetne magántanuló, esetleg esti iskolába járhatna. Ez abban jó, hogy ott csak az érettségire készítenek fel, a többi felesleges dolgot nem kell megtanulnia, meg nem olyan gyakoriak a számonkérések sem. Persze ha nehezen megy neki a tanulás, akkor ne dolgozzon esti mellett sem, hanem napközben inkább tanuljon, jutna rá ideje.
Ne hagyd, hogy beleessen abba a csapdába h most elmegy dolgozni, mert akkor nagy eséllyel sosem fog tovább tanulni, és nem lesz sem szakmája sem érettségire. Aki egyszer abbahagyta a tanulást, az általában nehezen szánja rá magát utána megint.
Elmesélem a sztorimat:
Most leszek 18, 13(4?) évesen jelentkeztem egy random szakközépbe. A szakmát gyűlölöm, de nem volt belőle kötelező érettségizni, amíg nem úgy határozott a drágalátos nyomorult kormányunk, hogy hoppá mégis.
4 évig nem bírtam megtanulni ezt a fost, egyszerűen nagyon nem ilyen beállítottságú vagyok, ezért úgy döntöttem, hogy mindenből leérettségizek, kivéve ebből, utána jövőre estin leteszem az utolsó tantárgyból (föci, infó, vagy tesi ha lesz rá lehetőség). Időközben sajnos megbuktam matekból, pedig az érettségivel nem lenne gondom (az eddigi érettségiket 2esre, 3asra írtam meg), ezért az is tolódott egy évet.
Na mármost, én nyáron, amint véget érnek a szóbeli vizsgáim, elmegyek dolgozni, ha gyárba, akkor oda, ha kajafutárnak, akkor annak, ha közmunkásnak, egészen addig, amíg meg nem lesz az érettségim, utána egyetem vagy OKJ.
Ha minden jól megy, ekkor leszek 19.
21 évesen még nem vár el senki nagy munkatapasztalatot, de ha pl tanulna egyetemen, akkor már lesz 25 amikor kilép a munkaerőpiacra.
Az azért már elég húzós, a helyében ha vért izzadva is, de letenném azt a rohadt érettségit, ha én is meg tudnám csinálni, akkor másnak nehogy már nehéz legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!