Mások gyerekei miért olyan tökéletesek a szüleim számára?
Figyelt kérdés
Mindig másokat dicsérnek pl. anyám azt mondja, hogy a munkatársa aki velem egyidős 25 éves, olyan talpraesett, okos, ügyes, bezzeg az ő gyereke semmit nem tud.2018. jan. 26. 12:07
1/11 anonim válasza:
Itt a lényeg az, hogy veled elégedetlen. A másik fiatal arra példa, hogy nem szükségszerű, hogy valaki olyan legyen, mint te.
Hogy igaza van-e anyukádnak, amiért elégedetlen veled, azt természetesen nem tudjuk eldönteni.
2/11 anonim válasza:
Mert annak a gyereknek csak egyetlen oldalát látják
3/11 anonim válasza:
Ilyenkor mond meg anyádnak, hogy a te tükröd vagyok, te neveltél ilyenné, remélem elégedett vagy a munkáddal!
4/11 anonim válasza:
3!
Vagy épp ellenkezőleg. Nem tudhatod. Lehet bantas, amit az anyja csinál és lehet az igazság is
5/11 anonim válasza:
Könnyű másokhoz hasonlítani valakit. Te is megmutathatod, hogy mennyire okos, ügyes és talpraesett tudsz lenni. Ha mindig csak hallgatod, hogy elégedetlen veled, sosem fog megváltozni a helyzet. Tenni kell ellene.
6/11 A kérdező kommentje:
De akármit csinálok az soha nem jó.
2018. jan. 26. 13:24
7/11 anonim válasza:
25 évesen az lenne egészséges, ha nem a szüleid véleménye számítana, hanem az, hogy TE magad elégedett vagy-e magaddal és az életeddel. Ha igen, akkor gondoljanak, amit akarnak. Ha nem, akkor is hagyd őket, mert EZZEL (hogy másokhoz hasonlítgatnak) nem segítik a probléma megoldását. Te hogy látod magadat?
8/11 anonim válasza:
Hanyagolni kell a kapcsolatot. Ha nem keres, jó, legalább addig se szekál, ha meg találkozni akarna, megmondod, hogy mivel ő folyamatosan csak a hibát keresi benned, olyan társaságban töltöd inkább az idődet, akitől kedvességet kapsz. Így nem viselkedhet valaki a gyerekével, aki neki nem ártott.
9/11 anonim válasza:
Ugyanezt éltem át gyerekkoromban. Volt 3-4 lány, a nagymamám minden mondata úgy kezdödött, hogy nézd meg az XY-t, milyen szép, jó, ügyes, jó jegyeket visz haza, szebb a haja, szebb az akármije mint a tied stb. stb. Pedig egyáltalán nem volt alapja, mert nagyon jó gyerek voltam, jól tanultam, de én is ugyanígy éreztem, hogy akármit csinálok, nem jó neki. Ez a mai napig megmaradt, pedig már a 40 felé közeledek. Ez nem azért van, mert a másik tényleg jobb nálad, egyszerüen a frusztrációit rád vetíti ki. Sajnos vannak ilyen emberek. A mai napig nem hallottam a mamámtól még olyat, hogy valamit jól csináltam. Ha új munkahelyem lett, akkor azzal jött, hogy úgyis hamar kirúgnak, mert hülye vagy. A párkapcsolatomat úgy kommentálja, hogy vigyázz erre a fiúra, mert otthagy. Te meg úgysem válogathatsz, örülj, ha valaki rádnéz. Pedig nagyon jól tudom, hogy nem így van. Közben sikerült felépítenem a gyerekkoromban általa lerombolt önbizalmamat.
10/11 anonim válasza:
25 éves vagy... Van egy ötletem: a következő "hasonlításnál" jegyezd meg: képzeld találkoztam a Kati nénivel (50 éves ő is) és megtalálta az élete értelmét egy olyan munkában, amit szeret, amiért lelkesedik, sugárzóan boldog stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!