Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért fogják rá a szülőre, ha...

Miért fogják rá a szülőre, ha a gyereke egy idióta?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom, hogy a gyerek viselkedéséért a szülő felelős. Ezt hogy értik? Hiszen nem egy kalitkában van a gyerek, ahol csak a szülő értékrendjét látja, jár iskolába, egyéb közösségekbe, ahol könnyen befolyásolhatják idegenek is.

2018. febr. 19. 15:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
60%

"Hihetetlen, hogy ovis gyerek 'csak úgy' trágárkodva, káromkodva kezd beszélni úgy, hogy szűkebb körnezetében a rendes beszédet hallja."

NEM, NEM HIHETETLEN!!!! Ugyanis az oviba nemcsak az adott gyerek meg az óvónök vannak, hanem egy csomó más gyerek is, akik otthon ezt hallják, nekik ez a természetese, és a többi meg eltanulja tölük, mert "érdekes".

2018. febr. 19. 15:45
 12/21 anonim ***** válasza:
73%
Mert nem a szülőké a döntő főszerep? Meg a nevelésnek, otthoni környezetnek, példáknak, lehetőségeknek stb-nek nincs szerinted nagy jelentőssége? És stb...
2018. febr. 19. 15:56
 13/21 anonim ***** válasza:
46%
Hát nemtudom nekem esélyem se lett volna elkallódni. Egyszer próbaltam meg hisztizni, mert nem akartam zoknit venni (télen szerettem volna mezitláb mászkálni), anyám megfogott es elindult velem a fürdőszobába hideg zuhanyt adni. Nemkerült rá sor végül, de azután sosem hisztiztem. Tesóm nehezebb eset volt, de 2 hidegzuhany után leszokott a hisztizésről. Egyébként sem volt soha semmi ránkhagyva. Unokatesóm volt nálunk, kb 5 éves lehetett és úgy gondolta, hogy földhözvágja a teásüveget amiből szétfolyt a ragacsos ital. Anyukám egy rongyot adott a kezébe, hogy akkor tessék feltakarítani, ez nálunk nem így megy. Amikor idősebbek lettünk tesómmal akkor sportolni hordott minket (nem erőszakolta, mindketten imádtuk). 10 év versenysport után ma már csak hobbi szinten űzzük, de olyan szinten kitette a gyerekkorunkat, hogy időnk se lett volna rossz társaságba keveredni. Ehelyett egy kis "családdal" nőttünk fel, a csapattársainkkal.
2018. febr. 19. 15:59
 14/21 anonim ***** válasza:
16%
8-as, ilyenkor van szükség egy jól irányzott atyai pofonra. Nehogy már egy gyerek irányítson
2018. febr. 19. 16:33
 15/21 anonim ***** válasza:
14%

Ezen az oldalon ez megy

A szülőnek nincs joga beleszólni a gyerek élebe, mert egyből "mérgező szülőnek" kiáltják ki

ha a gyerek baromságot csinál, akkor meg a szülő a felelős mert nem nevelte meg...

2018. febr. 19. 16:51
 16/21 anonim ***** válasza:
58%

A lányom osztályában van egy ilyen hülyegyerek. Verekszik, rongál, a lányomnak behúzott egyet. Ráadásul pont a párom ment a nagyért, én meg oviba a picurért.

Párom helyretette kicsit (magasságban kétszer, súlyban négyszer akkora) azóta kerüli.

Kiderült, hogy a srác súlyosan hiperaktív, a szülők meg nem hajlandók fejlesztésre és orvoshoz hordani.

Továbbá az is, hogy egy éve védelembevették, és úgy néz ki, ki is emelik a családból.

2018. febr. 19. 17:17
 17/21 anonim ***** válasza:
55%

Mert ha kiskorban probléma van a gyerekkel,az általában annak tudható be,hogy a szülők közt minimum megbújik valamiféle konfliktus,vagy otthon tényleg úgy viselkednek egymással,hogy a gyerek napi szinten Mónika-show-t lát,úgy balhéznak.

Azért ha a szülők nem marják egymást non-stop,intelligensen meg tudják beszélni a problémájukat,valamint a gyerekkel is normálisan bánnak,nem lesz egyik napról a másikra kezelhetetlen.

Ha autista a kisgyerek,az más tészta,arról a gyerek végképp nem tehet és a szülő sem.

Vagy ha Tourette-szindrómás.

2018. febr. 19. 23:15
 18/21 anonim ***** válasza:
63%

Az otthoni minta nagyon fontos!

27 éves unokatesóm pl vezetés közben proli módon ordibál,beszól mindenkinek,ha szerinte nem jól közlekedett az úton.

A szülei ugyanezt csinálták,visszaemlékezve,gyerekkoromban,amikor együtt utaztunk valahová.

A gyerekek sok esetben a szülőktől veszik át ezeket a rossz mintákat.

2018. febr. 20. 02:15
 19/21 anonim ***** válasza:
Barátnőm fantasztikus ember. Ahogy a fiútestvére is. A húga, aki ugyanazt a nevelést kapta, ugyanazt a példát látta, mégis és kiálhatatlan ember, egoista, önző, buta liba. Az anyukájának pedig megszakad érte a szíve, mert nem ilyennek lett nevelve.
2018. febr. 20. 10:38
 20/21 A kérdező kommentje:
Én főleg olyanokra gondolok, ahol otthon rend van, szeretetteljes légkör stb., de ha a gyerek sulijában az a menő, hogy isznak, drogoznak, k-rválkodnak, a gyerek óhatatlanul csatlakozni akar ezekhez, mert nem akar lemaradni. Ebbe a szülőnek nem sok beleszólása van szerintem.
2018. febr. 20. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!