Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni, hogy végre...

Mit tudok tenni, hogy végre legyen egy kis nyugtom?

Figyelt kérdés

Szüleim gyakran bejárkálnak a szobámba, hogy kinyissák az ablakom, vagy elhúzzák a függönyt, vagy ha kell nekik valami akkor bejönnek és még ilyenkor kopogni sem kopognak, eddig kopogtak...

Nyitva hagyják az ajtóm meg kedvük szerint mindent csinálnak és ez engem eléggé zavar mert soha nem tudok egyedül lenni és szerintem ezeket én magam is megtudnám csinálni...

Egyik ilyen alkalomnál apa bejött és látta, hogy telefonozom és szóvá tette, hogy azért mást is csinálhatnék, minthogy egész nap a telefonom nyomkodom.

Én szeretek egyedül lenni és zenét hallgatni, illetve a barátaimmal beszélgetni.Ez nekem kikapcsolódás és ilyenkor jól érzem magam, de mikor végre sikerülne magam jólérezni akkor mindig berontanak.

És komolyan, ma is reggel tök sokmindent csináltam és hétvégén mikor kell segíteni segítek, viszont mostanában nem vagyok jó passzban és egyedül szeretnék lenni és csak magammal szeretnék végre foglalkozni de sehogy nem jön össze.

Mellettem volt egy angolkönyv és mutattam apának, hogy mást is csináltam és ő szerinte én sosem tanulok csak ülök a könyvek felett mint anno általánosban...

Nem bíznak bennem...

És még máshogy kikapcsolódni sem tudok, mivel nem engednek el, mivel rosszul tanulok...

Légyszi normális, segítőkész választ várok.

16/L

2018. jan. 27. 23:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
66%
De hát te is bevallod, h nem tanulsz, akkor miért várod, h bezárkózhass a szobádba és zenét hallgass meg mobilozz? Így se csinálsz semmi értelmeset, csak annyi a dolgod, hogy tanulj. Nem jogos a sérelmed. Előtted van a könyv mégsem tanulsz - persze, h nem bíznak benned, csak csinálod a színházat.
2018. jan. 28. 07:09
 12/22 anonim ***** válasza:
55%

A fenti véleményekkel nagyrészt egyetértek, kivéve a zárcserét. Helytelenítem, hogy kiskorúként a szüleid házában bezárd az ajtót.

Azonban megnézném, hogy a szüleim mennyit tanultak, mire vitték. Van aki elfelejti, hogy annak idején ő sem volt különb. Vagy őt sem hagyták békén (nem tudni ki miért olyan amilyen).

Mindenesetre zaklatott körülmények között nehéz jó tanulónak lenni. Sajnálatos, hogy vannak szülők akik ránehezednek a gyerekre, és nem veszik észre, hogy nem kéne (bocsánat a gondolatért). Eleinte én is hajlamos lettem volna ilyesmire, de nálunk a gyerekek szóltak, hogy sok vagyok már nekik. Ettől a fejemhez kapta, hogy tényleg! Utána csak félszemmel figyeltem rájuk és béke lett. Én meg kerestem maganak más elfoglaltságot

2018. jan. 28. 07:54
 13/22 anonim ***** válasza:
70%
"Miért törnék rá az ajtót? Csak mert nem tanul? " Nem, azért mert baj, rosszullét, otthoni baleset bármikor bekövetkezhet. És ha a kisasszony bezárkózik esetleg cseszik felelni, nem tudhatják hogy magánál-van-e, vagy csak hallgat mert behisztizett hogy tanulni is kell néha....
2018. jan. 28. 08:16
 14/22 anonim ***** válasza:
75%
9-es, a gyerek nem ingyen bérel egy szobát a családi házban, hanem gyerekként a szüleivel él. Tudod? Ez a normális.
2018. jan. 28. 08:35
 15/22 anonim ***** válasza:
46%

Semmit nem csinálsz, szrsz a tanulásba, ami a KÖTELESSÉGED, akkor miért hagyjanak békén?

Egész nap a hülye telefont nyomkodod - az NEM szociális élet -, és ennyi, semmi hasznosat nems teszel.

2018. jan. 28. 08:37
 16/22 anonim ***** válasza:
7%

#14!

Igen is a gyerek ingyen akar berelni egy szobat. Kisajatatni egy reszt a csaladiotthonbol. Ezenfelul, senki ne szoljon hozza, tanulni nem akart, csak jatssza Itt s paradet. Ha ezt akarja, menjen szanatoriumba pihenni, ahol szakrmberek segitenek a kis agyan.

2018. jan. 28. 09:12
 17/22 anonim ***** válasza:
70%

OFF 16-os!

A hozzászólásaid alapján neked kéne kezeltetned magad...Sajnálom, ha te bérlőként voltál kezelve otthon, valószínűleg ezért is vagy ilyen megkeseredett és agresszív, de normális családokban ez szerencsére nem így működik.

ON Kérdező!

Írod, hogy nem bíznak benned, de tettél bármit is, hogy elnyerd a bizalmukat? Ha tudod, hogy a tanulásra "harapnak", fordíts minden nap 1-2 órát a sulis feladataidra (és ténylegesen, nem csak " leteszem magam mellé a könyvet, hogy úgy tűnjön, mintha") utána töltheted az idődet kedved szerint, nyugiban. Amellett még profitálsz is belőle, a jegyeid javulni fognak és nem kell majd majréznod a dolgozatok és felelések előtt.

2018. jan. 28. 11:31
 18/22 anonim ***** válasza:
77%
Mivel te nem teljesíted a kötelességed(tanulás) mire fel várod el hogy a szüleid békén hagyjanak? Gondolom nem akarják hogy közmunkás legyen belőled, az ami magadtól lennél ezzel a hozzáállással.
2018. jan. 28. 11:43
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Detto ugyanebben a helyzetben vagyok.Sokszor szova is tettem h ne jojjenek be meg h enis megtudom oldani meg kopogjanak de magasrol szarnak ra.Ha meg ezt is szova teszem akk mar kiabalnak velem..Persze nem csinalok semmit ez igaz de akkor is legyen meg az amit ok kernek mert pl nekem kopognom kell de ok megtehetik h ne kopogjanak..Dehát az elet sosem lesz tokeletes:)
2018. jan. 30. 20:31
 20/22 anonim ***** válasza:
6%

Egy lakat és egy zsanér kérdése az egész.

Ha értesz a barkácsoláshoz, kicserélheted az egész zárat is. Pár ezerből megvan és tuti módszer.

A #7 válaszadó meg kapta tőlem a mínuszt.

2018. aug. 27. 00:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!