Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek ha a 14-15...

Ti mit tennétek ha a 14-15 éves lányotok megszökne egy idegen országba?

Figyelt kérdés
Mikor 14 éves lázadó kamasz voltam mindig megterveztem egy összeveszés után hogy hogyan kezdek új életet a kb 8000 ft os össz vagyonommal.😂😂😂Persze utána belettám hogy egy idióta voltam mert szeretem a családomat és rájöttem hogy anyukám jót akar nekem ami nem mindig tetszett.Viszont sok olyan tizenéves lányról hallok aki megszökik otthonról sokszor egy külföldön élő rokonhoz aki őt támogatja, esetleg egy gazdag barátjához, vagy sok lány megy ki külföldre "modellkedni".Az unokatesóm(15 éves) és az apja kinn dolgozik Kínában és többször is felajánlotta neki hogy jöhet hozzá lakni és ő fizet mindent neki.Ott jó dolga lenne mert nagyon jól keres az apja és ha oda megszökne az anyja nem nagyon tudna mit csinálni mert Kínában nincs kiadatás.A nagynéném nagyon nem szereti a volt férjét.A férfi havonta pár napot tölt magyarországon, csakis a lánya miatt.Ti a nagynéném helyébe mit tennétek ha a lányotok Kínába szökne?
2018. febr. 25. 09:34
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
81%
lepontozhatsz kiscsillag, ettől még kiskorú maradsz 18 év alatt.
2018. febr. 25. 11:15
 22/25 anonim ***** válasza:

"A jogtudományban kiskorú alatt olyan személyt értünk, aki a 18. életévét még nem töltötte be, kivéve, ha 16 és 18 éves kora között házasságot kötött, mert ekkor a házasság megkötésével a nagykorúság bekövetkezik.[1] Ha a házasság a 18. életévet megelőzően megszűnik, ez nem jár a nagykorúság magánjogi értelemben vett megszűnésével. Ez alól a szabály alól csak egy kivétel van: ha a bíróság

a házasságot a cselekvőképesség hiánya, vagy

a kiskorúság miatt szükséges gyámhatósági engedély hiánya miatt nyilvánította érvénytelennek"

2018. febr. 25. 11:17
 23/25 anonim ***** válasza:
50%
A nagynénéd helyében én alaposan elgondolkodnék, hogy miért nem neveltem megfelelő szeretettel a lányom, hogy most szökni kényszerüljön.
2018. febr. 25. 11:57
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

15!

Először is nem 14, hanem 16 évesen kérdezik meg gyermekelhelyezes esetén. Másodszor egy 14-16 éves gyereknek, aki a magyar oktatási rendszer szerint tanult addig, magyar anyanyelvu, itt él az összes rokona, barátja, nem szolgálja érdeket a külföldre költözés. Egyetlen bíró, gyámugy sem fogja engedélyezni, ha a másik szülő ezt nem akarja. Egy gyerek csak azt látja, jog huha, külföldön élek majd. Azt nem, hogy baxus, 2 év múlva érettségiztem volna, de nem fogok, mert kikoltozok Kínába, ahol más az oktatás, ahol kitorolhetem a popsimat a magyar történelemmel meg irodalommal, helyette intenzív nyelvtanfolyamra jarhatok és esetleg össze hozok egy erettsegihez hasonló valamit.

2018. febr. 25. 13:47
 25/25 anonim ***** válasza:
69%

"A nagynénéd helyében én alaposan elgondolkodnék, hogy miért nem neveltem megfelelő szeretettel a lányom, hogy most szökni kényszerüljön."

NEM kényszerül szökni- a rossz bánásmód kilencven százalékban azt jelenti a tinik számára, hogy nem azzal szexel akivel akar, és nem vesznek meg minden neki amint kiejti a száján. Menjen az apjávala biróságra ha TÉNMYLEG szarul bánnak vele, legye az apjáé a felügyeleti jog. Nem számit valós oknak hogy nem aludhat nála a bikája, nem bulikázhat akármikor, nem tömik pénzzel eléggé, és nem játszhatja a hercegnnőt, vagy szolgáltathatja ki magát (Éppen a napokban volt egy érdekes kérdés: azon hisztizett egy tizenöt éves hogy milyen igazságtalanok vele, heti EGYSZER ő kell hogy csinálja a szendvicset a családnak, és igy CSAK heti hat napon szolgálják ki. Hogy ez milyen igazságtalan már...

2018. febr. 25. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!