Hogyan tudnám megértetni velük, hogy ez engem zavar?
Már kb 500 mondattal próbáltam körülírni, hogy mennyire zavar, hogy dadogok és szeretnék logopédushoz menni. De szüleim folyton csak azt hajtogatják, hogy jó majd egyszer elmegyek és ezzel le is zárják ezt a témát. A suliban nincsen sajnos, de egyik ismerősöm tudott nekem ajánlani egyet, szóval megspóroltam azzal is az idejüket, hogy nem kell keresgélni. Osztálytársaim is mindig szekálnak miatta. De nem csak ezért szeretnék rajta változtatni, hanem magam miatt is.
16/f
Egyetértek az előzővel :).
Csak azt szeretném még hozzá tenni, hogy azt hallottam valahol, hogy segít a dadogáson, ha tudatosan szótagolva próbálsz beszélni, nem egyszerre kimondani az egész szót. "ka-la-pács" valahogy így. Állítólag ha megszokod, olyan sebességel tudsz beszélni, hogy nem is tűnik fel senkinek, hogy tulajdonképpen szótagolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!