Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Még mindig idegen...

Mit tegyek? Még mindig idegen a férjem anyám számára.

Figyelt kérdés

Úgy nyilatkozik róla,hogy hiába házasodtunk össze,vérrokon nem lesz,és csak az számít,a papír nem. Nem bírom már ezt a hajmeresztő gondolkodásmódot. Ő idegent nem enged be a házába,ezért inkább én sem megyek,mert olyan nincs,hogy a férjem végig a kocsiban üljön addig,mert ő "idegen".

10 évvel ezelőtt se jöhetett hozzám senki,csak nagy cirkuszok árán,mert ő IDEGENT nem fog kerülgetni, de könyörgöm,ma már 31 éves, férjezett asszony vagyok,és ugyanott tartunk,mint akkor,csak most a saját férjem idegen,mert a "papír nem számít"

Anyai nagymamámtóll jött ez a marhaság,mert neki a CSALÁD mindig a szülőket,testvéreket,gyerekeket jelentette,tehát a vérségi le-felmenőket,a férjek meg csak úgy voltak. Szó szerint,ahogy mondom. Ez az ajándékozáson is meglátszott. A vérségi család egymás közt aranyláncos toronyórát cserélgetett,férjek meg max egy csoki. Apám,nagyapám,anyu tesójának férje,azaz nagybátyám mind így jártak. Anyu tesójának fia van,az unokabátyám felesége is így járt,mert hát "csak" beházasodott.

Mondanom sem kell,hogy nagy arányú a válások száma nálunk,apám is lelépett már,unokabátyám is elvált,most élettársa van,és most az élettársát üldözik ketten: anyu meg a tesója,úgy,mint az én férjemet. Azt mondják: most két idegen is van a családban.

Nekem anyu azzal szokott nekemesni,hogy "elhagytad az igazi családodat egy idegenért!" Meg ő ezt nem tette volna meg az anyjával! És valóban nem,mikor ők összeházasodtak apámmal,továbbra is külön laktak a saját szüleiknél évekig. Ugyanúgy hetente találkoztak,mint előtte,az udvarlási időben.

Nem bírom ezt a beteg világot! Mi a férjemmel külön háztartásban élünk,és ez így is marad.Próbál hazacsábítani,hogy jó nekünk együtt,meg a férjem is menjen a szüleihez,de egy nagy frászt! Megmondtam neki,hogy mostmár azzal játszik,hogy megszakítom vele a kapcsolatot. Ilyenkor egyszerre dühösen kiabál és elkeseredetten sír. Ti hallottatok már ilyet? Mert én még sehol máshol. Mi a véleményetek róla?

2016. nov. 28. 17:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%

Hagyd magára a bolond vénasszonyt, igaz a FIDESZ mocskos törvénye miatt majd még perbe foghat, hogy nem törődsz vele. Aztán pereskedhetsz te is, hogy ő üldözött el.

Igazi barom családod lehet női ágon. Részvétem.

2016. nov. 28. 17:08
 2/16 A kérdező kommentje:

Ja,és én nem fogok pontozni, ha lepontozás van, nem tőlem ered.

Köszi a választ! Csak sajnos nekem nem "bolond vénasszony", hanem az édesanyám,de amit csinál,az tényleg bolondokháza.

2016. nov. 28. 17:20
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha hagyod neki tönkreteszi az életedet.

Én megszakítanám a kapcsolatot, ha nem is végleg, de egy évig. Pontosan el kell neki magyarázni hogy mit miért csinálsz, és utána még pontosabban tartani magad hozzá. Egy édesanya nem viselkedhet így, ha ő nem változtat kezeld te a helyzetet megszoksz vagy megszöksz alapon.

2016. nov. 28. 17:28
 4/16 anonim ***** válasza:
92%
Jól mondja az első, anyád egy bolond vénasszony, époen, mint az ő anyja volt! Tartsd magad távol tőlük, ezek megmérgezik az életedet!
2016. nov. 28. 17:31
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Férjemet választanám. Amugy hallottam ilyet de számomra beteg dolog
2016. nov. 28. 17:32
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
És ő kitől szült téged? Az ő gondolkozása szerint az apád is egy vadidegen, hiszen feltételezem nem vérrokon! Erről mi a véleménye?
2016. nov. 28. 17:46
 7/16 A kérdező kommentje:
Lett egy gyerekük: én,de ennyi.
2016. nov. 28. 17:48
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező én nem akarlak azzal megbántani, hogy bolondnak titulálom az édesanyádat, de lásd be, hogy van benne valami abnormális, amit a nagyanyáddal együtt művelnek.

Ez valami terheltség a nagyanyádnál, amit továbbörökített a lányába is.

Tényleg betegek! ... de talán nem tehetnek róla ...

Megfosztják magukat a legfontosabbtól, az igazi nagy család örömétől, melegétől.

Te ne legyél ebben partner, még olyan szinten sem, hogy meghallgatod a beteges hülyeségeiket!

Tartsd magad távol tőlük, csak a "kötelező" alkalmakkor látogasd őket, szülinap, anyák napja, karácsony,- akkor is csak egyedül és rövid időre! - mert megmérgezik a házasságodat, az életeteket.

Mi lesz, ha gyereketek születik?

Akkor is majd el akarják hajtani a férjedet?

Tényleg az eszem megáll!

2016. nov. 28. 18:28
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
En csak remenykednek hogy ez nem orokolheto es oreg koromra nem kattanok be en is. Es ezek utan inkabb a parom mint a kattant rokonok.
2016. nov. 28. 18:33
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 1-es, ki kell ábrándítsalak!

Ez a törvény nem a Fidesz szüleménye, már a Kádár-rezsimben is létezett.

Mivel volt "szerencsém" élni abban az időkben, példával is szolgálhatok.

A közvetlen környezetemben volt olyan, aki elment a Tanácsba (akkor így hívták az önkormányzatokat) és segélyt kért.

Elutasították, de közölték, hogy mivel van 2 gyereke, jogosan kérhet tőlük szülőtartást.

Az illető ezt nem akarta és tudod mi történt?

A Tanács szociális osztálya hivatalból eljárt a gyerekek ellen és mindkettőjük havi fizetéséből vontak valamennyi összeget, hogy hány %-t, azt már nem tudom, de nem is ez a lényeg.

Ha nem hiszel nekem, nézz utána!

2016. nov. 28. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!