Miért van az, hogy 26 éves létemre egyre gyakrabban halnak meg a velem egykorú ismerőseim? Ez olyan rossz érzés. Azt hittem, csak 70 fölött fogom ezt megtapasztalni.
Ilyenkor érzi meg az ember az idő múlását. Egészségtelen életmód, sressz, balesetek, rák... Én is borzasztóan kétségbe estem, mikor két hónapja a legjobb barátnőm, aki úgyaúgy 24 éves, mint én, kardiológiára került szívroham-gyanúval. Egy hónapja egy másik ismerősöm, egy 25 éves fiú halt meg majdnem trombózis miatt (egy lábtörés következményeként - hülye háziorvosa nem adott neki vérhigítót). Szerencsére mindketten túlélték, de lehetett volna ez másképp is.
Novemberben egy távoli ismerősöm szintén 24 éves férje lett a H1N1 áldozata. Teljesen értelmetlen halálok ezek, de mégis elég gyakoriak... Nem lehet mást tenni, mint a lehetőségekhez mérten egészségesen élni, biztonságosan vezetni, odafigyelni magunkra és másokra is.
A rákot nem nagyon lehet megelőzni, bármit is mondanak. Hiába nem dohányzol, hiába eszel egészségesen, attól még ugyanazt a szennyezett levegőt lélegzed, és ugyanazt a vegyszerekkel tisztított vizet iszod. A stresszről már ne is beszéljünk, ami manapság már kikerülhetetlen, de szerintem az egyik vezető halálok. Én is 27 vagyok, de már fáj néha a mellkasom, ha stresszes helyzetbe kerülök, márpedig sokszor kerülök abba.
A modern civilizáció természetes betegségei ezek. Az a baj, hogy a gyerekeinknek valószínűleg még rosszabb lesz.
Sajnos ez nem a modern civilizáció hibája, pont hogy ma halnak meg kevesebben fiatalok, mint régen. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem fáj ugyanúgy, ha elvesztünk valamit.
Én 25 éves vagyok, egyik barátnőm 2 évvel ezelőtt 22 évesen halt meg bőrrákban. Egy anyajeggyel ment el a bőrgyógyászhoz, így derült ki, hogy rákos. Hiába ismerte fel korán, nem tudtak rajta segíteni...
Köszönöm a válaszokat! Régen is haltak meg fiatalon, de ma már azt hinné az ember, hogy lényegesen ritkább az ilyen. Egyik ismerősöm CO mérgezésben halt meg, a másik hirtelen, nem tudni, mitől, egy rákban és 2 másik ismerősöm is rákos volt, de szerencsére (kopogjuk le) úgy néz ki, meggyógyultak. És mindegyikük 22 és 29 év közötti volt és mindez kb. 4 éven belül történt.
Ilyenkor tényleg érzi az ember, hogy múlandó, és a jelen minden pillanatát élvezni kell és szeretni az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!