Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyereke (i) tek személyisége...

A gyereke (i) tek személyisége melyik szülőre vagy felmenőre hasonlít leginkább? Azonos neműek?

Figyelt kérdés

Olyan jellemzőkre gondolok, mint temperamentum (laza, barátkozóstól a skála túlvégén levő visszahúzódó, társaságtól elvonuló típusig), ambíciók, helyzetmegoldási stratégiák, stb.

Bármilyen korosztály érdekel kb 3 éves kortól, tehát amikor már a szóbeli kommunikáció is értékelhető szinten tart.

2017. ápr. 23. 22:15
 1/6 anonim ***** válasza:
14 eves lanyom totalisan olyan, mint ferjem huga volt ennyi idosen. De felnottkori vonasaiban is van hasonlosag a lanyommal;) Hang, mozdulatok, stb.
2017. ápr. 23. 22:28
 2/6 anonim ***** válasza:

A gyerekem meg csak 15 hos, ugyhogy csak magamrol tudok nyilatkozni.

Olyan szinten apukamra hasonlitok, hogy mindig tudom, hogy mit miert csinal. Felelmetesen hasonloan eljuk meg es fogjuk fel a dolgokat, ugyanolyan erveink vannak a tetteinkre, rengeteg dologban ugyanugy latjuk a vilagot. A humorunk is ugyanaz, ugyanolyan beallitottsaguak vagyunk. Nem tudok sok mindenre gondolni, amiben kulonbozunk (szemelyiseggel kapcsolatban). Ezt 15-16 evesen vettem eszre es fogtam fel.

2017. ápr. 23. 22:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Nagyon fura, de pont úgy, ahogy elmentek az ük szülők, úgy örökölték a gyerekek a vonásaikat meg. A természetüket nem, de két teljesen eltérő fiam van, az egyik az üknagyapja, a másik az üknagyanyja. Akik házasok voltak ráadásul.

Mind a ketőjüknek volt egy nagyon nagyon jelegzetes mimikája és szeme/tekintete, ami kicsit sem hasonlít egymásra, de a két gyerekemre leosztódott. Nagyon érdekes :)

A család fő karaktere a szemöldök amúgy, az a másik üknagyapa ága, apukám, öcsém, nagyapám és én is megkaptuk örökségnek. A gyerekeim semmit. Az anyai ágú ükszülők öröklődtek. Temperamentumra az apjukat, vagy az ő nagyapját látom főleg, de még kicsik.

2017. ápr. 23. 23:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Két gyermekünk van. A 4 éves fiam teljesen olyan, mint én. Örökölte a temperamentumomat (nagyon hevesek, lobbanékonyak vagyunk, de hamar megbékélünk), nagyon kommunikatív, barátkozó, ez is rám jellemző, de nagyon. Hatalmas szívünk van, nagyon intenzíven megéljük az érzéseinket.

A 2 éves kislányom a férjem hűvösségét örökölte, megspékelve az Ő fanyar humorával. Ő lassabban oldódik, de ha valakit közel enged magához, nagyon megnyílik. A fiam örökmozgó, mint én, a lányom molyolósabb típus, mint a férjem.

Ha a tágabb családot nézem, a fiamban jócskán benne van mindkét nagybácsiból (a férjem és az én bátyámból), olyan rosszfiús típus, keményen kell fogni.

A kislányomban anyósom rendszerező mániáját látom néha, Rajta egy kicsit lazítani kellene majd, persze nem erőszakkal. Csak anyósom nagyon görcsös, nem egy szerencsés típus.

A fiam lobbanékony természete egyébként abszolút az apukám, én is Tőle örököltem az olaszos tempwramentumomat.

2017. ápr. 24. 06:45
 5/6 anonim ***** válasza:
A lányom a párom hugára hasonlit. Mindenben.🙃 Már amikor a kezembe fogtam az volt az elsô benyomásom es tényleg igy is lett. A kinézete a gesztusai még a száját is ugy bigyeszti.😂😂😂
2017. ápr. 24. 10:16
 6/6 anonim ***** válasza:
A fiam (4éves) egy rettenetesen nyitott, barátkozós, barátságos, bátor, érdeklődő gyerek, már-már zavaróan barátságos, túl érdeklődő. A családban senki sincs aki ilyen lenne. Én barátságos vagyok és mosolygós, ebben rám ütött de ennyire nyitott én nem vagyok. Viszont ragaszkodik dolgokhoz, helyzetekhez, kényszeresen, ebben teljesen rám ütött. A lányom sokkal visszafogottabb, ő is barátságos (mint én) és félénkebb típus (mint én), ő teljesen rám hasonlít. Nálunk a család egyik fele (apukám és apukája, öcsém) mogorva, enyhén bunkó stílusú, hangulat emberek, szerencsére a gyerekeimen ezt nem látom.
2017. ápr. 24. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!