Ti mit tennétek ha a 14-15 éves lányotok megszökne egy idegen országba?
Figyelt kérdés
Mikor 14 éves lázadó kamasz voltam mindig megterveztem egy összeveszés után hogy hogyan kezdek új életet a kb 8000 ft os össz vagyonommal.😂😂😂Persze utána belettám hogy egy idióta voltam mert szeretem a családomat és rájöttem hogy anyukám jót akar nekem ami nem mindig tetszett.Viszont sok olyan tizenéves lányról hallok aki megszökik otthonról sokszor egy külföldön élő rokonhoz aki őt támogatja, esetleg egy gazdag barátjához, vagy sok lány megy ki külföldre "modellkedni".Az unokatesóm(15 éves) és az apja kinn dolgozik Kínában és többször is felajánlotta neki hogy jöhet hozzá lakni és ő fizet mindent neki.Ott jó dolga lenne mert nagyon jól keres az apja és ha oda megszökne az anyja nem nagyon tudna mit csinálni mert Kínában nincs kiadatás.A nagynéném nagyon nem szereti a volt férjét.A férfi havonta pár napot tölt magyarországon, csakis a lánya miatt.Ti a nagynéném helyébe mit tennétek ha a lányotok Kínába szökne?2018. febr. 25. 09:34
11/25 anonim válasza:
Ha megszokne, haza hozatnam a rendőrséggel, a segítőjet meg feljelentenem. Ha nálam van elhelyezve, akkor 18 éves koráig az én felelősségem.
Ha leulni velem megbeszelni, hogy szeretne külföldre költözni, akkor megneznenk a lehetőségeket. 14-15 évesen még középiskolas. Ha beszéli az általa valsztott ország nyelvét, akkor is jobb lenne, ha itthon fejezne be, mert hatalmas különbségek vannak az oktatásban. De utána néznék ennek és ha megoldhato, mehetne. Pláne ebben az esetben, ahol az apjával élne. Egy ismerős, vagy barát esetén más kérdés
12/25 anonim válasza:
El vagy tévedve.
A kiskorut a határon nem engedik át csak ugy egyedül.
18 éves kora után persze, mehet, senkit nem.érdekel, de azelött a rendőrség hozza haza - vagy csukja le és mehet érte a szülö.
13/25 anonim válasza:
Svájc sem EU tagállam, mégis egyböl leszedték a 16 éves fiút Biascában a vonatrol, mert igaz útlevele volt, csak épp szülői nyilatkozata nem, hogy utazhat a rokonokhoz és nem pedig szökik.
14/25 anonim válasza:
Valószínűleg ez lenne az egyik olyan lépés, a gyerek részéről, amit egy pofonnal jutalmaznék. Nem vagyok híve a verésnek-ütésnek-ordibálásnak, de ezt nem lehetne szó nélkül hagyni. Az aggódás, a csalódottság, a félelem vezérelne erre, hogy megtanulja a gyerek, ezt nem teheti. Persze elgondolkodnék azon is, hogy hogy jutott idáig a kapcsolatunk, hogy ehhez az eszközhöz nyúlt a lányom. Ott valamit akkor a szülő is elrontott.
15/25 anonim válasza:
Kezdjük ott, hogy egy tizennégy évest már megkérdeznek melyik szülőnél akar lenni. Akkor miért is szökne az apjához? Miért nem hivatalosan kéri magát hozzá? Talán nem is apucihoz húzna ki külföldre?
16/25 anonim válasza:
Ma is ilyen " mit tennél a lányoddal, ha ez meg ez történne/szökések verzió" nap van?
17/25 anonim válasza:
#3: FYI kiskorú az 14 éve alatti és nem csak repülővel lehet külföldre menni.
18/25 anonim válasza:
14-16 évesen úgy jártam Európában (még 94 előtt), hogy nem volt semmilyen szülői engedély nálam, csak egy útlevél, némi cache és váltás ruha. Sőt! Nemzetközi vizekre is mentem! Senki nem kérdezett semmit, hogy szülők tudnak-e róla. Elméleti szinten lehet, hogy "kiskorútól" kérHETnek igazolást, de 14 éves már nem kiskorú!
20/25 anonim válasza:
Szóval ne hülyítsd a kölyköket a kamuddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!