Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha szorongok a...

Mit csináljak ha szorongok a szüleim miatt?

Figyelt kérdés
Szeretnék elköltözni itthonról, de egyszerűen nem tudok. Már akkor is szorongok, ha az utcára ki kell lépnem. Ugyanis a szüleim mindig kritizálnak, még mások előtt is, ami számomra kellemetlen. Pl. görbe vagy, ha egyenesen tartom magam, akkor karót nyelt vagyok, csámpásan megyek stb. De ez már kiskoromtól így van. Soha nem támogattak, ha valami rossz történt velem, akkor azzal rendezték, hogy azért mert ilyen vagyok, azért történt velem ez. Az iskolában is cikiztek, bántottak, nem mertem megvédeni magam, mert többen voltak. A szüleim mindig azt ültették el bennem, hogy ne bízzak senkiben, illetve hogy engem sehol sem szeretnek. Még magánszférát sem hagytak, mint másoknak. Ugyanis a szüleim mindig a szobámban vannak, kivéve este. Árgus szemekkel nézik, hogy mit csinálok. Szeretem a horrorfilmeket, akkor szerintük én már pszichopata vagyok. Sokszor úgy érzem szorít a mellkasom. Szerintük oldjam meg a saját problémáimat, de nekem őket bezzeg mindig meg kell hallgatnom.
2018. jan. 30. 16:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyum is ilyen volt. Engem is szekáltak sokat, volt hogy meg is vertek és ha elmondtam neki akkor én is megkaptam, hogy megérdemeltem meg az én hibám, stb. Ő is folyton kritizált, az a tipikus, "ha van rajta sapka azért, ha nincs akkor azért". Horrort én is szeretem, el is könyvelt pszichopatának. Már kb 14 évesen azt vártam, hogy elköltözhessek, persze "ez csak kamasz hiszti", senki nem vette komolyan aztán középsuli után elköltöztem és csak lesett mindenki. Persze jött a "sírva fogsz hazajönni" szöveg, de nem így lett. Le sem lehet írni mennyivel jobb így élni. Nekem szerencsém volt, mert egyszerre végeztem párommal és együtt tudtunk költözni, így könnyebb volt, mint egyedül, de hidd el az ilyen szülőknél csak ez segít. Még költözés után is voltak durva dolgok, konfliktusok, de sokkal kevesebb. Sokkal könnyebb kezelni, ha nem vagy velük összezárva. Nekem semmi más nem segített a problémán.
2018. jan. 30. 21:57
 12/12 anonim ***** válasza:
Ezért mindig lepontoznak, de azért is leírom ide is: kellene valami jogosítvány jellegű a gyerekvállaláshoz. Még ha csak pszichiátriai alkalmassági igazolás is, de legalább legyen már valami, ez nem a középkor!
2018. febr. 1. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!