Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sokat kondolkodtam, hogy ezt...

PappZs kérdése:

Sokat kondolkodtam, hogy ezt leírjam-e, de az ismerőseim közűl csak 2 embernek tudtam elmondani és ők se tudtak semmit tenni. Remélem ha elmondom itt tud segíteni valaki? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szóval a történet ott kezdődik, hogy hárman vagyunk egy családban anya, apa, és én. Régebben apáék nem jártak sok buliba inkább a szomszédokkal sütögettek meg ilyenek. De a szomszédok közül 4 családból kettő elvállt és összevesztek velünk meg ilyenek. Most az egyik családdal jóban vagyunk, de inkább csak az apukák járnak egymáshoz. Meg az egyik elvállt családból a férj akit apáék nem nagyon kedvelnek, de ő azt hiszi, hogy igen. A szüleim rendes, értelmes, dolgozó emberek, de van egy kis baj. Apa eléggé szeret inni ami az utóbbi időben eléggé... Hogy is mondjam elfajult. Ez ha jól saccolom 2 éve kezdődött amikor szombatonként apa járt bevásárolni és hazafele beugrottak a közeli kocsmába. Aztán erről úgy leszokott. Folytatódott, hogy ha buliba mentünk ivott valamint néha délután összejött a szomszéddal iszogatni. Ezzel még nem is lenne nagy baj de még januárban elment egy disznótorba ahol rendesen bepiált és valaki összekente az arcát ilyen paprikás masszával ami ugye a kolbász alapja aztán hazahozták befeküdt az ágyba és reggelig aludt. Reggel anya nem szólt hozzá csak ha muszáj volt, és ez így ment pár napig aztán elszállt és újra beszéltek. Aztán egy darabig megint ment ez, hogy ha a szomszédokkal összejött ivott meg ilyenek. Aztán olyan 2 hónapja lementünk a lovardába (van egy lovunk egy magánlovardában és a lovarda tulajdonosaival meg a többi lótulajdonossal jóban vagyunk.) és anya lovagolt aztán beszélgetett emberekkel meg ilyenek addig pedig apa ivott valami erős bort vagy pálinkát vagy nem tudom. És eléggé elintézte magát már délelőtt. Hazamentünk megebédeltünk és apa elkezdett zenélni (ami annyit tesz, hogy ha kellőképp részeg akkor elkezd YouTube-on zenéket berakni és ez azért rossz mert ha elkezdi általában abba se hagyja egy könnyen.) Anya már kiabált vele, hogy feküdjön le aludni mert este neki kell megértenie a szomszéd kutyáját (ránk volt bízva és anya fél tőle mert ilyen nagy medveszerű kutya) Mondta, hogy jó lefekszik de nekünk el kellett menni mert másnap vendégségbe mentünk és anya akart ajándékot venni. Mire hazaértünk reméltük, hogy apa már alszik de még mindíg zenélt. Valami régi metaxát is elővett meg ilyenek. Anya rettenetesen mérges volt. Én is. Kiabált vele, hogy meg kell etetnie a kutyát és hogy így nem fogja tudni meg ilyenek aztán ez a történet elfajult, de ezt nem szeretném leírnI. A kutya ügy elintéződött, apa lefeküdt. Én egész este sírtam és féltem a reggeltől. Nem volt semmi. Nem szóltak egymáshoz. Elmentünk a vendégségbe. Előtte mentünk boltba ott egymáshoz szóltak, beszéltek pár szót. De apa így szégyellte magát vagy nem is tudom. Biztosan emlékezett valamire de olyan távolabb ment tőlünk egy kicsit mintha ismerne minket de nem merne melletünk menni. Aztán persze a vendégségben is ivott. De ott nem vesztek össze meg ilyenek. Anya mondta még aznap este amikor sírtam, hogy biztosan fog vele beszélni, hogy változtasson. Valószínűleg beszélt is, mert amikor például átjött valamelyik szomszéd apa megkínálta őket pálinkával de ő csak sört ivott. (Azt vettem ki, hogy abban egyeztek meg, hogy csak sört iszik és azt is mértékkel) Na most ez egy ideig ment is de mostanában nem megy. A múltkor nem akartam, hogy elmenjen anya terep lovagolni mert féltem, hogy apa berúg. Tegnap elment egy focis társának a tejfakasztójára és nemtudom, hogy mikor jött haza vagy ilyenek, de gondolom azért ivott. olyan hajnali 2-3 korul ilyen aawewa szerű kiáltást hallottam nem tudtam vissza aludni próbáltam magamat azzal győzködni h a tudatalattim volt mert h felek h mi lesz. Csak ezt az egyet hallottam többet nem. Aztan nehezen de vissza aludtam de kesobb kb. 5-6 korul hallottam mintha apa beszélne de csak egy mondat semmi tobb aztan par perc mulva jott ki valaki a szobájukbol amit lehet hallani mert a padló így recseg vagy nem tudom. Azt hittem apa mert mindig korábban felkel es kimegy a nappaliba vagy a vendégszobába telefonozni. Kb. egy órája bejött a szobámba a kutya es azt hittem h anya is felkelt, jon ki a szobából de nem. Apa a szobában alszik es anya meg kijött a nappaliba mert apa horkolt. Es most felek h mi lesz h reggel egymáshoz szólnak e meg ilyenek. Most fél 9 van. Nemtudom mikor kelnek fel, ilyenkor már rég fent szoktak lenni. A dolog lényege az, hogy én nem mernék szólni apának, hogy ez már nem egészséges és féltem őt. A legrosszabb amikor veszekednek. Nincsen testvérem akivel ezt megbeszélhetném. Két barátnőm tudja de nem tudnak semmi értelmes dolgot csinálni. Olyanokon szoktam gondolkodni. Hogy mi lesz ha ma meg ma meg ma is iszik. Nem akarom, hogy buliba menjen, mert tudom, hogy inni fog. Nem tud mértéket tartani. Én tudom, hogy anya egyre jobban haragszik rá ezekért. De... Nem lehet mit tenni. Vagyis ezt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mit lehet tenni? Nagyon szeretem őket és nem akarom, hogy veszekedjenek. Egyébként hálistennek anyával megbeszéljük ezeket. De ő se tud semmit tenni az ellen, hogy iszik. Ezek a nagyobb bajok közben persze voltak kisebb-nagyobb partik de azoknak nem voltak ilyen következményei. (Bocsánat a helyesírási hibákért, rövidítésekért de majdnem 2 órán keresztül írtam, a végén már remegett a kezem) ha valaki tud segíteni az kérem írjon mert ez nagyon fontos lenne!

