Mit tegyek? Még mindig idegen a férjem anyám számára.
Úgy nyilatkozik róla,hogy hiába házasodtunk össze,vérrokon nem lesz,és csak az számít,a papír nem. Nem bírom már ezt a hajmeresztő gondolkodásmódot. Ő idegent nem enged be a házába,ezért inkább én sem megyek,mert olyan nincs,hogy a férjem végig a kocsiban üljön addig,mert ő "idegen".
10 évvel ezelőtt se jöhetett hozzám senki,csak nagy cirkuszok árán,mert ő IDEGENT nem fog kerülgetni, de könyörgöm,ma már 31 éves, férjezett asszony vagyok,és ugyanott tartunk,mint akkor,csak most a saját férjem idegen,mert a "papír nem számít"
Anyai nagymamámtóll jött ez a marhaság,mert neki a CSALÁD mindig a szülőket,testvéreket,gyerekeket jelentette,tehát a vérségi le-felmenőket,a férjek meg csak úgy voltak. Szó szerint,ahogy mondom. Ez az ajándékozáson is meglátszott. A vérségi család egymás közt aranyláncos toronyórát cserélgetett,férjek meg max egy csoki. Apám,nagyapám,anyu tesójának férje,azaz nagybátyám mind így jártak. Anyu tesójának fia van,az unokabátyám felesége is így járt,mert hát "csak" beházasodott.
Mondanom sem kell,hogy nagy arányú a válások száma nálunk,apám is lelépett már,unokabátyám is elvált,most élettársa van,és most az élettársát üldözik ketten: anyu meg a tesója,úgy,mint az én férjemet. Azt mondják: most két idegen is van a családban.
Nekem anyu azzal szokott nekemesni,hogy "elhagytad az igazi családodat egy idegenért!" Meg ő ezt nem tette volna meg az anyjával! És valóban nem,mikor ők összeházasodtak apámmal,továbbra is külön laktak a saját szüleiknél évekig. Ugyanúgy hetente találkoztak,mint előtte,az udvarlási időben.
Nem bírom ezt a beteg világot! Mi a férjemmel külön háztartásban élünk,és ez így is marad.Próbál hazacsábítani,hogy jó nekünk együtt,meg a férjem is menjen a szüleihez,de egy nagy frászt! Megmondtam neki,hogy mostmár azzal játszik,hogy megszakítom vele a kapcsolatot. Ilyenkor egyszerre dühösen kiabál és elkeseredetten sír. Ti hallottatok már ilyet? Mert én még sehol máshol. Mi a véleményetek róla?
Így még soha nem hallottam ilyet. Olyat igen, hogy ne legyen jelen a családi összejöveteleken a vérrokon párja, amíg nem házasodnak össze, és szerintem már az is durva túlzás, amennyiben tartós kapcsolatról beszélünk - de így ahogy te leírod, tényleg elfogadhatatlan.
"Ő idegent nem enged be a házába,ezért inkább én sem megyek,mert olyan nincs,hogy a férjem végig a kocsiban üljön addig,mert ő "idegen"" - szerintem teljesen jól kezeled a helyzetet, nem is nagyon hagytak neked más választási lehetőséget, sajnos. (Hiába az édesanyád, és hiába sajnálod.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!