Mikortól engednéd a gyereket az apjával nyaralni? Túlaggódom?
A férjemmel a lányunk 2 éves korában elváltunk.
Sosem tiltottam tőle a gyereket, nem zsaroltam semmivel, ő ennek ellenére másfél évig felé sem nézett.
Most a lányunk 6 éves, kb fél éve minden második szombaton elviszi egy délutánra az itteni plázába, elvan vele 1-2 órát, vesz neki valamit a játékboltban, esetleg elviszi moziba és ennyivel le van tudva a közös program. Mondtam, hogy vigye el máshova is, mondjuk menjenek el korizni, cirkuszba, vagy kirándulni, fürdőbe, stb. De nem, mert hogy nem bír rá figyelni, ez a fél délután is lefárasztja.
Viszont most kitalálta, hogy márciusban mennek nyaralni a barátnőjével és vinni akarja a lányunkat is. Mondtam, hogy biztos nem, mert az új barátnőt sem ismeri a lányunk, a férjem nem tudja a gyerek szokásait, mikre kell figyelni és ha egy fél délután vele lefárasztja, 10 nap kicsinálná. Mondtam, hogy úgy oké, ha a nagyszülők is mennek (az exem szülei). Náluk sokat van a lányunk, havi 2-3 alkalommal ott is alszik, bízom bennük teljes mértékben. De hogy őket nem viszik, mert a volt anyósom nem kedveli a férjem barátnőjét és nem akarja elrontani a hangulatot...
Mondtam, hogy akkor menjenek közelebbi helyre, ne a világ másik felére. De nem, mert ők tengerpartot akarnak.
Szóval én több opciót is javasoltam, de nem, ők nem engednek semmiből. Kérdeztem a lányomat, ő mondta, hogy szívesen megy, de csak akkor, ha én is megyek vele (ez nem fog megtörténni nyilván). Az exem szerint túlaggódom, burokban nevelem a gyereket és hogy két nap után már eszébe sem jutnék, én csinálom feleslegesen a feszültséget...
Hogy bírjam jobb belátásra ezzel kapcsolatban?
Nyaralni nem engedném így. Félnék, hogy kikészülne a gyerek, netán traumatikus lenne neki a 10 nap (azért az nem kevés).
Viszont annyit "engednék", hogy kísérleti jelleggel valamikor ott aludjon 1 hétvégét az apjánál. Nyilván ha bármi gond lenne érte tudnál menni, de érdemes megpróbálni, ha ennyire kapcsolatot akar a gyerekkel, de az ne csak a pláza legyen, otthon is nézhetnek mesét stb. Meg ha bármi van közelebb vagy!
De azzal a válaszadóval értek egyet, aki szerint csak menőzni akar a gyerekkel :/ a viselkedésből sajnos úgy jön le: gondolom míg cuki 6 éves addig jajj de aranyos vigyük, aztán később le lesz ejtve a dolog.
Meg egy nyaraláson az a szitu is előállhat, hogy az új barátnő behisztizik a gyerek miatt: idegesíti majd, hogy 9-re már vissza kell majd menni a szállásra, hogy nem lesz annyi intim pillanatuk, nyilván szex nincs :D egy szobában a gyerek mellett- vagy ha igen mind a gyerek inná meg a levét a barátnőnek is.
"Abból a szempontból valóban túl reagálod ,hogy nem tudja mit és hogyan kell . Tény és való nem vette ki eddig a részét a gyereknevelésböl de ez most változhatna ezzel a nyaralással ."
Azért egy totál tapasztalatlan apuka ne a világ másik felén, egy tengerparti nyaraláson akarja elkezdeni tanulgatni, hogy hogyan kell vigyázni egy 6 évesre.
Kedves kérdező, én azt nem értem, miért akarja a férjed rád hárítani a dolgot, mikor ő maga jelentette ki, hogy nem bír ki fél napot se a gyerekkel és nem tud rá odafigyelni. Ezek után nyilvánvaló, hogy NE engedd el vele ilyen messzi nyaralásra.
Az első nap után sírnának mind a hárman, az új barátnő gondolom inkább pályázna egy romantikus, iszogatós, bulizós nyaralásra sok szexszel, mint hogy 10 napig bébiszittert játsszon.
A gyereknek hiányoznál, és előbb utóbb érezné, hogy annyira nem kívánatos oda. Ráadásul egy 6 évesre nem lehet ráparancsolni, hogy na most üljél itt szépen a homokban 2-3 órát és építs várat, mert mi napozni szeretnénk, ne kószálj el, köszi...
A férjed meg alig töltött időt eddig a gyerekkel, fél nap után már halálosan fáradt, akkor mi lesz vele, ha éjjel-nappal a gyerekre kell ügyelni?
Teljesen kizárt, hogy ez működjön így. Semmiképpen ne engedd el velük a lányodat, majd ha elég nagy lesz, akkor mehet bárhová apukával, ahova szeretne. Mondjuk olyan 12 éves kora után.
Ebben a helyzetben én sem engedném el.
Ha az apjával töltött volna eddig is több napokat, hétvégéket, az más lenne. De így, hogy 1-2 órát van csak vele, és már az is lefárasztja, kizárt, hogy elengedném.
Kezdjen el apaként viselkedni előbb. Vigye el magához és a barátnőjéhez egész hétvégékre először.
Csak akkor engedném, ha korábban is találkozott már az új barátnővel, és aludt is náluk. Rögtön így egy hétre nem.
Elvált pasi új nőjeként én szívesen fogadnám a gyereket, meg szeretném ismerni, de a párommal együtt töltött legelső közös nyaralásra nem biztos, hogy vinném, csak ha már igen jó haverok vagyunk a gyerekkel és bízik bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!