Anyám nagyon elhidegült tőlem, mióta új kapcsolata van. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Teljesen új életet kezdett, de abba én már nem igazán férek bele. Született egy húgom, de igazából esélytelen, hogy kapcsolatom legyen vele, mert anyám tartja a távolságot köztünk. Úgy viselkedik, mintha fertőző lennék, és kárt tennék a húgom van, azzal, ha megfogom, vagy játszom vele. Ráadásul neki még esznek mindent: jó ruhák, nasi, játékok, nekem meg pl. ki van szedve egy adag kaja, és ha éhes vagyok még, akkor így jártam. Ami most elég rosszul esik a hogy, nélkülem mennek el wellnessezni, és engem a nagyanyámmal hagynak itthon. Apámat se nagyon érdeklem, tulajdonképpen ezért váltak el, a nagyanyám még eleve egy hűvös nő, nem igazán lehet vele lelkizni. Elég rosszul érint a helyzet, mert annyi mindent ki akarok beszélni magamból, csak nincs kinek. Anyám pasiját meg utálom. Mindig beszólogat, meg bunkózik aztán ha úgy válaszolok, megy anyámnak panaszkodni...mit a fenét csináljak?2018. jan. 4. 14:21
1/5 anonim válasza:
Most nem azért, de akkor tudnál javítani a helyzeten, ha a te hibádból lenne mindez. Iszol, drogozol, kicsaptak a suliból, voltak rendőrségi ügyeid, felgyújtottad a házat?
Ha nem, akkor sajnos ez van, nem tudsz mit tenni!
Amikor teheted lépj ki az életükből, és ignoráld őket.
Nem is gondolnád, hogy a család egyes esetekben mennyire hátráltatni tudja a fejlődésedet.
2/5 anonim válasza:
1-es vagyok. Annyit még kifelejtettem, hogyha esetleg erős személyiséged van felveheted velük a pszichológiai harcot. Ha szépen nem megy valami, én mindig megpróbálom durván is. Bár erre azért annyira nem vagyok büszke, és nem tanácsolom, hogy menj bele ilyenekbe, mert könnyen kerülhetsz rosszabb helyzetbe és eléggé lélekölő is :D
3/5 acelsziv válasza:
És tőle kérdezted már, miért csinálja ezt? Fel kéne fognia, hogy attól, hogy új családja van te még mindig a gyereke vagy. Egyáltalán hány éves vagy?
4/5 A kérdező kommentje:
16 múltam.
2018. jan. 4. 16:34
5/5 anonim válasza:
Én 36 éves vagyok. 4 éves voltam, amikor Anyám újra férjhez ment. Az "apám" állítólag a születésem után pár hónappal megmondta, hogy nem kellek neki, s a válás után felénk sem nézett. Nos anyám új házassága a család nyomására történt. Együtt csak egy fél évig élt a férjével. Azalatt többször költöztünk, ami lakóhelyek és óvodák váltásával járt együtt. A rövid együttélés ellenére a házasság jóval tovább fennmaradt. Anyám félt, mit mondanak, hogy kétszer is elvált. A kapcsolatot meg még tovább tartotta a férjével. Én is átéltem, amit Te. Bár már egész kiskoromban volt úgy, hogy ha kérdeztek, nem válaszoltam, nem az volt az oka, hogy truccoltam, hanem egyszerűen bizalmatlan voltam anyám új férjével. Gyakran volt mondanivalóm, el is akartam mondani, de valami mindig visszatartott, nem tudtam hol kezdjem. Nagyimmal én is sokat voltam, de ő is egy távolságtartó asszonyka volt. Az én helyzetem annyiban volt más mint a tied, hogy nekem nem született tesóm. Szerintem is legjobb, ha kilépsz az életükből. Anyuddal vedd minimálisra a kapcsolatod. Ha fontosabb az új férje, el kell fogadnod. Később vagy másképp lesz vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!