Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem hagynak élni,...

A szüleim nem hagynak élni, mit tegyek? 24 éves vagyok, külföldön élek jó körülmények között.

Figyelt kérdés

Gyermekkoromban szegénységben éltünk nővéremmel és a szüleimmel. Mindennapos gondokkal.. alkoholizmus, agresszió, verekedések. Minden nap a testvéremmel próbáltunk valami ehető dolgot találni. De mindig éhesen és ordibálás közepette feküdtünk le. Télen fűtés helyett kaptunk több takarót, hogy ne fázzunk. Mindig próbáltam jó tanuló lenni, mert tudtam, hogy nincs más kiút. Az öngyilkosság gondolata természetessé vált 4 éves korom óta. (Iskolában mindenki ismerte a helyzetünk és csak bántottak miatta) A továbbtanulásra otthon nem volt lehetőségem. ( az iskola melletti munka és más okok miatt)

Az otthon töltött évek során teljesen leépültünk (a párom is velünk élt)

2,5 éve külföldre költöztünk. Az első 2 évben a szüleim megállás nélkül hivogattak napi szinten, és kértek pénzt, vagy csak akarták tudni mi van velünk. Minket a bűntudat vezérelt és adtunk mindig. Amióta kint élünk, életemben először tiszta lakásban élek, nem fázok, van mit ennem, lehetnek új ruháim, és végre embernek érezhetném magam. Szeretnék jogosítványt, autót mert itt a munkahelyek nagyon messze vannak, és a továbbtanulst is szeretném elkezdeni.

De a szüleim minden nap hívnak, és kérdezik, hogy minek autó és jobb munka, miért urizálok? Minek tanulok tovább, ha az csak pénzkiadás? A testvérem ugyan olyan életet kezdett élni mint ők, már két gyerekkel. Kevés pénzzel, koszban, agresszióban.

Szeretnék boldog életet élni, és jobb életet élni. De mindig keltik bennem a bűntudatot: hogyha nekik nincs semmilyük, én miért engedek meg magamnak ennyit. (2,5 éve 6 napot dolgozok, hogy jobb életem lehessen, és irigyek ha bármit veszek. Számolgatják a saját pénzem és titkolnom kell dolgokat.)

Remélen tud valaki segíteni. Előre is köszönöm.

2018. febr. 11. 22:44
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a 64 % ossal,abbol kiindulva h alkoholista apával éltem,oda nem hiányzik még egy terrorizálható személy..
2018. febr. 11. 23:00
 12/55 A kérdező kommentje:
De hogy tegyem félre a bűntudatot? Hogy egyek akár egy pizzát, hogy tudon, hogy ők otthon akár kukáznak is ételt? Hogy menjek el nyaralni, ha ők sose voltak és közlik, hogy miért nem hívom őket is?
2018. febr. 11. 23:00
 13/55 anonim ***** válasza:
100%

Milyen nyaraláds lenne az,nem a te hibád h ök ezt választották, és ha az összes pénzed odaadod akkor is kukához jutnak vissza téged meg kihaszn

álnak hülyre vesznek. Férjemmel is csinálták ezt,mindent pénzét lenyulták,piára lottora,az élősködő gépfüggő tesónak ő fizette h napi null 24 ben ült a gép előtt de as luxust elvárta maga köré.. Ki kell zárni az érzelmeket és az érzelmi zsaroló pénznyelőket.

2018. febr. 11. 23:04
 14/55 anonim ***** válasza:
44%

10: És ő hány éves volt akkor, és a gyámügy, stb. hogy ment ebbe bele? Más rokona maradt itthon, aki gondoskodott róla? Vagy hogy volt ez leszervezve?

Csak mert így gyakorlatilag olyan, mintha kivetette volna őt a családja, és magára hagyta volna, akkor pedig ő rosszabb helyzetben van, mint Te.

Vagy most az ő szüleihez mentetek ki iskola végeztével?

2018. febr. 11. 23:06
 15/55 anonim ***** válasza:
100%
Valòszìnűleg azèrt tiszteled őket annyira hogy ne szakitsd veluk meg a kapcsolatot de lazitani lehet. Nem kell beszamolni sem a fizurol sem a tovabbtanulasrol sem az autorol. Annyi penzt adj amennyit muszaj ugysem jonnek ellenorizni hogyan elsz. Masnak meg meselhetsz rola akik orulnek a boldogsagotoknak :)
2018. febr. 11. 23:15
 16/55 A kérdező kommentje:
Ő akkor fejezte épp be a érettségit, 18 éves volt. Munkát is vállalhatott volna és valami pici albérlet is alkalmasabb lett volna. A mai napig egy fekete lyuk számunkra az a 4 év amit együtt ott töltöttünk ( 16-17 éves korunk óta vagyunk együtt) én is és ő is korábban más életre vágytunk. De mintha a környezet magába szippantott volna minket. Apukám megállás nélkül, a mai napig azzal érvvel, hogy a párom miért nem lett vele utcaseprő, és miért nem költözünk haza, minek nekünk ez a pucc. Otthon abban a 4 évben akkora volt a terror, hogy mi sem vágytunk többre és ettük velük a romlott ételt, és szórólapozásból volt a keresetünk. Mintha kimosták volna az agyunk. Pedig kiskoromtól kezdve ki akartam onnan törni, és diplomát szerezni.
2018. febr. 11. 23:16
 17/55 A kérdező kommentje:
14: az első fél évben itt kint az apukájánál éltünk. Azóta külön albérletben.
2018. febr. 11. 23:25
 18/55 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég kemény. Tudatosítanod kell magadban, hogy az ő életükért és életmódjukért nem te vagy a felelős. Nem a te dolgod, hogy rendbe hozd az életüket, ha az ő részükről nincs ilyen szándék.Termèszetes dolog hogy ennél többre vágysz, emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod. Nem tartozol nekik beszámolóval, és nem kell az engedélyük ahhoz hogy jobbá tedd a saját életed. Nemhogy büszkék lennének rád amiért ilyen szorgalmas vagy és kitörtél onnan.

Én pénzzel sem támogatnám őket, úgysem tudják jól kezelni, különben sem voltak jó szüleid soha az elmondásod alapján.

2018. febr. 11. 23:34
 19/55 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget. Rettenetes őrlődésben telnek a napjaim. Így ha kapok megerősítèst, hogy nem velem van a gond, remélem könnyeben sikerül megnyugodnom.
2018. febr. 11. 23:42
 20/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem Veled van a gond.
2018. febr. 11. 23:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!