Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tekintik az apámnak, és...

Miért tekintik az apámnak, és mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés

23 éves kismama vagyok. Az apám sosem nevelt, sosem látogatott, sosem fizetett utánam, szóval semmi közöm hozzá. Mivel faluban nőttem fel, ahová a szüleim is valósiak, ez tény, köztudott, mindenki tisztában van vele.

Mégis folyton ilyen kérdésekbe botlok, hogy apáddal mi van? Nem látogat? Tudja már, hogy nagypapa lesz? Hol lakik? stb.

Nekem ez nagyon bosszantó, mert sosem láthatták nálunk, sem a faluban, és tényleg tökéletesen képben vannak a helyzettel. Mégis gyakori az ilyen. Legutóbb is megmagyaráztam, hogy nem lesz nagypapa, mert hozzám sincs köze, nemhogy a gyerekemhez. És már a vezetéknevem is megváltoztattam, mert nem akartam az övét viselni.

De ha meg ettől felhúzom magam, nem én leszek a bunkó? Mit csináljak, hogy ne kérdezzenek róla, mert halványfogalmam sincs, mi van vele, és nem is érdekel csöppet sem? Miért gondolják azt az emberek, hogy valaki apa lesz attól, hogy valamikor szexelt egyet? Szerintem az apaságot nem ez teszi. Bocsánat, ha kisregény lett.

2017. jún. 26. 18:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nyugodtan,lassan és arcodon bamba vigyorral válaszolsz az ilyen kérdésekre, akkor többet nem kérdezik majd meg.
2017. jún. 26. 19:01
 2/4 anonim ***** válasza:
60%
Teljesen igazad van. nálunk a nagyanyám nem volt képes leállni ezzel a baromsággal, miután elváltak a szüleim és az a senkiházi lelépett és soha többet nem foglalkozott velem, sokszor még megkérdezte mama, hogy mi van az apáddal, stb. Hát úgy leordítottam a fejét már kisgyerekként is, hogy nemigen mert egy idő után kérdezősködni. Ha pedig vadidegen kérdezne bármit, simán megmondanám neki, hogy gőzöm nincs róla mi van vele, felőlem akár fel is fordulhatott, max. leköpném a sírját, ha arra járnék.
2017. jún. 26. 19:23
 3/4 anonim ***** válasza:
81%

Szia! Én is apa nélkül nőttem fel, életemben egyszer láttam (tavaly tavasszal) amikor mentem haza a fogorvostól és elmenten mellette miközben kutyát sétáltatott. Nem tudom, hogy megismert-e (elvileg nagyon hasonlítok anyára) vagy a kutya miatt de nem sokkal azelőtt hogy elsétáltam mellette, hátat fordított. Feszítettem a fejem, hogy ne forduljak hátra, mert ha esetleg neki leesett hogy ki lehetek, ne jusson eszébe hogy tudom ki ő. Aztán vigyorogtam magamban a szitun :) Igaz nem falu, hanem kisváros, de ugyanitt lakik ő is. Nem szeretnék a helyedben lenni, én biztos felrobbanék ha állandóan róla kérdeznének az emberek. Tudva, hogy van két gyereke rajtam kívül akikkel foglalkozik és az egyik lány, rettenetesen idegesít(ett) hogy neki ott van, nekem meg soha. Bár ha megpróbálna megkeresni egyszer, úgy elküldeném a k. a.-ba hogy csak leshet. Gyerekkoromban lett volna rá szükségem, igaz tinikoromig nem nagyon izgatott a dolog mert nekem az volt a megszokott hogy csak anyukám van. Nem akarok pénzéhesnek tűnni, de jó lett volna ha van egy apukám aki ott lett volna anyagilag is mert régen pl. táncolni szerettem volna, de anya egyedül nem tudta volna fizetni a tagdíjat (plusz számítsuk bele a fellépőruhát, versenyeket), így soha nem jártam táncra. Még mindig szeretnék valamennyire táncolni, de az évek során kiszerettem belőle...

Jogosan vagy felháborodva, egy ilyen ember bem apa. Nem érdemli meg, hogy a babád nagyapja legyen. Ha veled nem törődött, akkor vele sem fog. Nyugodtan mondd meg az embereknek, hogy le lehet állni, mert egy biológiai kötelék még nem jelent semmit. Ha esetleg egyszer olyan kedvedben leszel amikor ilyennel jönnek, nyugodtan mondd meg, hogy: Az olyan q.vára nem apa, aki nincs jelen a gyereke életében, úgyhogy ne is zaklassan vele.

Egyébként gratulálok a picihez! :)

18/L

2017. jún. 26. 19:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Megėrtelek teljes mėrtėkben!Anyám6ėves koromban lėpett le,apámmal a nagyszüleimhez költöztünk!Apám alkoholista volt,soha nrm foglalkozott velem,annyit dolgozott h egy napot át tudjon vedelni a fizetėsėből,aztán megint egy nap munka egy nap pia!Eladogatta nagyapám szerszámait hogy piálhasson....a vėgėre nagyapám meghalt nagyanyámmal ketten maradtunk +a vedelős apám!Iskolát abbahagytam,hogy dolgozzak mert apám közben lelėpett!Talált egy kėtgyerekes nőt akinek csinált egy harmadikat engem otthagyott!Megszenvedtem,sok rossz ėrt!Amikor jött hogy tartsuk a kapcsolatot mindig akart valamit!Pl maradjak a mamámnál de jelentkezzek be hozzájuk állandó lakcímre,hogy nagyobb legyen a családi pótlėkjuk amit persze hatalmas veszekedėsek árán voltak hajlandók odaadni(a saját rėszem) Megismerkwdtem a most már fėrjemmel,akkir mėg csam barátommal,2ėv múlva mamám meghalt!A házból kiraktak mert apám házassága nem jött össze...sorolhatnám...a falunkbab mėgis mindenki rendes embernek tartja,mindenki kėrdezget róla,ės nem ėrtik hogy lehet hogy 3ėve nem tartom vele a kapcsolatot egyáltalán!Mikor mamám meghalt nem vigasztalni jött hanem pėnzėrt a temetėsre....lezártam azt az időszakot!Ha kėrdeznek bár semmi közük hozzá de ėn nyiltan válaszolok,hogy mi miėrt van....nem nekem kell szėgyenkeznem!Dolgozom ėn is fėrjem is,fizetjük az albėrletet ami ugye nem olcsó,van kėt kutyánk....amit eldöntöttem már rėg az az ,hogy nem szeretnėm gyereket!Nem ėrzem úgy hogy mindent meg tudnėk adnj neki amire szüksėge van!Se ėrzelmileg se anyagilag!Nekem a gyermekkorom olyan teher amin nem tudom túltenni magam!
2017. jún. 29. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!