Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem hagynak élni,...

A szüleim nem hagynak élni, mit tegyek? 24 éves vagyok, külföldön élek jó körülmények között.

Figyelt kérdés

Gyermekkoromban szegénységben éltünk nővéremmel és a szüleimmel. Mindennapos gondokkal.. alkoholizmus, agresszió, verekedések. Minden nap a testvéremmel próbáltunk valami ehető dolgot találni. De mindig éhesen és ordibálás közepette feküdtünk le. Télen fűtés helyett kaptunk több takarót, hogy ne fázzunk. Mindig próbáltam jó tanuló lenni, mert tudtam, hogy nincs más kiút. Az öngyilkosság gondolata természetessé vált 4 éves korom óta. (Iskolában mindenki ismerte a helyzetünk és csak bántottak miatta) A továbbtanulásra otthon nem volt lehetőségem. ( az iskola melletti munka és más okok miatt)

Az otthon töltött évek során teljesen leépültünk (a párom is velünk élt)

2,5 éve külföldre költöztünk. Az első 2 évben a szüleim megállás nélkül hivogattak napi szinten, és kértek pénzt, vagy csak akarták tudni mi van velünk. Minket a bűntudat vezérelt és adtunk mindig. Amióta kint élünk, életemben először tiszta lakásban élek, nem fázok, van mit ennem, lehetnek új ruháim, és végre embernek érezhetném magam. Szeretnék jogosítványt, autót mert itt a munkahelyek nagyon messze vannak, és a továbbtanulst is szeretném elkezdeni.

De a szüleim minden nap hívnak, és kérdezik, hogy minek autó és jobb munka, miért urizálok? Minek tanulok tovább, ha az csak pénzkiadás? A testvérem ugyan olyan életet kezdett élni mint ők, már két gyerekkel. Kevés pénzzel, koszban, agresszióban.

Szeretnék boldog életet élni, és jobb életet élni. De mindig keltik bennem a bűntudatot: hogyha nekik nincs semmilyük, én miért engedek meg magamnak ennyit. (2,5 éve 6 napot dolgozok, hogy jobb életem lehessen, és irigyek ha bármit veszek. Számolgatják a saját pénzem és titkolnom kell dolgokat.)

Remélen tud valaki segíteni. Előre is köszönöm.

2018. febr. 11. 22:44
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg van anonim önsegítő csoport a környékeden? Akár alkoholisták hozzátartozóinak, akár kodependenseknek. Ott kaphatnál megerősítést rendszeresen.

[link]

[link]

2018. febr. 11. 23:46
 22/55 anonim ***** válasza:
100%
Döbbenten olvastam a soraidat...Egyetértek a többiekkel. Valóban nem veled van a baj és ne érezd magad rosszul amiatt, mert te jó életet akarsz és teszel is érte! Olyat viszont még soha életemben nem hallottam, hogy a szülők nem bíztatják a gyereküket, hanem húznák vissza a mélybe. Hihetetlen! Egyáltalán nem veled van a gond, ezt sürgősen verd ki a fejedből! Gondolj arra, ha nektek lesznek gyerekeitek, nekik nem úgy kell majd felnőniük, ahogy neked... Tégy azért, hogy a gyerekeid boldogok legyenek! Ne add fel, erre (is) gondolj! Most haladsz jó úton!!!
2018. febr. 12. 00:42
 23/55 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyenekkel teljesen meg kell szakítani a kapcsolatot!
2018. febr. 12. 05:06
 24/55 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem hogy TE MIÉRT akarod tartani a kapcsolatot "ezekkel"?? Ki nem $z@rja le hogy kukából kell zabáljon az ostoba alkoholistája?? Miért beszélsz velük egyáltalán? Mit hálálsz meg a verést, az éhezést vagy a fagyoskodást? Eskü nem értelek! Az ilyen férgeket akik KIZÁRÓLAG A PÉNZEDÉRT hívogatnak nem azért mert érdekled őket, hogy nem tudod magasról le$z@rni??
2018. febr. 12. 05:38
 25/55 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, először is mély meghajlás és kalapemelés azért, mert kitörtél ebből a mérgező, fojtogató légkörből és saját jogon csináltál embert magadból. Nem semmi teljesítmény!

Azt nem értem, hogyan nyílik lehetőségük külföldről a pénzed számolni. Most azonnal szüntess meg minden körülményt, ami lehetővé teszi, hogy kontrolláljanak. Telefonszámot megváltoztatni, nem beszámolni semmiről. A kapcsolatot tarthatod velük, ha úgy érzed, nem tudsz nekik teljesen hátat fordítani, mert tudom, hogy ez nem mindenkinek megy (van a környezetemben is egy-két bajos szülőkkel felnőtt barát), de a hívásokat semleges telefonról, külön mobilról, valamilyen köztelefonról intézd, hogy ne hívogathassanak.

A pénzügyeid nem tartoznak rájuk, hisz megtapasztalhattad, hogy a sikereidnek nem örülnek, hanem ilyen távolból is visszahúznak. Akkor miért mondasz bármit? Egyszerűen ne válaszolj, ne számolj be semmiről. Élünk, jól vagyunk, ti is éltek, jól vagytok, ennyi.

