Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Szeretném megváltoztatni a családi nevemet. Az indok a szokásos, amit legtöbbször itt írnak. Az szüleim kiskoromban elváltak. Az "apám" a válás után lelépett, mert már a házasság idején két vasat tartott a tűzbe, azután felénk sem nézett. A tartásdíjat fizette 22 éves koromig, persze nem azért, mert annyira szeretett, hanem, mert kötelező volt. A másik nőnek csinált 4 gyereket. De se tőle, se a szüleitől, se az új családjától nem kaptam semmit. Ennek ellenére szereztem két egyetemi diplomát Anyám és az Ő szüleinek a támogatásával. Visszatérve arra, amire a kérdésem vonatkozik Én ezért borzasztóan hálás vagyok Nekik és Anyám vezetéknevét szeretném felvenni. Anyám és a családja azonban ellenzik ezt, mivel egyrészt nem magyar név, másrészt arra gondolnak, hogy a szomszédok mit mondanak, mivel kis településen még mindig él az a sztereotípia, hogy a házasságon kívüli gyerekek kapják az anyjuk nevét, harmadrészt Anyám annyira hálás a tartásdíjért. Pedig ha valaki férfi létére nem akar gyereket és védekezik, akkor nem lesz gyerek, ergo tartásdíjat sem kell fizetni. Nem hiszem, hogy ezért egész életemben az ő nevét kellene viselnem és rosszul éreznem magam.

Ti mit gondoltok?

29/L

2017. dec. 30. 21:16
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

Tudod mit gondolok?

Azt, hogy majdnem 30 évesen nekem senki nem mondhatná meg, hogy miképpen döntsek, főleg nem a pletykás szomszédok.

Ha te 29 évesen nem vagy képes önállóan dönteni, és lépni, ha azon aggódsz, hogy mit szólnak a helyiek, akkor a tanácsom, hogy ne változtasd meg a neved. Még nem vagy érett hozzá.

36/N

2017. dec. 30. 21:24
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

29 vagy. Menj férjhez és vedd fel a férjed vezetéknevét.

HA annyira úgy érzed, sokkal tartozol anyukádnak és a nagyszüleidnek, akkor légy tekintettel arra, hogy őket érzékenyen érinti a névváltás.

2017. dec. 30. 21:25
 3/8 A kérdező kommentje:

1. Nem engem zavar, hanem a nagyszüleimet.

2. Nem akarok férjhez menni, meg ha férjhez mennék sem venném fel a férjem nevét.

2017. dec. 30. 21:30
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Figyelj, akkor két lehetőség van.

1. Megváltoztatod a vezetékneved anyudéra, ezzel valószínűleg megbántod (?).

2. Nem változtatod meg, de emlékezni fogsz az apádra.

Mérlegelj, hogy a saját nyugalmad fontosabb, vagy anyukád.

(Egyébként egy teljesen más, anyudétól is különböző vezetéknevet nem szeretnél felvenni? Nem a férjedét. Sima névváltoztatásra gondolok.)

2017. dec. 30. 21:36
 5/8 anonim ***** válasza:
96%

Teljesen mindegy kit zavar a névváltoztatás. Mindegy, hogy a mamádékat, anyudat vagy Juliska nénit a helyi bolttal szemben.

Ha 29 évesen nem vagy képes önállóan kiállni a döntéseidért a tetteidért, akkor ne változtasd meg a neved. Felesleges. Arról nem is beszélve, hogy nem az apád vezetéknevétől vagy hiányától leszel az aki vagy.

2017. dec. 30. 21:40
 6/8 anonim ***** válasza:
93%
30 éves vagy biztos tudják már a sztorit a szüleidről. Innentől kezdve nem kell attól tartani, hogy a szomszéd azt gondolja, hogy...
2017. dec. 30. 21:46
 7/8 anonim ***** válasza:
57%

Szájára vesz a falu? Húha! Akkor semmiképp ne lépd meg! Mit fog szólni a Boris néne a kecske mellett vagy ha a Közértes Marcsa megtudja akkor nincs visszaút híre megy! Pfff

Micsoda érvek...

2017. dec. 31. 07:25
 8/8 anonim ***** válasza:
74%

Én is azt mondom amit a többiek. Ha 29 évesen még a falusiak "sztereotípiája" miatt aggódsz akkor nem vagy elég érett a változtatáshoz.

Mondjuk nem tudom milyen burokban élhettek, de ha annyira kis település, akkor valószínűleg tudják hogy apád feléd sem nézett, onnantól megvolt már biztos kivesézték a témát eleget. Aki meg nem ismer annak meg pont tökmindegy mi a neved.

Na meg 2018-at írunk holnaptól, mindenhol van TV, internet, van min csámcsogni. Nem a sötét középkorban élünk ahol az is újdonság ha a Dezső hangosabbat szellentett mint szokott.

Amúgy meg el kell döntened hogy magadnak akarsz megfelelni vagy anyádéknak.

2017. dec. 31. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!