Köszönettel: egy aggódó és félő lány!

2016. ápr. 24. 08:34
 1/4 anonim ***** válasza:
55%

HA ez tényleg így van, akkor apukád alkoholista - az ugyanis nemcsak azt jelenti, hogy minden nap leissza magát, hanem azt is, hogy gyakran iszik és akkor viszont nem tudja, mennyi az elég, azaz sokszor lesz igen részeg.

Erre egyetlen megoldás lenne, ha többé nem inna alkoholt (nem szabadna neki). Ezt azonban egyedül nem nagoyn valószínü, hogy meg tudja állni, föként ha a haverok mindig beleviszik az ivásba.

Szükséges lenne, hogy megfelelö pszichikai támogatást kapjon, meg édesanyád (illetve te) is, mert a családtagoknak legalább akkora segítse´gre van szüksége, mint magának a függö személynek.

Ha erre nem hajlandó, akkor nem marad más, mint hoyg édesanyád meg te elhagyjátok öt, különben mindenki tönkremegy egy ilyen helyzetben.

2016. ápr. 24. 08:49
 2/4 anonim ***** válasza:
54%

Apád sajnos kezdődő alkoholista - bár az eseti berúgás még nem az, de a tény, hogy egyre sűrűbben fordul elő, és ebből elég sokszor gallyrészeg, előrevetíti a továbbiakat.

Próbálj anyuddal beszélni erről, aztán megkísérelhetsz apáddal is, de ő hárítani fog, márpedig amíg Ő nem látja be, hogy gond van (lehet), nem fog változtatni.

2016. ápr. 24. 08:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Te nem fogsz tudni semmit sem tenni. Ha apukád nem tud mértéket tartani, akkor viták bizony lesznek. Anyukád lehet megunja, és elválnak. Ezt csak apukád tudná megoldani úgy, hogy nem iszik mértéktelenül.
2016. ápr. 24. 08:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha látja hogy mindig megbocsátanak neki, sosem fogja abbahagyni. Ha anyukád másnap kipakolja a bőröndjeit , érteni fogja hogy vegye vissza magát. Ha máshogy nem megy be lehet ültetni kapszulát a bőre alá ami mellett nem szabad alkoholt fogyasztani.
2016. ápr. 24. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!