Miért számít ez ennyire zavarónak pár embernek? 17/l
Szerintem a sminkkel alapvetően nincsen semmi baj. Én is sminkelem magamat hétköznapokon is (17 évesen is sminkeltem), szerintem egy tök jó dolog, én jobban érzem magamat tőle, szebb vagyok kisminkelve és szeretek is sminkelni. Ha az ember odafigyel a bőrére és megfelelően ápolja, akkor az sem igaz, hogy háromszor idősebbnek fog kinézni...Nekem alapvetően az erősebb sminkekkel sincsen problémám, bár én nem vagyok olyan "hű, de nagy megszállott", de elhiszem, hogy valaki ezt nagyon élvezi, mert lehet ez valakiek tök izgalmas, kreatív, lehet kísérletezgetni stb., ez olyan mint egy hobbi és egész komoly szinten is lehet űzni. Ugyanakkor szerintem fontos, hogy az ember tisztában legyen vele, hogy minek hol van a helye. Az ilyen nagyon extra full "glam", "insta" sminkek jól néznek ki, látványosak, képeken jól mutatnak és fel lehet tölteni egy-két fotót instagramra, közösségi oldalakra, de ezek nem hétköznapra, utcára valók. Valóban rengeteg minden van ilyenkor az ember arcán, ami fotón, különböző megvilágításokban jól mutat, ugyanakkor természetes fénynél már nagyon csúnya és túl sok, szinte ijesztő. Valamint szimplán nem oda való, abszolút természetellenes és nem életszerű vagy nem tudom, hogy hogyan mondjam...Egy natúr smink, max. egy picit erősebb pl. feltűnőbb rúzzsal abszolút elmegy utcára, hétköznapokra, míg mondjuk egy különlegesebb alkalomra, ahol csinosabban kell megjelenni oda lehet többet is használni. Ez ugyanolyan, hogy mondjuk iskolába nem pizsamában, de nem is estélyi ruhában mész.
Azt nem tudom, hogy milyen képeket töltesz fel magadról, hogy mondjuk sminkes vagy kifejezetten magamutogató, szexizős stb., tehát ezt szerintem így nem lehet megítélni. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy bár van egy határ és soha nem töltenék fel magamról semmilyen magamutogatós képet stb., mert ezt én abszolút nem szeretem és hülyeségnek tartom, de az én szótáramban a k&va még mindig azt a hölgyet jelenti, aki a testét árulja. Attól, hogy valaki a dilis tini fejével feltölt pár képet (nem tudom, hogy milyen képről van szó), amit nem biztos, hogy kellene, attól az én szememben még nem lesz az.
"Húgom is mondta szüleimnek hogy milyen képeket rakok fel magamról instagramra és erre meg azt kaptam hogy ilyet csak a ku..k csinálnak"
Meg te!!
Amikor még csak a kérdést láttam, azt hittem a pár ember, a haveri kör perifériáját jelenti. De nem, a családodat.
Gondolkodj! Ők szeretnek, igazán törődek veled. De akik adják alád a lovat, azok lehet a hátad mögött kinevetnek, vagy jövőre már nem is lesznek ott az életedben. Tényleg mindent visz a véleményük? Biztos, hogy igazán a javadat akarják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!