Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most mit csináljak? (többi lent)

Most mit csináljak? (többi lent)

Figyelt kérdés

4 éve váltak el a szüleim. Anya megtalálta az új élettársát, akit én személy szerint nem tartok szimpatikusnak. Folyamatosan parancsolgat,üvöltözik,káromkodik és sérteget. De ha valami nem úgy történik ahogy ö akarja akkor anya is elkezd velem üvöltözni. Megpróbáltam beszélni már vele erröl de nem hallgat meg, és csak még mérgesebb lesz. Tegnap szakadt el a párjánál a cérna velem kapcsolatban, és így anya leült mellém és elkezdte magyarázni,hogy mindenröl én tehetek, illetve,hogy a kapcsolatuk válságos helyzetben van, hogy össze van töre a szíve, de,hogy megtudná oldani a kapcsolatukat ha elküldene apámhoz, de ö azt nem akarja.

Nem akarom szétcseszni a kapcsolatukat, de én meg már nem bírok anya párjával egy légtérben lenni.

Tudnátok segíteni,hogy mit csináljak? 15/L

2018. jan. 28. 09:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%

Apukáddal jó a kapcsolatod? Ha igen, akkor lehet jót tenne anyukàdnak és neked is, ha egy időre odaköltöznél.

Az írásodból nem derül ki, hogy pontosan milyen nézeteltérésekre kell gondolni, de szerintem azzal, hogy megpróbàltál velük higgadtan beszélni, mindent megtettél. Esetleg tegyél még egy próbát ezzel. Viszont, ha nem működik, túl sok mindent nem tudsz tenni. Anyukád nyilvàn szereti az új párját, ami rendben is van. Az azonban nem vall érett gondolkodásra a részéről, hogy mindenért téged okol. Egyrészt, mert mégis csak te vagy a gyerek és két tapasztaltabb felnőtt áll a màsik oldalon. Màsrészt a konfliktusokban nagyon ritkán fordul elő az, hogy csak az egyik fél a hibás. Ha ezt nem tudjátok nyugodtan megbeszélni, vagy anyukád és az új párja semmilyen szinten nem nyitott a kompromisszumra, akkor nem igazán tudsz mit tenni. Emellett persze az is fontos, hogy te is meghallgasd őket és ha kell, akkor bizonyos dolgokon változtass.

Ha ez nem megy kölcsönösen, akkor én apukádhoz költöznék egy időre a helyedben.

2018. jan. 28. 10:13
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

Kb. anyád korú lehetek, a fiam veled egy idős, mi is váltunk, újra férjhez is mentem.

Ennek fényében: soha, de soha nem a gyerek tehet arról, ha a szülő kapcsolata nem működik! És mindig a gyerek az első és utolsó, aki számít, mert rajtam kívül kire számíthat?

Nem tudok azonosulni anyáddal, és akkor nagyon finoman fogalmaztam. Ez a helyzet pedig így tarthatatlan.

Beszélj apáddal, hogy ő mennyire lenne nyitott arra, hogy hozzá költözz. Te nyugodt környezetben élnél. Ők meg ketten oldják meg a gondjaik. Majd rájön anyád, ha kettesben vannak, hogy ez sehogy sem működik. Ilyen embernek nem való kapcsolat, mint a pasija.

2018. jan. 28. 10:14
 3/14 anonim ***** válasza:
46%

1. Ha te nem lennél, édesanyádon vezetné le a feszültséget. Töltsd a hétvégéket édesapádnál, hogy édesanyád lássa, hogy a párja a problémás.

2. Az is lehet, hogy egy problémás tini vagy és édesanyád élettársa megpróbál jó útra téríteni. Ebben az esetben ébresztő, változz édesanyád boldogsága miatt, ha nem, irány apukádhoz.

2018. jan. 28. 10:16
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem nevezném magam problémásnak bár mint ahogy szerintem mindenkinek, nekem is vannak rosszabb napjaim. Apához minden 2. hétvégén megyek, gyakrabban sajnos nem tudunk találkozni. A költözést én is megfontoltam, de nagyon szeretem anyát, és tudom,hogy neki ez rosszul esne, így rászánni magamat még nem tudtam.
2018. jan. 28. 10:24
 5/14 anonim ***** válasza:
75%

#4:

1. Mit szeretsz rajta,ha így viselkedik?

2. Miért foglalkozol azzal,hogy neki mi esik rosszul? Ő total lexarja,hogy neked rosszul esik az ő viselkedése, észre se veszi magát.

2018. jan. 28. 10:59
 6/14 anonim ***** válasza:
71%

ki nem xarja lenne hogy anyádnak ez rossz?

egy farok miatt tojik a fejedre

ráadásul ő tartozik érted felelősséggel, ő dolga a testi-lelki fejlődésed biztosítása nem fordítva

2018. jan. 28. 11:00
 7/14 anonim ***** válasza:
90%
Anyukad a palijat vslassza (most). Allj tovabb, menj apukadhoz vagy kollegiumba, ok meg csak oldokoljek egymast. Majd snyukad is rajon vagy nem, de ez nem a te bajod.
2018. jan. 28. 11:18
 8/14 anonim ***** válasza:
62%
A nőknek mindig a ... fontos nem gyerekük. Oldja meg a ksapcsolatot,ugyis a pasi fontos. Költözz Apukádhoz.
2018. jan. 28. 11:23
 9/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat.
2018. jan. 28. 11:34
 10/14 anonim ***** válasza:
72%

Engem mindig annyira elszomorít, amikor látom, hogy a nők az új párjukat választják a gyerekük helyett.

Ha meg tudod oldani, akkor tényleg költözz el apukádhoz. Az is lehet, hogy anyukád akkor végre rájönne, hogy nem te tehetsz arról, hogy ilyen a kapcsolatuk, illetve hogy mégis te vagy a fontosabb számára.

2018. jan. 28. 12:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!