Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a mondatról?

Figyelt kérdés

Érdekem mind a két szempontból a válasz.

"Te itt (otthon) csak egy megtűrt személy vagy."

Mindez szól egy általános iskolába járó gyereknek.

Mi a véleményetek róla szülőként? Vagy hogy esne nektek, mint gyereknek?

2017. nov. 4. 17:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
8%
Normál esetben ilyet nem mond egy szülő a gyerekének. Az viszont engem érdekelne, hogy ez milyen szituban, és pontosan milyen megfogalmazásban hangzott el.:-) "Általános iskolába járó gyerek" egy 13-14 (rosszabb esetben 15-16) éves kamasz is, aki olyasmiben próbált okoskodni, netán az apját-anyját kiosztani bicskanyitogató stílusban, amiben nem kompetens. Ilyen esetben pl. elhangozhat - indulatból - hasonló tartalmú kijelentés.
2017. nov. 4. 17:37
 2/21 anonim ***** válasza:
76%
Az a véleményem, hogy sok retek szar szülő van, aki golyót érdemelne a fejébe azért, ahogy a gyerekeivel bánik.
2017. nov. 4. 18:11
 3/21 anonim ***** válasza:
21%
nem kell arra adni, amit veszekedések közben mondanak az emberek, ilyen alapon minden család szétszakadna, mert sajnos időnként mindenhol elhangzanak csúnya mondatok, amiket utána nyilván meg is bán, aki mondta. csak hát a szavaknak sajnos nagyobb ereje lehet, mint pl egy pofonnak... de nem szabad ezeken sokáig rágódni, meg büntetni miatta az illetőt, emberek vagyunk, mind mondunk hülyeségeket.:) nyugodj meg, kérdező, nagyon szeretnek a szüleid, és nem csak egy megtűrt személy vagy otthon, ha erre volt szükséged, hogy tudd.
2017. nov. 4. 18:12
 4/21 anonim ***** válasza:
80%

Sztem ilyet normális szülő nem mond a gyerekének, akkor sem, ha az első által jellemzett hülyegyerek iskolásról van szó.

Inkább szájon vágnám, de biztos nem mondanám, hogy megtűrt személy.

Ennyire durvát nem kaptam gyerekként, de amíg élek, emlékezni fogok arra a beszólásra. Nagyon igyekszem, nehogy valaha is hasonlót mondjak a gyerekeimnek.

Ez a véleményem és a tapasztalatom mindkét oldalról.

2017. nov. 4. 18:14
 5/21 anonim ***** válasza:
88%
Én nem értek azzal egyet, hogy vita közbe bármit mondhatunk...miért??? Elvégre azért egyenesedtünk fel anno, hogy tudjunk gondolkozni..ezért nem lakunk az állatkertben a többiekkel.
2017. nov. 4. 18:44
 6/21 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom elképzelni, hogy bárkinek is ilyet mondjak, főleg nem egy kisgyereknek.

Gyerekként nagyon rosszul esett volna. Biztosan még felnőttként is emlékeznék rá.

2017. nov. 4. 18:47
 7/21 anonim ***** válasza:
46%
Ha ez egy megtörtént esemény akkor szerintem nem viseli meg a gyereket, mert már megszokta, hogy a szülei idióták.
2017. nov. 4. 19:01
 8/21 anonim ***** válasza:
12%

No persze. A felegyenesedett homo sapiens szájon kaphatja a gyereket, ha megfeledkezik a jó modorról, de verbálisan nem teheti helyre a kölköt (egészen biztos vagyok benne, hogy NEM ezzel a mondattal amúgy, csak némileg dramatizálva van a dolog), mert akkor idióta.:D De nagy az Isten állatkertje...

Amúgy nagyon unatkozol, kérdező? Nyugi, holnapután már suli.:-)

2017. nov. 4. 20:23
 9/21 A kérdező kommentje:

#8 Ha ekkora szád van, és idehánytál valamit, akkor tájékoztass légy oly kedves, és hányd ide azt is, hogy melyik mondattal.

Tudom, sokaknak nehezére esik értelmezni az idézőjelet! Ha szerencséd van, kigyógyulsz belőle. Ha nem, akkor maradsz ekkora tróger!

2017. nov. 4. 20:36
 10/21 anonim ***** válasza:
77%
Semmilyen szituációban sem mondanék ilyet a gyerekemnek, nem ezért hoztam a világra. Ha megtűrt személynek nevezi, olyan, mintha nem is akarta volna őt. És ezért nem a gyereket kellene hibáztatni, ő az utolsó, aki tehet róla. Gyerekként nagy lelki sebet üthet rajta, azt érezteti vele, hogy otthon nem látják szívesen, akkor hol máshol érezze magát biztonságban?
2017. nov. 4. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!