Normális, hogy a párom exe naponta irogat a gyerek miatt?
A páromnak van egy 3 éves lánya. Egy éve vagyunk együtt, kint élünk külföldön.
Az exe 2 naponta irogat, hogy mi van a gyerekkel. A legapróbb dolog miatt is. Az elején még nem szóltam de már kezd nagyon zavarni, hogy óranon át beszélgetnek erről.
Arról nem beszélve, hogy mindig kitalál valamit amit kell venni a gyereknek és lehúzza a páromról a penzt a gyerektartás mellett.
Szerintetek ez normális?
Normális. Olyan picike még, gondolom, a párod sem akar kimaradni abból, hogy mi történik a kislánnyal. Ha már nem lehet vele, akkor legalább hadd halljon róla.
Most komolyan egy másik országban élő kislányra vagy féltékeny? Vagy a volt feleségre? Mit gondolsz? Távszexelnek, vagy mi?
Én azért nem látom ilyen fekete-fehérnek, mint az előttem szólók.
(Férfi vagyok, kisgyerekes apa, gyerekeimmel élek, gyerekeim anyja a feleségem.)
Órákon át beszélgetnek.
Ezt konkrétan nem tartom normálisnak. (Lényegtelen, hogy telefonon, skype-on beszélnek vagy SMS-eznek, chatelnek, messengereznek, vibereznek.) Azért, mert így a szabad ideje jelentős részét nem veled tölti a párod, hanem az exével.
Ha mindenről tájékoztatni akarja az ex, akkor írja meg minden nap egyszer a napi történéseket, amiket apuka késő este vagy másnap elolvashat és kész. Akkor is tájékoztatva lesz mindenről. És az nem interaktív, tehát nem lehet puhítgatni közben az exet (mert gondolom, ez a félelmed).
Mindig vetet valamit a pároddal: ez kétélű dolog. Egyrészt ravasz, lehúzós taktika, érzelmeire hatva. Hiszen a párod a gyerektartással járul hozzá a gyereknek szükséges dolgokhoz. Ezen felül ajándékoz, illetve ha valahová ő viszi el, annak költségeit viseli.
Viszont ha párod megteheti, hogy ezen felül is támogassa a gyerekét, igazából nem lehet rossz néven venni. Itt konkrétan a párod, ill. exének jövedelmi viszonyait kéne tudni, a gyerektartás összegét, a havonta megvetetett holmik értékét - és még úgy is csak szubjektív véleményt lehetne mondani.
Erős a gyanúm, hogy a férfinak lelkiismeret-furdalása van exe iránt. Pl. mert egy másik nő miatt - csak nem miattad, kérdező? - ő hagyta el kétéves kislányát és az ő anyukáját. Ezért most azzal vezekel, hogy jámboran hagyja, hogy pumpolják.
Visszatérve az órákig tartó beszélgetésre/írogatásra: Ezután ülj oda mindig te is, mondván, hogy téged is érdekel párod kisgyerekének sorsa. Akkor hallhatod/olvashatod, hogy konkrétan miről kommunikálnak. Vagy ha a párod zavarba jön, takarja a felületet, akkor máris tudod, honnan fúj a szél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!