A gyereke (i) tek személyisége melyik szülőre vagy felmenőre hasonlít leginkább? Azonos neműek?
Olyan jellemzőkre gondolok, mint temperamentum (laza, barátkozóstól a skála túlvégén levő visszahúzódó, társaságtól elvonuló típusig), ambíciók, helyzetmegoldási stratégiák, stb.
Bármilyen korosztály érdekel kb 3 éves kortól, tehát amikor már a szóbeli kommunikáció is értékelhető szinten tart.
A gyerekem meg csak 15 hos, ugyhogy csak magamrol tudok nyilatkozni.
Olyan szinten apukamra hasonlitok, hogy mindig tudom, hogy mit miert csinal. Felelmetesen hasonloan eljuk meg es fogjuk fel a dolgokat, ugyanolyan erveink vannak a tetteinkre, rengeteg dologban ugyanugy latjuk a vilagot. A humorunk is ugyanaz, ugyanolyan beallitottsaguak vagyunk. Nem tudok sok mindenre gondolni, amiben kulonbozunk (szemelyiseggel kapcsolatban). Ezt 15-16 evesen vettem eszre es fogtam fel.
Nagyon fura, de pont úgy, ahogy elmentek az ük szülők, úgy örökölték a gyerekek a vonásaikat meg. A természetüket nem, de két teljesen eltérő fiam van, az egyik az üknagyapja, a másik az üknagyanyja. Akik házasok voltak ráadásul.
Mind a ketőjüknek volt egy nagyon nagyon jelegzetes mimikája és szeme/tekintete, ami kicsit sem hasonlít egymásra, de a két gyerekemre leosztódott. Nagyon érdekes :)
A család fő karaktere a szemöldök amúgy, az a másik üknagyapa ága, apukám, öcsém, nagyapám és én is megkaptuk örökségnek. A gyerekeim semmit. Az anyai ágú ükszülők öröklődtek. Temperamentumra az apjukat, vagy az ő nagyapját látom főleg, de még kicsik.
Két gyermekünk van. A 4 éves fiam teljesen olyan, mint én. Örökölte a temperamentumomat (nagyon hevesek, lobbanékonyak vagyunk, de hamar megbékélünk), nagyon kommunikatív, barátkozó, ez is rám jellemző, de nagyon. Hatalmas szívünk van, nagyon intenzíven megéljük az érzéseinket.
A 2 éves kislányom a férjem hűvösségét örökölte, megspékelve az Ő fanyar humorával. Ő lassabban oldódik, de ha valakit közel enged magához, nagyon megnyílik. A fiam örökmozgó, mint én, a lányom molyolósabb típus, mint a férjem.
Ha a tágabb családot nézem, a fiamban jócskán benne van mindkét nagybácsiból (a férjem és az én bátyámból), olyan rosszfiús típus, keményen kell fogni.
A kislányomban anyósom rendszerező mániáját látom néha, Rajta egy kicsit lazítani kellene majd, persze nem erőszakkal. Csak anyósom nagyon görcsös, nem egy szerencsés típus.
A fiam lobbanékony természete egyébként abszolút az apukám, én is Tőle örököltem az olaszos tempwramentumomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!