Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez csak szerintem nem fer?

Ez csak szerintem nem fer?

Figyelt kérdés

A szüleim együtt vannak már vagy 35 éve. Szerelemből házasodtak, az első kb 15 évük nagyon szép volt, viszont onnantól kezdve elkezdtek kevesebbet foglalkozni egymással, házsártoskodni ami végül oda vezetett, hogy édesapámnak lett egy szeretője, néhány évig tartott. Mikor édesanyám rájött, nagyon kiborult, de nem akarta, hogy elváljanak. Nagy nehezen túljutottak rajta, újra kezdték, viszont édesanyám nem tudott megbocsátani neki, hiába állította. Azóta is folyamatosan piszkálja, a háta mögött szidja nekem, a lányának, és engem ez baromira zavar. Nem mentegetni akarom apámat, de ha anyám egyszer úgy döntött, hogy vele marad, akkor miért bünteti azóta is? Megvolt a lehetősége arra, hogy külön váljanak, ő nem akart. Amikor mondom neki, az a válasz, hogy ennyi idő után már nem szívesen hagyja ott az ember azt akit ennyire megszokott, egyiküknek se lenne jó.

Megértem, viszont akkor miért szidja folyamatosan? Egyáltalán nem tartom fernek és már menni sincs kedvem hozzá emiatt. Ti hogy látjátok?

2018. febr. 20. 18:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Pontosan úgy látom, ahogy te.
2018. febr. 20. 18:50
 2/12 anonim ***** válasza:
57%
Anyukád valószínűleg azt hitte, el tudja viselni apád szemétségét, csak nem megy neki. Ezért bünteti. Apádnak ha nem tetszenek a félrekú.rás következményei, van lehetősége lelépni. Ja, és azt nem úgy írják hogy fer, hanem fair.
2018. febr. 20. 18:54
 3/12 A kérdező kommentje:
Magyarosítva van ezer éve
2018. febr. 20. 19:01
 4/12 anonim ***** válasza:
85%

Igazad van. Én is így gondolom.

Ráadásul, ha jól értem, ez már nagyon régen történt.

Inkább azzal kéne foglalkozni, hogy rendbe tegyék a kapcsolatukat. De így esély sincs rá.

Anyukád sem lesz attól boldogabb, ha ezer éves dolgokon kesereg. Nem lehet visszafordítani az időt és meg nem történté tenni. Anyukád majd pár év múlva bánni fogja, hogy mennyi időt elpazarolt a gyűlölködésre.

2018. febr. 20. 19:02
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
Mond meg neki, hogy ha már úgy döntött, hogy apáddal marad mindenek után, akkor ne panaszkodjon! He elkezdi szapulni válts témát azonnal, ne reagálj rá (mintha meg sem hallottad volna)..vagy hagyd ott és kész. Remélhetőleg előbb utóbb ráun, vagy talál mást akinek panaszkodhat.
2018. febr. 20. 19:08
 6/12 anonim ***** válasza:
61%
Nincs magyarosítva...
2018. febr. 20. 19:13
 7/12 anonim ***** válasza:
63%
nincs magyarosítva!!!
2018. febr. 20. 19:28
 8/12 anonim válasza:
68%
Az ő életük, úgy élik, ahogy akarják. Ha tudsz, maradj ki belőle.
2018. febr. 20. 19:32
 9/12 anonim ***** válasza:
79%

Tipikusan annak az esete, amikor már szar az egész de annyira rettegnek az egyedülléttől, hogy halálig együtt maradnak ebben a pokolban.

Akkor kellett volna elválni és új életet kezdeni, most pedig már nagyjából késő. Amikor hatvanas-hetvenes az ember és belegondol abba, hogy mindjárt vége az életnek és elmentek a szép évek, az igencsak deprimál és nem marad más, csak a zsörtölődés.

Legyen példa mindenki előtt, hogy vannak megbocsáthatatlan dolgok és jobb elviselni a kezdeti elválást és nehézségeket, mint később átkozni az akkori rossz döntést és a vele járó boldogtalanságot.

2018. febr. 20. 20:15
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem fair, de nem vagy köteles hallgatni, már csak azért sem, mert minden egyes alkalommal, amikor végighallgatod anyukádat ebben a témában, akaratlanul megerősíted abban, hogy érdemes dédelgetni még magában ezt a régi sérelmet.

Én megértem addig, hogy meg akart bocsátani, és nem is tehet arról, hogy nem megy (mondjuk akkor könnyebb lenne, ha nem visszafelé nézne folyton, ha nem a jelenben élne). Az viszont, hogy nem tud(ott) megbocsátani, mégis együtt él apukáddal, már mártírkodás és gyávaság is egyben. Egyik sem túl pozitív tulajdonság. És míg a félrelépés apukád sara volt, a mostani helyzet már anyukádé.

2018. febr. 20. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!