Ti mit tennétek ha a 14-15 éves lányotok megszökne egy idegen országba?
"A jogtudományban kiskorú alatt olyan személyt értünk, aki a 18. életévét még nem töltötte be, kivéve, ha 16 és 18 éves kora között házasságot kötött, mert ekkor a házasság megkötésével a nagykorúság bekövetkezik.[1] Ha a házasság a 18. életévet megelőzően megszűnik, ez nem jár a nagykorúság magánjogi értelemben vett megszűnésével. Ez alól a szabály alól csak egy kivétel van: ha a bíróság
a házasságot a cselekvőképesség hiánya, vagy
a kiskorúság miatt szükséges gyámhatósági engedély hiánya miatt nyilvánította érvénytelennek"
15!
Először is nem 14, hanem 16 évesen kérdezik meg gyermekelhelyezes esetén. Másodszor egy 14-16 éves gyereknek, aki a magyar oktatási rendszer szerint tanult addig, magyar anyanyelvu, itt él az összes rokona, barátja, nem szolgálja érdeket a külföldre költözés. Egyetlen bíró, gyámugy sem fogja engedélyezni, ha a másik szülő ezt nem akarja. Egy gyerek csak azt látja, jog huha, külföldön élek majd. Azt nem, hogy baxus, 2 év múlva érettségiztem volna, de nem fogok, mert kikoltozok Kínába, ahol más az oktatás, ahol kitorolhetem a popsimat a magyar történelemmel meg irodalommal, helyette intenzív nyelvtanfolyamra jarhatok és esetleg össze hozok egy erettsegihez hasonló valamit.
"A nagynénéd helyében én alaposan elgondolkodnék, hogy miért nem neveltem megfelelő szeretettel a lányom, hogy most szökni kényszerüljön."
NEM kényszerül szökni- a rossz bánásmód kilencven százalékban azt jelenti a tinik számára, hogy nem azzal szexel akivel akar, és nem vesznek meg minden neki amint kiejti a száján. Menjen az apjávala biróságra ha TÉNMYLEG szarul bánnak vele, legye az apjáé a felügyeleti jog. Nem számit valós oknak hogy nem aludhat nála a bikája, nem bulikázhat akármikor, nem tömik pénzzel eléggé, és nem játszhatja a hercegnnőt, vagy szolgáltathatja ki magát (Éppen a napokban volt egy érdekes kérdés: azon hisztizett egy tizenöt éves hogy milyen igazságtalanok vele, heti EGYSZER ő kell hogy csinálja a szendvicset a családnak, és igy CSAK heti hat napon szolgálják ki. Hogy ez milyen igazságtalan már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!