Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikortól engednéd a gyereket...

Mikortól engednéd a gyereket az apjával nyaralni? Túlaggódom?

Figyelt kérdés

A férjemmel a lányunk 2 éves korában elváltunk.

Sosem tiltottam tőle a gyereket, nem zsaroltam semmivel, ő ennek ellenére másfél évig felé sem nézett.

Most a lányunk 6 éves, kb fél éve minden második szombaton elviszi egy délutánra az itteni plázába, elvan vele 1-2 órát, vesz neki valamit a játékboltban, esetleg elviszi moziba és ennyivel le van tudva a közös program. Mondtam, hogy vigye el máshova is, mondjuk menjenek el korizni, cirkuszba, vagy kirándulni, fürdőbe, stb. De nem, mert hogy nem bír rá figyelni, ez a fél délután is lefárasztja.

Viszont most kitalálta, hogy márciusban mennek nyaralni a barátnőjével és vinni akarja a lányunkat is. Mondtam, hogy biztos nem, mert az új barátnőt sem ismeri a lányunk, a férjem nem tudja a gyerek szokásait, mikre kell figyelni és ha egy fél délután vele lefárasztja, 10 nap kicsinálná. Mondtam, hogy úgy oké, ha a nagyszülők is mennek (az exem szülei). Náluk sokat van a lányunk, havi 2-3 alkalommal ott is alszik, bízom bennük teljes mértékben. De hogy őket nem viszik, mert a volt anyósom nem kedveli a férjem barátnőjét és nem akarja elrontani a hangulatot...

Mondtam, hogy akkor menjenek közelebbi helyre, ne a világ másik felére. De nem, mert ők tengerpartot akarnak.

Szóval én több opciót is javasoltam, de nem, ők nem engednek semmiből. Kérdeztem a lányomat, ő mondta, hogy szívesen megy, de csak akkor, ha én is megyek vele (ez nem fog megtörténni nyilván). Az exem szerint túlaggódom, burokban nevelem a gyereket és hogy két nap után már eszébe sem jutnék, én csinálom feleslegesen a feszültséget...

Hogy bírjam jobb belátásra ezzel kapcsolatban?

2018. jan. 30. 16:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
17%
Mondjuk azért azt is tisztázzuk már, hogy a gyerek nem a tulajdonod, az apja pont annyira formálhat jogot arra, hogy időt töltsön vele. Magyarországon persze mindig kötelező gyerekügyben a nő pártját fogni és akkor is neki ítéli a bíróság ha alkoholista és prostitúcióból él.
2018. jan. 30. 19:56
 22/28 anonim ***** válasza:
79%
Ne engedd el, 10 nap nagyon sok idő, úgysem fogja bírni nélküled a kislány! Teljesen hozzád van szokva, hiányoznál neki, már az első nap sírna utánad. Kicsi még ő ehhez, nem egy 16 éves nagylányról beszélünk. Menjenek csak szépen kettesben, utána meg csak az lesz hogy púp volt a gyerek a hátukon...
2018. jan. 30. 20:01
 23/28 A kérdező kommentje:

Azt hittem, hogy érthető a leírásból, hogy a gyereket nem kisajátítani akarom. Csak szerintem nem egy 10 napos nyaralással kellene kezdeni ezt az egészet, messze tőlem/tőlünk, hogy még érte se tudjunk menni, vagy haza se tudják hozni, ha esetleg valami gond lenne.

21-es válaszoló, nem tudom, hogy mi bajod van. De szerinted inkább az apjánál kellett volna a lányunkat elhelyezni, aki akkor éppen a világot járta, "önmagát kereste", nonstop bulizott és egy normális párkapcsolata, vagy akár baráti kapcsolata nem volt?! Csodás élete lett volna a gyereknek, mondhatom.

2018. jan. 30. 20:09
 24/28 anonim ***** válasza:
32%
Elengedném, már nem kicsi. De csak akkor ha előtte eltölt velük közösen néhány hétvégét és menni akar.
2018. jan. 30. 21:16
 25/28 anonim ***** válasza:
87%

Őszintén, én erre egy ordas nagy nemet mondanék.

Két lányom van, egy 7 és egy 3,5 éves.

Pontosan tudom, milyen egy hat éves kislány. Kegyetlenül fárasztó tud lenni (mondjuk mikor tátör a szómenés, és fél órán át meseelméletekkel traktál és te figyelsz MERT JOBB SZÜLŐ VAGY MINT ANYÁD :D) esténként zúg a fejem tőle/tőlük néha.

Köss kompromisszumot. Most még ne, mert sok lenne a gyereknek, plusz ugye ovi/suli van. Kéthetente egy full hétvégén legyen példás apuka (két ottalvással) bizonyítson, hogy tényleg azt akarja, hogy a gyerkőc életének a része legyen.

Na, ha ezt teljesíti, nyáron viheti.

2018. jan. 30. 21:21
 26/28 anonim ***** válasza:
Szerintem onnantól tárgytalan a dolog, hogy a lányod nélküled nem akar menni.
2018. jan. 31. 06:54
 27/28 anonim ***** válasza:
29%

Az apja is ugyanúgy szüleje a gyereknek, ugyanannyi joga van nyaralni vinni, mint neked.

Én nem hisztiznék, nem tiltogatnám, engedném, de megkérném, hogy ha bármi baj van, nem érzi jól magát a gyerek akármi,akkor szóljanak és akár jöjjenek haza,ha nagy a baj. Akkor is,ha nekik ez plusz pénz, úgy vállalják be,hogy viszik, hogy 10 napról van szó, nem egy délután.

De mindenképpen engedném, a gyereknek sem árt,ha kicsit világot lát és az apjával lesz.

2018. jan. 31. 09:06
 28/28 A kérdező kommentje:

Lát világot, mi sem a négy fal között élünk. Csak minket ismer, velünk van nap, mint nap.

Tudjuk, mikre kell figyelni nála, mitől lesz hisztis, mennyire önálló, megbízható. Az apja azért képes felhívni, hogy a gyereknek pisilnie kell, mit csináljon vele...

Egy nyaralás, utazás még nekünk is fárasztó vele, főleg, amikor a reptéren elkezd sírni a 800. baba után pl. Az apja semmilyen szabályt nem állít fel, ha a gyerek tortát akar ebédelni, akkor azt fog, mert "ő nem szenved vele, nem fogja direkt megsiratni".

Dubai-ból szerinted hogy indulnának el azonnal vissza, ha bármi gond van? Vagy mi hogy megyünk érte?!

Nem a környező országok egyikébe mennek, ahonnan kocsival itt vannak elég hamar. Mondtam azt is, hogy menjenek közelebbi helyre, de hogy az nem jó, mert ők tengerpartra akarnak menni. Ami egy kisgyerekkel alapból veszélyes, főleg a lányunkkal, aki nonstop vízben akar lenni. Nem lehet bent hagyni sem a tengerben, sem a medencében, mert percek alatt kész a baj. Az exem meg biztos nem fog vele egész álló nap medencézni, csúszdázni, lefoglalni, mikor már 2-3 óra után mondja, hogy mennyire lefárasztotta a gyerek.

Sehol nem írtam, hogy tiltanám. Pont hogy azt mondom az exemnek is, hogy vigye máshová is a plázázáson kívül, de nem, mert nem tudna mit kezdeni vele...

Akkor majd a reptéren szerinted képes lesz lefoglalni? Vagy a közel 6 órás repülőúton? (ahol a lányom rendszerint fél óra után elkezdi mondogatni, hogy unatkozik és haza akar menni)

2018. jan. 31. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!