Szerintetek egy 21 éves embernek engedélyt kell kérnie dolgokra, ha még a szüleivel lakik? Például tetoválás készítés, nyaralás, vagy hogy hova menjen tovább tanulni.
Nem engedély, de szerintem ez egy normális családban megbeszélik egymással, pl. hogy hova megy továbbtanulni. A többit meg kb. tájékoztatásként elmondja.
Engem legalábbis érdekel a szüleim véleménye komolyabb dolgokban, pedig már nem élek velük.
Attól függ. Én is ennyi idős vagyok, otthon élek, ami őket is érinti arra "engedélyt kérek", pontosabban megbeszéljük. Javarészt ők tartanak el, a nagyobb kiadásaim megbeszélem velük, mivel az ő pénzüket költöm. Szerencsére normálisak és ésszerűen látják a dolgokat.
Pl.: egy ezer forintos pólót nem kérdezek meg, egy húszezres cipő esetében viszont megkérdezem őket, hogy gond lenne-e ha az e-havi ösztöndíj arra menne?
Ez szülőtől függ, van aki azzal tudja zsarolni a gyereket, hogy amíg a "kenyeremet eszed" én diktálok. Ebből kifolyólag meg nem érdemes erőltetni a dolgokat, meg jobb a nyugalom.
Én is elfogadtam hogy nincs motorozás mert nem szeretne róla anyám tudomást venni, de hozzátette ha külön megyek azt csinálok amit nem szégyellek..
24F
Valóban erős ez a szó hogy engedély kérés.
Inkább megbeszélem vagy közlöm velük és kész.
Pl -anya megyek nyaralni -erre ő -jaajjj kislányom itthagysz milesz veled kivel mész és ha baj lesz stb...
Vagy mikor tetkót csináltattam megmutattam neki a mintát hogy "nézd anyu ugyemilyen szép" erre ő
-minek az megbánod megöregszel hogy fog az kinézni stb
Szóval nálunk ígyműködik.
Megbeszéljük nem engedélyt kérek.
Én 21 évesen már dolgoztam. Semmire nem kértem engedélyt. Oda adtam mindig azt az összeget amit megbeszéltünk és pont.
Ha mentem nyaralni, természetesen szóltam, hogy 1-2hétig nem leszek otthon. :)
De anyu örült, kérdezte merre megyek, fotózzak majd stb. Mindent tudott, de semmire nem kértem engedélyt se tanácsot.
Csak azért beszéltünk meg dolgokat mert nekem igényem volt rá. Nekünk jó a kapcsolatunk.
Azóta 2gyerekes anya vagyok, 8 éve külön élek, de még mindig mindent elmondok anyukámnak. :D
Nyugodtan kérd ki a véleményüket, hidd el a legjobbat akarják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!