Hogyan tudnám megértetni velük ezt másképp? 16/F
11 éves korom óta járok műkorcsolyázni és volt egy sérülésem, ami miatt abba kellett hagynom fél évig. Decemberben szeretném újra folytatni, de szüleim vissza szeretnének tartani azzal az indokkal, hogy nem akarják, hogy még egyszer lesérüljek.
Azon már túl vagyunk, hogy próbáltam megmagyarázni nekik, hogy akárhol, akármikor lesérülhetek, én nem hagyom abba csak emiatt. Most nem tudom, mi más módon lehet még őket győzködni, de kissé zavaró, hogy nem hisznek nekem és túlféltenek.
Drága első, ha több liter vért vesztettél volna,már nem írnál ide.
Kérdező: Mondd el nekik,hogy neked ez mennyire fontos,és a sport egészséges blabla. Egy sérülés nem sérülés :D -persze a kevésbé súlyos fajtára gondolok- (Mondja ezt egy akrobatikus rock n' roll táncos lány)
Légy határozott velük szemben,és hajtogasd továbbra is,hogy ennyi erővel iskolába se engedjenek,ott is megsérülhetsz.
Jó már neked,te kis butus,hogy 13 évesen ennyire tisztában vagy a biológiával :D
Tételezzük fel,hogy 13 évesen van kb. 4 liter véred. (Függ a magasságtól,testsúlytól stb.)
Mire a te kijelentésed a következő volt:
" mentő hozott be a kórházba hogy el állítsák a vérzést,ugyanis több litert vesztettem" "körülbelül kettőt, vagy amennyitől el ájul az ember"
A több liter (mily meglepő,mivel többesszámban van,arra enged következtetni,hogy 1-nél több,tehát minimum 2! liter vérről van szó)
30-40%-os vérveszteség (FELNŐTTEKNÉL) (nagyjából 2000 ml) A szervezet elér a kivérzéses sokk állapotába. A vérnyomás csökken, jellemző a gyors lélegzetvétel, a zihálás. Jellemző a zavarodottság, idegesség. Az alany sápadt, veri a verejték; a kiválasztott vizelet mennyisége elhanyagolható. A pulzus igen szapora. A végtagok vérellátása nagy mértékben csökken, az oxigéndús vért a létfontosságú szervekhez, így az agyhoz, a szívhez és a veséhez irányítja a szervezet.
40% fölötti vérveszteség (2000 ml fölött) Ebben az esetben már közvetlen életveszély áll fenn. Megfelelő orvosi ellátás nélkül a nagy vérveszteséget elszenvedő alanyok fele 15 percen belül meghal. A vérnyomás nem érzékelhetővé csökken, a pulzus nem tapintható és a létfontosságú szervek is egymás után állnak le.
Mi is a problémád,arany virágszálam? Halott vagy már rég,na,csak a szüleid még nem merték elmondani.
Gondolkozz,mielőtt egy olyan embert próbálsz meg "beoltani" akinek az élete a biológia.
Végezetül egy kis nyelvtan lecke,mert 13 évesen gáz,hogy nem tudsz helyesen írni.
Ha az igekötő közvetlenül az ige előtt áll, egybeírjuk, pl. elájul (az ige a mit csinál? kérdésre válaszol,ami ebben az esetben ájul)
És íme az igekötők nagyrésze abba‑, agyon‑, alá‑, által‑, át‑, be‑, bele‑, benn‑, egybe‑, el‑, ellen‑, elő‑, előre‑, fel‑ v. föl‑, félbe‑, félre‑, felül‑ v. fölül‑, fenn‑ v. fönn‑, hátra‑, haza‑, helyre‑, hozzá‑, ide‑, keresztül‑, ketté‑, ki‑, körül‑, közbe‑, közé‑, közre‑, közzé‑, külön‑, le‑, meg‑, mellé‑, neki‑, oda‑, össze‑, rá‑, rajta‑, széjjel‑, szembe‑, szerte‑, szét‑, tele‑, tova‑, tovább‑, tönkre‑, túl‑, újjá‑, újra‑, utána‑, végbe‑, végig‑, vissza :) Igen,ezeket is egybe kell írni az igével.
Puszillak, drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!