Hogyan oldjam meg, hogy a barátommal legyek?
A fiú aki tetszik távol lakik tőlem a szüleim tudnak róla.És azt is tudják,hogy szeretnék hozzájuk elmenni.Ők vinnének el mert szeretik tudni,hogy biztonságban vagyok.A fiúval már találkoztak és tudják,hogy nagyon sokat jelent nekem.Csak az a probléma,hogy nem tudom,hogy mennyi időre és,hogy oldhatnám meg mivel dolgoznak így csak hétvégén tudnék menni de nem szeretnék úgy vele lenni,hogy szombaton megyek és már délután vagy este fele már megyek is haza mert akkor nem tudnék valami sokat vele lenni.Ott szeretnék aludni de nem tudom,hogy oldjam meg mert oké ott alszok és utána riasszam apát,hogy egy nap múlva vasárnap jöjjön értem.Mert hétfőn már nem tudna mert dolgozik.A párom anyukája megengedi,hogy ott aludjak mert ő szeret engem őt nem zavarom csak nem akarok apával se kicseszni.Tudom mehetnék vonattal is de a szüleim féltenek és max később mennének bele,hogy utazzak egyedül.Hogy oldjam meg?Természetesen a saját pénzemből állnám a benzint.
18/L
Látom, néhány olvtársnak kiütötte az IQ a biztosítékot....
Talán a legjobb lenne tényleg a szülőkkel egyeztetni, hogy nagykorú vagy magad is utazhatsz már. A jogsi is jó ötlet, bár nem ismerem az anyagi lehetőségeidet.
Én 15 évesen már Pestre jártam egyedül a barátomhoz, ő is jött hozzánk kéthetente, de jobban szerettem én menni, mert ott csomó helyre tudtunk menni és sokkal több program volt, mint itt. Illem ide vagy oda.
Kedves kérdező, ahogy már írták, ha tényleg komolyan gondoljátok egymással a sráccal, akkor márpedig kénytelenek lesznek a szüleid elengedni.
Már egy alkalommal is kellemetlen megoldani, hogy apád vezessen majdnem 600 kilométert a te randid miatt, arról nem is beszélve, hogy így valóban alig lesztek együtt a pasiddal.
Csak nem gondolják komolyan a szüleid, hogy majd ez lesz minden hétvégén? Vagy 3 havonta egyszer láthatod a fiúdat? Vagy hogy képzelik el?
270 km egyáltalán nem nagy távolság, ha nappal utazol, akkor pedig nem leszel veszélyben.
Ennyi erővel otthonról se engedjenek ki, az iskoláig meg a boltig se engedjenek el egyedül, mert baj addig is történhet veled...
Mindenképpen ülj le velük és mondd el, hogy 18 éves vagy, saját magadért felelős, saját döntéseket hozol, és te igenis szeretnél ezzel a fiúval lenni, de nem tudsz és nem is akarsz ahhoz alkalmazkodni, hogy apukád éppen ráér e fuvarozni. És tőle sem várod el, hogy ezt mindig megtegye.
Meg kell, hogy értsék. Nem őrizgethetnek életed végéig úgy, mint egy csecsemőt, csak mert egyszer valamikor történt valami.
Ha már ismerik a srácot és a szüleit is, akkor mi változhat meg később? Csak mert azt mondtad, hogy később megengednék az egyedüli utazást.
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!