Támogatnátok abban a lányotokat abban, hogy hagyja ott a
sulit, mert inkább dolgozna és mellette levelezőn
elvégezné?
Egyáltalán nem támogatnám. Ha most csak az a dolga, hogy tanuljon és mellesleg senki nem várja el tőle, hogy jól is tanuljon, csak hogy a minimum meglegyen, akkor hogy tenné meg ugyanezt fizikai munka mellett?
Sokkal, de sokkal nehezebb volna neki. Bírja ki ezt a kevés időt, tegye oda magát, aztán úgyis dolgozhat élete végééig.
2018. febr. 26. 16:53
Utolsóval értek egyet! Nyáron próbáld ki magad, meglátod milyen! Személyes véleményem: ha most nem ülsz vissza nappali képzésre sose fogod befejezni! Közepes tanulóként, munka mellett esélytelen, hogy folytasd a sulit! Inkább 21 éves korodra ne érj el "semmit", de dolgozz azon, hogy 40 éves korodra elérj valamit!
Igen. Dolgozna és tanulna is, mi ebben a rossz?
Én is pont ebben a cipőben jártam 20 évesen! Otthagytam a jogot, dolgozni kezdtem egy multinál, mellette levelezőn más szakot kezdtem. Már 33 vagyok, 2 gyerekes anyuka és a multinál már középvezető, s közben nem csak az a levelezős diplomám lett meg, de csináltam egy számviteli OKJ-t is. Jó egzisztenciánk van (férjem is vezető, multinál szintén), nem bantam meg.
Szüleim mellettem álltak és sokazor szóba kerül, milyen jól alakult az életem pedig akkor (13 éve) rendesen be voltam tojva mi lesz, ők meg féltettek :)
Semmiképpen sem.
Ha most otthagyod a sulit, soha nem fogod befejezni. Erre utal, hogy "értelmét sem látja", "megbukna".
Legalább egy nyamvadt érettségid legyen hogy valami normálissabb szakmát tanulhass. Betanított munkásnak nem olyan jó ám lenni, mint gondolod.
2018. febr. 26. 16:55
13 vagyok huh bocs, csak átfutottam, azt hittem erettségi már megvan és a fősulit jegelné! Érettségit NEM engedném tolni!!
2018. febr. 26. 16:56
Éretségizzen le és utána ahogy gondolja az ő döntése de addig nem, nem ő az egyetlen akinek valami miatt abba kellett hagynia az iskolát de örüljön, hogy folytathatja és megszerezheti az éretségit, a közepes tanuló az a legjobb, nem kell rajta zavarkodni, le kell vizsgázni es kesz. Nem engednem levelezőre, támogatnám, hogy befejezze akár milyen áron es akar milyen jegyekkel
2018. febr. 26. 17:07
17/29 A kérdező kommentje:
A húgomról van szó. Nem ő írta ki magáról. Én nem támogatom, szzüleink rá bízzák. Dolgozott többször is nyáron, nem csak a szája nagy. Ő úgy van vele, hogy már 20 éves koráracel kellett volna érnie valamit.
És? Szerinte így el fog? Miből gondolja? Lassan már közmunkásnak se kell nyolc általánost végzett ember.
2018. febr. 26. 17:23
Amíg nem teszi le az érettségit, iskolába jár. Pont. Ha 21 évesen teszi le, akkor annyi idősen, de amíg nincs érettségije, addig a tanuláson kívül minden egyebet felejtsen el. Utána OKJ-t, egyetemet, bármi egyebet, amit akar, úgy végzi el, ahogy akarja, de egy érettségi nélkül még takarítónak is csak protekcióval veszik fel.
2018. febr. 26. 17:30
Nem diszkalkuliás? Azoknál gebasz a matek,de tudom,lepontoznak,mert lusta disznok a diszlexiások diszgráfiások diszkalkuliások stb,a fogyatékos meg szemétre valo otthon.
2018. febr. 26. 17:33
Kapcsolódó kérdések: