Váló / elvált szülők, elvált szülők gyerekei: ti hogyan értesültetek a dolgokról?
Szüleim válnak, ezt elmondták. De semmi változás nincs az életünkben. Ugyanúgy dolgoznak, házimunkát végzünk, ugyanott lakunk. Csupán elhidegültek egymástól. Illetve most például kocsit mennek venni. Így lesz megoldva az osztozás, a régi kocsi marad az apáé, az új ( használt, csak nekünk új ) pedig az anyáé lesz.
De mégis mennyi ideig fog ez tartani? Mikor változik meg végleg az életünk? Kb. mennyi idő múlva fogják azt mondani, hogy: "kitettük az eladó táblát a házra, mi ide költözünk, apátok oda"?
Ezt tőlük kell megkérdezned.
Mi már felnőttek voltunk, amikor elváltak a szüleim, és bár még otthon laktunk, egyszerűen csal elmondták, mi fog történni, meg hogy mindkét szülő akármikor szeretettel vár akármelyikünket, hiszen úgyis mi döntöttük el, éppen kinél alszunk.
Nekünk ez egy teljesen bonyolult folyamat volt, de leírom hátha tudok vele segíteni... Anyum és apum mindig nagyon elvoltak egymással, nem voltak sohasem veszekedések, de miután anyum terhes lett, ezután megváltozott minden. Apum talált magának egy nőt és azzal szórakozott, anyum pedig terhes volt. Én akkor 9 éves voltam. Anya mellett nem volt soha senki, mert a mamám messzebb lakott tőlünk, így mindig én álltam anya mellett, velem volt mindig és mindent elmondott nekem, néha még azon nevettünk, hogy apa mekkora egy paraszt.. Apum kocsmába járt akkoriban és ivott a nővel együtt, volt olyan amikor apa éjszakára haza sem jött! Teljesen megutáltam a saját apámat. 10 éves koromban anyával és az öcsémmel elköltöztünk a mamámhoz. Ott éltünk fél évet, majd visszajöttünk abba a városba ahol előtte éltünk. (amúgy apum szó szerint kitett minket a házból mivel az ő nevén volt minden) Most leszek 13 éves ebben az évben és azóta sok minden megváltozott. Apum eladta a régi házát ahol laktunk és elköltözött a mellette lévő városba, mi (anya, az öcsém, a mamám és én) albérletben lakunk 3 éve. Apával tartjuk a kapcsolatot (hetente találkozok vele, minden nap beszélünk telefonon) Anyával nagyon sokszor emlegetjük a múltat, néha könnyezünk rajta, néha nevetünk. A mai napig nem fogom megbocsájtani ezt az apumnak.
Egy fontos dolog: legyél mindig amellett, akit igazán szeretsz!
Egy jó dolog van az egészben, mégpedig az hogy karácsonykor/szülinapkor meg egyéb ilyen ajándékozós ünnepkor kétfelől kapsz ajándékot!!
Miért kellene kitenni az eladó táblát a házra? HA anélkül is meg tudják oldani, akkor minek adnák el?
Örülöj inkább, hogy nem változott meg nagyon az életed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!