Hogy lehet ilyen egy apa?

Figyelt kérdés

Lassan 17 éve nem láttam a saját apámat, de lehet több. Már nem számolom.

Rentgeteszer ott hagyott minket az oviban. Egyszerűen elfelejtett értünk jönni tesómmal. Elváltak már régen a szüleim. Eleinte mérges voltam majd jött egy irigy korszak mindenkire akinek van apja aztán mára már csak néha napján jut eszembe. Kerestem nem találtam. Éveken át kerestem akartam vele kommunikálni eredménytelenül. Van egy féltestvérem akit még nem láttam neki is irtam de ő se reagált. Senki semmire.

Mitől lesz ilyen egy ember?

Hogy képes csak így ott hagyni 2 gyereket anyámmal?

Hogy nem hiányzunk neki?

Hiányzik a lelke?

3 unokája van azóta. 30 éves vagyok.Házat vettünk. Élünk.

Nem is érdekli vagy meghalt volna? Külföldön él évek óta a címe mar nem jó az anyja se tudja hol van.

2018. jan. 29. 12:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem engedd el. Engem sem keres apám nagyon hosszú évek óta, pedig a szomszéd utcában lakik. Egyszerűen nem érdekled és ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni. Fogadd el és éld az életed.

Amúgy igen, valószínűleg nem akart téged, ezért is lépett le. Ha van féltesód, lehet őt már akarta. Nekem is féltesóm, ő mindent megkap és foglalkozik is vele rendesen.

2018. jan. 29. 13:43
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sz@rd le. Én 34 éves nő vagyok, én sem kaptam sem az "apámtól", sem a szüleitől soha semmit, sőt nem is szóltak hozzám. Pedig házasságban született gyerek voltam, s nem is előre gyártott elem. Ellenben az anyai nagyszüleimnek egyetlen unokájuk voltam. Ők lehetőségeikhez képest igyekeztek mindent megadni nekem. A nemzőm egy rettenetes alak volt: a házasság alatt igyekezett kikészíteni Anyámat. Diliházba akarta juttatni, azt híresztelte, hogy egy drogos, alkoholista, önellátásra képtelen, gyermeknevelésre alkalmatlan nőszemély. Rólam azt akarta bebizonyítani, hogy idióta vagyok, s nevelőintézetbe akart adni. Közben a házasság alatt végig fenntartott egy kapcsolatot egy másik nővel, akinek Anyám meg is találta a fényképét. Anyám vallásos neveltetéséből adódóan bűnnek tartotta azokat a perverziókat, amiket a nemzőm követelt Tőle, s a másik nő megadta neki. Amikor lediplomáztam, a családom azt akarta, hogy hívjam meg a diplomaosztómra. Én azonban megmondtam, hogy maradjunk továbbra is idegenek egymás számára. Később tudomásomra jutott, hogy a középiskolából és az egyetemről is megpróbált eltanácsoltatni, de nem sikerült neki. A Hét év Tibetben című film egyik idézetét mintha én mondtam volna: "Jobb egy halott apa, mint egy rossz apa.".
2018. jan. 29. 20:52
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
A másik dolog meg, amit mondani akarok: Ne nevezd a gyerekedet az unokáinak! Vér szerint ugyan azok, de az ilyen vér szerinti hozzátartozónál többet ér az olyan ismerős vagy barát, aki bármikor adna kölcsön valamit. A vérrokonság annyival több, mint a szerzett, hogy egy balesetnél lehet donor. No mármost: gondolod, hogy az apád meghozna egy ilyen áldozatot akár Érted, akár a Testvéredért, akár bármelyikőtök gyermekéért. Nem. Az ilyen nem nagyapa, s a gyerekek nem az unokái. Ha nekem valaha gyerekeim lesznek, én azt fogom nekik mondani a spermadonoromról, hogy olyan, mintha senkijük sem lenne. Egy igazi családtag, ha nem is áldozná fel az életét Érted, de mindig tudod, hogy számíthatsz Rá. Én az anyai nagyszüleimet akkor is a Nagyszüleimnek tekinteném, ha kiderülne, hogy Anyámat elcserélték a kórházban, ergó nem ők a vér szerinti nagyszüleim. Nagyon sokat tettek értünk. Nem szeretnék sem melléjük sem helyettük másik két nagyszülőt. Anyámnál sajnos az "apám" amolyan megakadt lemez: Egész kiskorom óta mindig beszélt róla. Emlékszem, 9 éves koromban olvastam A két Lottit. A kislány, akit az anyja nevelt mondta, hogy az anyja sose szokott az apjáról beszélni. Nos, szerintem ez a helyes eljárás ebben az esetben. Nem kell többet mondani, mint amennyit a gyerek kérdez. Úgyis rá fog jönni, hogy nem kellett az apjának, hamarabb, mint gondolná egy kívülálló. Én 4 éves voltam, amikor először gondoltam erre. Az Ovizsaruban is a főszereplő kisfiú megfogalmazta a maga nyelvén: "A válás az, amikor az apád már nem kíváncsi rád.". Szóval én nem beszélnék róla a gyereknek, ha olyan helyzetbe kerülnék. Bármilyen nehéz, jobb megállni, hogy a gyerek jobban érezze magát. Szerintem csak akkor beszéljetek róla a gyerekeknek, ha kérdezősködnek. Ilyen "apára" meg "nagypapára" senkinek sincs szüksége, aki csupán formális értelemben az, aminek az idézőjelben írtam.
2018. jan. 29. 21:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!