A nevelőapámmal hogy kéne megértetni, hogy nem szólhat bele az életembe/életünkbe? Esélytelen?
Régen is voltak emiatt problémák, hogy szerinte anyáék rosszul nevelnek, túl sokat foglalkoznak velem. Neki nincs gyereke, a gyerekkora is katasztrófa volt.
Az anyja 17 évesen terhes lett vele, de a nevelőapám apjával hamar szétmentek. Őt a mamája nevelte fel kb., mert az apja fizette utána a gyerektartást, de azt az anyja általában magára költötte, elbulizta, sosem volt otthon. Aztán a mamája 12 éves korában meghalt, Ő 16 éves korára teljesen elzüllött. Akkor mondta azt az apja, hogy elég volt és magához költöztette, elkezdte különtanárokhoz hordani és nagyon szigorú volt vele. Szóval nehéz gyerekkora volt, ezt aláírom.
Viszont az, hogy ő kevés szeretetet kapott, szerintem nem jelenti azt, hogy beleszólhatna a mi életünkbe... Pl. ilyenek miatt:
-Terhes vagyok, Pestre járok orvoshoz. Egyszer a vőlegényem nem tudott velem jönni és mondta anya, hogy elkísér ő. A férje ezen napokig rugózott, hogy mégis miért nem tudok elmenni egyedül, meg felnőtt nő vagyok, nehogy anyám kísérgessen már orvoshoz... Össze is vesztek, hogy ne ő mondja már meg, hogy anya hová mehet és mikor.
-Még friss jogsival a szüleim nem engedtek egyedül visszamenni hétvégente az egyetemre, ezért úgy csináltuk, hogy valaki mindig elvitt (a szüleim, mamáék, a barátom). Ez is zavarta, hogy "miért nem megyek busszal/vonattal" (úgy az 1 órás út 4 óra lett volna...), minden vasárnap ezen ment a vita.
-Már ugye nem járok haza hetente (egy városban élünk), de pl. ha a vőlegényem elutazik pár napra, akkor simán hazamegyek aludni, vagy elhívom anyát hozzánk. Ezt is nehezményezi a férje, hogy gyerekem lesz, ideje lenne már megtanulnom nem félni a sötétben.
Mindenre tesz valami rosszindulatú megjegyzést. Már anya ezért nem is mondja neki az én dolgaimat, de pl. most is az volt, hogy anya mondta, hogy ő szeretné megvenni a pici babakocsiját. Meg is rendelte, és hozzájuk kérte a szállítást. Mikor megérkezett, kérdezte a férje, hogy mennyi volt, de anya nem is válaszolt neki erre, annyit mondott, hogy akciós volt. A férje erre képes volt rákeresni, és hőbörögve jött le az emeletről, hogy egy ilyen babakocsi milyen drága és hogy mit képzelek én, hogy ennyiért választottam, egyszerűen borzalmasan viselkedett akkor (is)...
Anya mindig mondja, hogy azért ilyen, mert ő sosem szerették a szülei, nem tudta kitől látni, hogyan is kell egy családban élni. Oké, de akkor legalább ne nyomatná folyamatosan a hülyeségeit, amikre nem kíváncsi senki.
Hogyne lehetne ilyen, Ajka-Győr meg Ajka-Sopron is 1-1,5 óra autóval, vonattal/busszal 3-4 óra és a legtöbb átszállásos.
Ezt a hozzáállást pedig nem értem. Ha a gyerekem (vagy akárkim) elmúlik 18, akkor onnantól kezdve soha ne segítsek neki semmiben, ne legyek vele, ne kísérjem el, ne ajánljak fel neki semmit, ne vegyek neki semmit, ne is akarjam meglátogatni, mert "felnőtt ember, élje a saját életét"? Hát nektek ilyen családotok van, szóba sem álltok egymással, csak karácsonykor, amúgy meg mindenki hagyja békén a másikat? Vagy mi?
Nem siklottam el semmilyen mondat felett, de nem fogom ide leírni, hogy mennyit keresek és hogy igenis képes vagyok eltartani magam. Ez szerintem a mi magánügyünk.
De 72%-os, igen hasznos és értelmes választ sikerült írnod. Csodálatos ember lehetsz, nem meglepő, hogy a saját családod feléd sem néz (nyilván neked ez a normális).
