Szólnom kéne a páromnak, hogy a gyereke ilyet csinált?
Figyelt kérdés
Páromnak van egy fia, 11 éves és nálunk töltött két napot. Az apja dolgozott, így én voltam otthon vele. A gyerek bent játszott a macskákkal, és én bementem, mert azok furcsán nyávogtak. Hát azért, mert a gyerek harapdálta őket. Rögtön rászóltam, és megkérdeztem miért csinál ilyet, hisz látja, hogy fáj a macskának. Azt mondta, hogy de hát a macskák is így játszanak egymással, és esküdött, hogy nem harapott erősen... Aztán elmagyaráztam neki, hogy ilyet ne csináljon többet, mert ezzel fájdalmat okoz neki, és ha játszani akar velük, akkor ott vannak a játékok. Nem szóltam erről az apjának, de nem tudom helyesen tettem-e. Nekem elég furcsa, hogy egy 11 éves gyerek nem tudja, hogy így nem játszunk állatokkal. Szerintetek mit kéne tennem?
Ha bántotta volna a macskát, az jól belekapott volna, szétkarmolta volna, akár csak ösztönből is. Szóval nem hiszem, hogy bántotta.
A cicák sokat nyalogatják, harapdálják saját magukat is. Talán ezért hitte a kisfiú, hogy így lehet vele játszani.
Nem lett senkinek semmi baja, megbeszélted vele. Nem látom okát ezt még mással is megbeszélni.
2018. jan. 4. 14:16
12/21 anonim válasza:
Mitől álszentség, hogy nem szeretem a számban a macskaszőrt?:D Úgy en bloc a macskákért sem rajongok, max elviselem őket, de ez más kérdés.
2018. jan. 4. 14:17
13/21 anonim válasza:
Harapdáld meg te is a kölköt, aztán ha nyígik, mondd meg, hogy "csak játszottam veled" :D
Node komolyra fordítva: tett egy helytelent, szóvá tetted, nem szóltál az apjának. Oké. Szerintem sem kell utólag szólnod. Maximum, ha megint előfordul, mert akkor már szándékosság van, hisz tudomása volt róla, hogy ezt nem szabad így.
2018. jan. 4. 14:33
14/21 anonim válasza:
Tipikus bármit válaszolsz rá, lepontoznak a getzibe kérdés. :>
2018. jan. 4. 14:44
15/21 anonim válasza:
Hahaha... Kérdező, a párom két dolgot szokott harapdálni időnként, ha rájön a szeretetroham: a macskát, meg engem... szóltam az anyósnak, de azt mondta, így született...:)))
2018. jan. 4. 15:46
16/21 A kérdező kommentje:
A kételkedőknek szól, hogy nem minden macska karmol egyből, ha valami nem tetszik neki. Biztos van az a szint is, mikor már úgy érzi, hogy meg kell védenie magát, de akkor a hangja is más. A két macskám, mikor egymással játszik, és eldurvul a játék, szintén nyávognak egyet, ebből tudja a másik, hogy itt stop van. Le is áll, aztán folytatják. Nincs szükség arra, hogy véresre karmolja a másikat, azt már verekedésnek hívják. Szóval mielőtt valakit meghazudtoltok, kicsit tájékozódjatok a macskák viselkedéséről, kommunikációjukról, mert hajlamosak lesztek butaságokat írni. Köszönöm.
2018. jan. 4. 16:07
17/21 anonim válasza:
Utolsó válaszodra reagálnék. Hiába írod, hogy a két macska mit csinál egymással, az teljesen más.
A 10-es válaszolónál a pont.
Nem, ne szólj a párodnak egyelőre, csak akkor, ha továbbra is állatokat akar kínozni. Nem feltétlenül a macskáidat, mert ez szerintem nem volt az. Az ő baja, hogy tele lett a szája macskaszőrrel, lehet többet nem teszi, és lehet, hogy tényleg csak játszott vele. Nem kell túlreagálni. Ha rendszeres, akkor nyilvánvalóan lépj!
2018. jan. 4. 16:21
18/21 anonim válasza:
Ezek szerint tényleg nem harapta meg komolyan a macskát, mert ugyebár, akkor más hangon nyivákolt, ill. támadott volna.:D Kérdező, egyre jobban belegabalyodsz. Milyen állatkínzás is történt akkor? A gyereknek nagyobb baja eshetett volna a dologból, mint a hülye macskáidnak, örülj, hogy nem allergiás rájuk, mert akkor most nem azon kéne agyalnod, hogy elmondd-e a párodnak. Már ha egyáltalán van szemernyi igazság is ebben a sztoriban.:D
2018. jan. 4. 16:46
19/21 anonim válasza:
18as! De hiszen irta a kérdező hogy arra lett figyelmes hogy másképp (fájdalmasan) nyávog. Azért mert nem karmolta véresre az nem jelenti azt hogy a macskának ez tetszett volna
2018. jan. 4. 16:52
20/21 anonim válasza:
Én szoktam azt csinálni a macskámmal amikor nagyon harapdál engem, hogy a két lábát lefogom annyira, hogy ne tudjon megkarmolni és a fogaimat mutatva közeledek felé mint aki meg akarná harapni. Nyilván nem veszem a számhoz a macskát, csak épp közel megyek hozzá, de a macska olyan fájdalmasan kezd el nyávogni, mint akinek fájna valamije. Szóval nem hiszem, hogy állatkínzás lenne, akkor sem ha esetleg tényleg megharpta egy kicsit. Viszont meg kell neki mondani, hogy így sok kórokozóvkerül a szájába és máshogy játszon a cicával.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!