Mi kellene ahhoz, hogy egy családban egynél több gyerek legyen?
Akkor leegyszerűsítem, hogy érthető legyen a kérdezőnek is.
Magyarországon kétféle ember van:
- aki tud számolni és jövőt tervezni, ill.
- aki csak potyogtatni tud és "majd lesz valahogy", meg "az állam majd adja mindenféle jogcímen a segíííjt".
Vagyis az elsőknek azért nem lehet több gyerekük, mert az állam velük tartatja el a "megélhetési potyogtatósoknak" a számtalan kölykét.
Ez 1 nagyon messzire vezető kérdés és nagyon sok körülmény vehető számításba. Pénz, biológia, életstílus,földrajzi hely , kultúra, saját értékrend,
Dolgok amiket a múltban átélt az egyén. Továbbá meg kéne találni az ideális partnert.
Ha most a magyar népesség csökkenés megállításra gondolsz, ez nem igazán fog összejönni.
Mer jelenleg nincs létbiztonság, gazdaságilag romokban van az ország. Az emberek kb 50%-a örül h él.
Kb 20% egyáltalán nem is kíván gyereket vállalni.
Szóval ilyen univerzális szuper megoldás nincs amivel fellendül a születések száma. Semmit sem tehetsz ez ellen.
És ezeket úgy mondom h tények.
Szerintem csak pénz kell hozzá. A legtöbb család két gyereket vállalna, ha anyagilag megengedhetnék. Jó, ha van az embernek testvére is.
Nekem is csak egy lesz, hacsak nem lesz a jövendőbeli párom kőgazdag, ami nem valószínű. :D
Azért,mert a több gyerek nagyobb rizikó,szegénységi kockázat.
A már megszületett gyerekek esélyeit is rontja egy újabb gyerek.
A szülőknek nagyobb teher,idegesebbek,feszültebbek lesznek.
Kérdező!Kőkemény kapitalizmus van,nincs szocializmus!
Hát én nem várnék addig, hogy minden meglegyen, és csak utána szüljek. 3 gyerek után már nem is kell személyi jövedelemadót fizetni. Plusz van még egy csomó kedvezmény, amiről az itt nyilatkozó huszonpárévesek nyilván nem tudnak (nem az ő hibájuk, csak nem ez érdekli őket).
Én kétszobás lakásba is simán bevállalnék 2 gyereket. Azért kétkeresős családban ez nem lehet gond. Mire nagyobbak lesznek, 10 év alatt csak összegyűlik legalább annyi, hogy (akár hitellel) valamivel nagyobb lakásba költözzünk. Persze lehet, ide csak mélyszegénységben élők írnak, nem tudom. Én még egyedül is el tudnék tartani egy-két gyereket szerencsére, jó munkaerő vagyok, értékelik, jó a fizum. Kettőt már neccesen, de meg tudnám oldani. a gyerek nagyon jó hosszú távú befektetés, ha csak a pénzügyi részét nézzük. Persze ha jól neveled :P
Nekem eszembe sem jutna rögtön házat venni, majd csak oda szülni. Én az vagyok, akinek a lakótelep is megfelel + nincs kocsim, de jogsim sem (úgyis védem a környezetet, szóval nem is tervezem).
Nem szórom a pénzt ruhákra, stb. Mikor bemegyek egy plázába, tolonganak az emberek, tömeg van, még hétköznap is. Hát ha arra van pénz, a gyerek sokkal de sokkal kevesebbe kerül mint az a pénzszórás, ha van eszed, hogy hogy oszd be a pénzt.
Te hol élsz?? Az én környezetemben csupa 2-3 gyerekes család él, valamint néhány 4 és egy 5 gyerekes! Fehér, budapesti kertvárosi családok.
És itt gyakorin is, napi szintű kérdés hogy 3.-4. gyerekkel terhes, milyen lesz, vagy épp jajdefáradt mert nincs segítség és mégis másfél évente szül.....Babatervezős kérdéseknél is, 80% válaszoló 3 gyereket tervez.
Normális emberek a gyerekvállalás előtt felmérik az anyagi helyzetüket és nem a segélyekre vállalnak 3 gyereket. 1 gyereket is nehéz ellátni minimum 18 éves koráig úgy, hogy mindene meglegyen.
Meg ahogy előttem is írták: túlnépesedés van.
Sokan így is elzavarják dolgozni a gyereket az érettségi után, mert be kell szállni a családi kasszába, egy normális szakmát sincs ideje/pénze sokaknak kitanulni.
A kisebbség persze, hogy szaporodik. Több a segély, nincs igény arra sem, hogy a 8 általánost elvégezzék és nekik megfelel ha huszan laknak egy szobába egy omladozó házban.
Ismerek én is ötgyerekes magyar családot, a szomszédba is 4 van pl. Van egy ismerősöm ahol 3 gyerek van, 3 kocsi és kertes ház, de ott pl.rendszeres probléma, hogy vagy a netet kapcsolják ki vagy a villanyt. :D ezt nyilván nem látja egy kívülálló, nem látunk bele mások anyagi helyzetébe. A gyerekek a legdrágább ruhákban járnak, de hó közepén sokszor kölcsön kérnek kajára vagy a csekkekre.
A szomszédunkban (ahol 4 gyerek van) pl.ott tisztességesen fel lett nevelve mindegyik, nem voltak anyagi gondok. Csak ugye sokan nem gondolják vegig hány gyereket tudnak vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!