Amúgy nincsenek közös kasszán, a ház is, amiben élnek, anyáé. Ez a közös kassza annyira lehetetlen náluk, hogy pl. régen anya férje azért is képes volt pénzt kérni anyától, ha pizzát rendeltek és az enyémet fizesse ki anya... Amikor meg megvette a nyaralót hitelre, hónapokig anya adott neki pénzt, mert teljesen lenullázta magát.
na figyelj több probléma van itt:
- először is évente többször ott esz téged a fene, mert félsz a sötétben és őszintén vér szerinti szülőként is unnám, ha ott lenne egy felnőtt ember az életemben egy mondva csinált ürüggyel, amikor már vééégre megszabadulhattam volna tőle(igen szülőként élvezni fogom ha végre nem lesz nyakamon a gyerekem,te is rájössz nemsokára)
-a másik: egy háztartásban vannak és ciki, hogy a férj nem tud róla, mit vesz a feleség(persze nem szólhat bele ha van pénz),de tény hogy engem is zavart amikor a férjem csak úgy vett egy x-boxot, azóta mindig elmondja mit fog venni(és nem szólok bele, ha van elég pénzünk),de egyszerűen sértő ha vki. nem bízik meg eléggé benned. Ráadásul ezek a modern babakocsik semmit sem érnek, csak marha drágák(plusz barinőknek is ez van) és alapból ezt a férjednek kéne megvenni.
-végül orvoshoz járni igenis egyedül is tudni kell, hacsak nem vagy veszélyeztetett terhes és a terhesség legvégénél! jársz.
-ja és egyetemen igenis viseld el, hogy nem illő másokat ugráltatni(max nagy hóban vagy viharban nem gáz), csak mert messze van az egyetem. Akkor minek mentél oda, nem vetetted fel magadban, hogy túl kényes leszel és távol van, még kolesszal is? és miért nem mentél igenis autóval a jogsiddal? szimplán kényelmesebb volt másokat ugráltatni. Bezzeg ilyenkor jó volt hogy apád is fuvaroztat téged,de utólag jól esik őt leszólni.
Összességében igenis fárasztó, ha a gyereked felnőttként is tehetetlen és ahleyett hogy élvezné anyáddal az életet, kénytelen téged körülugrálni, holott hamarosan anya leszel és felnőttként kéne viselkedned, sőt ott akarsz majd a babóval is aludni csak mert félsz, tehát neki SOHA nem lehet majd magánélete, mert mindig ott leszel. Én nekem is tele lenne veled a puttonyom. Fogadd el egyedül kell élni, nem fognak akkor betörni, ha otthon vagy és különben is kellően be vagy biztosítva. Viselkedj végre FELNŐTTKÉNT!!!
72%-os, menj már innen. :D
Látszik, hogy éjsötét vagy, nem foglak győzködni semmiről.
Utolsó előtti!
Nem "esz sehol a fene", bármikor mehetek az anyámhoz, vagy a házába (ezért van kulcsom is oda). Anyukám nem un szerencsére, sőt. Rengetegszer ő hív, vagy mondja, hogy menjek el egy kávéra, beszélgetni, vagy csak úgy.
Nem igazán érdekel a véleményed a babakocsinkról, mivel azt sem írtam, milyen típus, és azt sem, hogy milyen szempontok voltak a fontosak nekünk a választáskor. De igen, az összes új babakocsi szörnyű minőség, alig várom, hogy kidobhassuk.
Tudok egyedül járni orvoshoz, de ha az anyám mondja, hogy jönni szeretne velem, nem fogom azt mondani, hogy márpedig én egyedül megyek, mert azt úgy kell. Az autóban elfért, a klinikán sem zavart senkit.
Már nem vagyok egyetemista, úgyhogy arról nem kérek kioktatást. Igen, az első fél évben még nem engedtek el egyedül autóval, mert nyilván egy friss jogsis vezetőnek azért van még mit tanulnia, rutint nem adnak a jogsi mellé rögtön. Nem ugráltattam soha senki, MAGUKTÓL mondták, hogy elvisznek. Kibírtuk, nem volt soha probléma ebből. Te miért akarsz azt csinálni belőle?:)
Amúgy látom kicsit félreérted a "nevelőapa" fogalmát... Ő nem az apám, és nem azért hívom nevelőapának, mert nevelni akarna.:D
Az apám elvitt mindig szó nélkül, vele nincsenek is ilyen problémáim, jó a kapcsolatunk. A nevelőapa az, aki anya új férje, akihez hozzáment a válás után.
Ő sosem vitt sehová, egyszer vitt el még azt hiszem 14 évesen suliba, délután elkérte anyától a benzinpénzt... :D Felírtam pár példát, és a válaszolók 90%-a azokon lovagol. De hiába, mert hozhatnék még százat, de úgyis az lenne, hogy azokkal kapcsolatban is biztosan én voltam a hülye.
Ennek az oldalnak a színvonala vészesen csökken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!