Ennyire kemény küzdelmet vittél véghez, de az utolsó pici lépéstől félsz. Ne félj, nincs mitől, legyél tisztában azzal, hogy ők a súly, ami lehúz a mélybe, ha hagyod. Hisz látod, még mindig nem éled meg a sikereidet, mert nem hagyják. Kell ez neked?

Tudom, hogy mondani könnyebb, de nem érdemlik meg a segítséged, te meg ezerszer jobbat érdemelsz náluk. Hogy ennek ellenére nem tagadod meg őket, a te döntésed, de megfojtani nem fojthatnak meg.

Önálló ember vagy, földrajzilag messze tőlük, függetlenedj elmében is. Ha úgy látod jónak, kérd szakember segítségét. Kitartást és sok sikert!

2018. febr. 12. 06:17
 26/55 anonim ***** válasza:
65%
Külföldön élsz, mi a nyafi tárgya? Nem kell velük kommunukálni, probléma megoldva, én is ezt teszem.
2018. febr. 12. 06:24
 27/55 anonim ***** válasza:
100%

De amíg elérik, hogy felvedd nekik a telefont, meg lehuzhatnak, addig ez fog menni. Tessék FELNÖTTKÉNT viselkedni és elnyesni a mérgezö köldökzsinórt, mert igy momentán a pároddal is kiszursz.

Gyereket pedig eddig ne is akarjatok, mig le nem építed öket teljesen

Az meg hogy alkeszek kit érdekel? Ö bajuk, téged csak pénzeszsákmak tartanak, ilyen fos gyerekkor után mondjuk én eleve szarnék rájuk vastagon.

Ahogy teszem is a "családommal", akik 20+ évig folyamat lehúztak és bántottak "csak" érzelmielg de azt keményen.

Felőlem apámon kivül nind azt csinál, amit akar.

2018. febr. 12. 06:30
 28/55 anonim ***** válasza:
93%
Az egyetlen hibad az, hogy meg ezutan is olyan hulye vagy, hogy egyaltalan szobaallsz veluk. Az ilyeneket ugy kell kiirtani az eletedbol, mint a nemkivant eloskodoket a lakasbol peldaul.
2018. febr. 12. 07:05
 29/55 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen bűntudatod, te akkor sokat szenvedtél,de ki tudtál törni,mert ki akartál,igaz a szerencse iz közrejátdzott,hogy kitudtál menni a pároddal külföldre,de az a te érdemed,hogy vállaltad,hogy egy idegen országban,idegen emberek közt kezdj új életet. A családodnak is biztod lett volna lehetősége annak idején,ha nem is külföldön,hanem otthon egy jobb életre. Ők nem adtak maguknak esélyt,inkább az alkoholt választották,ahelyett,hogy lerakták volna a poharat és észbe kaptak volna,hogy ez így nagyon nem oké. Eszük ágában sem volt,most sincs, "minek ez a pucc, miért nem lett ő is utca sepró" -ebből is látszik,hogy más nem érdekli őket,csak ép meglegyen a piára való. Az ilyenek miatt felesleges is bűntudatot érezni,pénzt küldeni meg pláne, egy csekk nem lenne befizetve,egy havi tüzelő nem lenne belőle véve,hanem elinnák. Nyugodtan,jó étvággyal,minden lelki ismeret furdalás nélkül edd csak meg azt a pizzát és bármit,amit megkívánsz és van rá pénzed. Van egy saját életed,amit elkezdtél azt alakítsd úgy,hogy számodra a lehető legjobb legyen!
2018. febr. 12. 07:55
 30/55 anonim ***** válasza:
97%

De, amúgy veled van a gond és ha lesz felesleges pénzed, sürgősen keress szakembert, aki picit egyenesbe hoz lelkileg!

Különben ezek a szemetek visszahúznak, de max elveszik minden örömödet az életben. Azt, amiért keményen megdolgoztál, keményebben mint azok, akik normális csalàdból jönnek!

Keress szakembert, aki elmagyarázza, hogy te ezeknek az aljadékoknak semmivel nem tartozol, szülőként a legminimálisabb kötelességeiket sem teljesítették veletek szemben, alapvető igényeitekkel nem foglalkoztak. Most is csak azért hívnak, hogy lehúzzanak, kihasználjanak, belédrúgjanak, hogy valakin kitölthessék a szánalmas frusztrációjukat.

Hogyan edd meg az ételt?? A legjobb érzésekkel, nyugodtan, örömmel, hogy neked sikerült és akkor sem vagy olyan, mint ők! Hogyan menj nyaralni?? Örömmel és megnyugodva, mert te azért megdolgoztál, mínuszból jössz és sikerült, hát, mi a franc közük hozzá, hogy nyaralsz??!!!

Igen, képezd magad, ne állj meg. Vegyél kocsit, csinálj jogsit, tanulj, őket meg felejtsd el, hogy élnek!!

NEM TARTOZOL NEKIK SEMMIVEL, MAX EGY SZEMBEKÖPÉSSEL!

A politikájuk kb ennyi: vagy tönkretenni a büdös kölköt, nehogymááá azt képezlje, több mint én!!!! Vagy ha ez nem megy, akkor fejni, mint a tehenet, amíg csak lehet, legalább valami hasznom legyen belőle, hogy urizál!

Cserélj számot és felejtsd el, hogy a világon vannak - komolyan.

(2 gyerekem van, fel tidnám rúgni az ilyen szemétláda "szülőket"!)

2018. febr. 12. 08:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!