Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi kellene ahhoz, hogy egy...

Mi kellene ahhoz, hogy egy családban egynél több gyerek legyen?

Figyelt kérdés
A legtöbb pár egyet vállal manapság, vagy egyet sem. Megkérek mindenkit, hogy ne essetek nekem, tudom, hogy nagyon sokan nincsenek oda a babákért és nem akarnak gyereket. A kérdés nem róluk szól, hanem azokról a családokról, ahol egy már van, tehát ott szeretik a gyerekeket. Mégsem jön a második. Mindenhonnan azt hallom, hogy kevés a gyerek. Ismerősi körben van olyan család, ahol mindkét nagyszülőnek az az egy unokája van, aki az adott pár gyereke. És egyik oldalon sincs egy testvér, akitől még lehetne unoka, plusz az adott pár sem vállal második babát. A környező falvakban sorra csuknak be az óvodák, leépülnek az iskolák, valahol már az sincs. Mondjuk ennek az elvándorlás is az oka, de nem csak az. Szerintetek miért vagyunk egyre kevesebben? (Míg más, magyar állampolgárságú, egyéb nemzetiségű kisebbségek sokasodnak)
2018. jan. 7. 18:56
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
72%

"Hát én nem várnék addig, hogy minden meglegyen, és csak utána szüljek. 3 gyerek után már nem is kell személyi jövedelemadót fizetni. Plusz van még egy csomó kedvezmény"

Bármilyen indoklás van a + jövedelemszerzés okán való gyerekcsinálás mögött, azt is prostitúciónak hívják.

2018. jan. 8. 13:25
 32/49 anonim ***** válasza:

"nekem az kéne, hogy legyen hatvan millám csak a gyerek felnevelésére, iskoláztatására, mert kábé ennyibe kerül, ha nem szalagmunkásnak szánod."

Elhiszem hogy te csak szalagmunkára vitted, de ezért ne a szüleidet okold már akiknek nem volt 60 millájuk.

Ritka hülye vagy, jobba ha nem is szaporodsz.

Kérdező, szerintem semmi nem kell hozzá.

Aki 1 gyereket akar az úgyis csak 1-et fog vállalni, és ez így van rendben. Családot mindenki magának alapít nem másnak, ezért más ne is okoskodjon bele, hogy mennyi gyereket KELLENE vállalnia.

2018. jan. 8. 16:22
 33/49 anonim ***** válasza:
68%

"Hát én nem várnék addig, hogy minden meglegyen, és csak utána szüljek. 3 gyerek után már nem is kell személyi jövedelemadót fizetni. Plusz van még egy csomó kedvezmény,"

Tudod normális emberek nem parazita módon használják fel a gyerekeiket arra,hogy nekik jobb legyen.Lakáshoz jussanak,stb.

Arra már nem is reagálok,hogy azt írod,hogy nem kell SZJA-t fizetned.

Az ilyen emberek szokták tényleg 18 éves korban megmutatni a gyereknek,hogy merre van az ajtó.

Tovább tanulni nem tud,mert be kell szállni a családi bizniszbe ugye.

Azért,ha lehet az emberek inkább a tudatos,tervezett életet válasszák,lehetőleg.Ne a "majd lesz valahogy" felfogást.Persze nem az fizeti a következményeit,aki bevállalja ezt,mert még SZJA-t sem fizet,mit vállalna ugyan be?

2018. jan. 8. 16:46
 34/49 anonim ***** válasza:
65%

"Bármilyen indoklás van a + jövedelemszerzés okán való gyerekcsinálás mögött, azt is prostitúciónak hívják."

Nagyon jól megfogalmaztad.

Én még azt is hozzátenném,hogy ez olyan,mint amikor az útszéli prostit egy strici "foglalkoztatja".Mert ugye egy "rendes" prosti legalább megtartja a keresetét,nem másnak dolgozik.

Ilyen esetben viszont a gyerekek csak úgy fel lettek használna,tehát csúnyán mondva olyan,mintha a saját szüleik lennének a stricik.

2018. jan. 8. 16:50
 35/49 anonim ***** válasza:

"Van egy ismerősöm ahol 3 gyerek van, 3 kocsi "

Hát igen,a környezetszennyezésről már ne is beszéljünk.

2018. jan. 8. 16:53
 36/49 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem várod meg a megfelelő körülményeket, az marha nagy kockázat. Mi lesz ha a férj lelép, mit kezdesz 3 kisgyerekkel egyedül?
2018. jan. 8. 17:10
 37/49 anonim ***** válasza:
43%
fúj de gusztustalanok vagytok itt az utóbbiak közül jó páran. Gondoljátok, hogy a szja miatt vállalnék gyereket? de undorító, amikor magas lóról ilyen gusztustalan ötletekkel álltok elő és kiforgatjátok a szavaimat. Eszembe sem jutott, észkombájnok. Arra reagáltam, hogy mindenki az anyagi oldalát fogja meg, azért nem vállal gyereket. Holott az állam segíti a szülőket, pl. a szja kedvezménnyel. Nyilván többe kerül a gyerek, mint amit a szja-val megtakarítok, ha lenne egy kis matematikai hátteretek, tudnátok. de egy korlátolt banda van itt. Szégyelljétek magatokat.
2018. jan. 8. 21:21
 38/49 anonim ***** válasza:
43%
Ha te is tudod hogy többe van a gyerek mint a szja akkor mit pattogsz? A sok hülyével el lehet hitetni hogy az államnak köszönhetően mostmár már húú de érdemes gyerekeket vállalni, köbe meg nem. Az "csak" támogatás, de aki nincs jó anyagi helyzetben annak pont annyit ér mint halottnak a csók.
2018. jan. 9. 07:22
 39/49 anonim ***** válasza:
41%

" ahol egy már van, tehát ott szeretik a gyerekeket"

Teljesen hibás a következtetés.

Rengetegen vannak, akik ugyanis, akik kizárólag társadalmi/családi nyomásra vállaltak gyereket egyáltalán. Továbbá az is gyakori, hogy megtapasztalták, hogy mivel jár a gyerek, illetve egyáltalán nem ad akkora örömet, mint amekkorát zengedeznek - így ők azt mondják: "ha ilyen a gyerek, nem kell több".

2018. jan. 9. 13:11
 40/49 anonim ***** válasza:
0%

"Holott az állam segíti a szülőket"

Aztán az állam gondol egyet, és nagyon megszívja a szülő is meg a gyerek is. Elég, ha csak a devizahitelesek tömegeit említem.

2018. jan. 9. 13:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!