Szólnom kéne a páromnak, hogy a gyereke ilyet csinált?
Páromnak van egy fia, 11 éves és nálunk töltött két napot. Az apja dolgozott, így én voltam otthon vele. A gyerek bent játszott a macskákkal, és én bementem, mert azok furcsán nyávogtak. Hát azért, mert a gyerek harapdálta őket. Rögtön rászóltam, és megkérdeztem miért csinál ilyet, hisz látja, hogy fáj a macskának. Azt mondta, hogy de hát a macskák is így játszanak egymással, és esküdött, hogy nem harapott erősen... Aztán elmagyaráztam neki, hogy ilyet ne csináljon többet, mert ezzel fájdalmat okoz neki, és ha játszani akar velük, akkor ott vannak a játékok. Nem szóltam erről az apjának, de nem tudom helyesen tettem-e. Nekem elég furcsa, hogy egy 11 éves gyerek nem tudja, hogy így nem játszunk állatokkal. Szerintetek mit kéne tennem?
N/26
Ezekután nemszivesen hagynám kettesbe semmilyen állattal sem..
Lehet hogy direkt élvezi is ha bántja az állatokat.ebben az esetben viszont biztos szolnék az apukának.
Nem, soha máskor nem volt ilyen jellegű gond vele. Szépen bánt kutyával, macskával.
#3 Inkább meg se szólaltál volna...
Ha nem volt máskor ilyen gond akkor talán nincs akkora baj. De azért figyelgesd hogy tényleg nem csinál e máskor is ilyet.
Ha előfordul akkor jelezd a párodnak
Jajjj ekkora alszent bagazst! Hat kepzeljetek en is szoktam a macskankkal jatszani es neha en is megharapdalom de csak jatekbol! Es neha el is kapom a labat es megsimizem. Nahh kepzeljetek es inadjuk a macskankat!
25/F
és amikor fájdalmasan nyávog akkor is csinálod..?
szerintem akkor nálad sem stimmel valami..
Szerintem meg hidd el a gyereknek, hogy ezt nem csinálta komolyan. Szerintem teljesen normális, hogy egy 11 éves gyerek kipróbálja, milyen ha ö harapja meg a macskát. Ha ez fájna a macskának akkor ahogy felettem írták az rögtön adott volna neki körömmel. Szerintem csak ovatosan szájába vette és a macskának ez annyira nem tetszett.
Jól tetted, hogy mondtad neki, hogy ne harapdálja a macskát, de ebböl nagy húhót nem érdemes tenni, a gyerek nem lesz állatkinzó mert megnyalogatta a macskát. èn még akkor aznap mondtam volna az apjának a gyerek elött viccesen, hogy a ferike nyalogatta a macskát...
Ezzel a gyerek is érzi, hogy nem állatkinzást hajtott végre, de azért a macskát nyalogatni sem a legjobb dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!