Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan bírjuk rá a felnőtt...

Hogyan bírjuk rá a felnőtt fiunkat, hogy elmenjen otthonról?

Figyelt kérdés
18 elmult. Nem tanul, a munkahelyein nem bir megmaradni vagy konfliktus vagy lopas miatt. Otthon semmilyen szabalyt nem tart be. Szamitogep-fuggo. Az apjaval tiszteletlen. Minden neki all foljebb, ha szolunk valamkert. Arult mar drogot es rendszeresen fuvezik. A szep szo nem mukodott, a csunya szó se. Már ott tartok inkabb en koltozom el, mert ezt ami itt van nem birom tovabb. Az apja mindig megsajnalja es elhiszi a hazugsagait es vegul mindig itt marad, kap enni, van meleg szobaja, tud hol zuhanyozni (18.000-es vizszamlank van!) stb. Mit csinaljak?
2017. dec. 27. 04:14
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
70%

39-es, ez baromira nem így működik. Az én unokatesóm a legjobb példa erre. Ketten vannak testvérek, és míg a fiatalabb tisztességes ember lett, az idősebb akkora link, amilyet még a világ nem látott. Ugyanúgy nevelték mindkét srácot, keresztanyám imádta/imádja őket, a szülők normális, dolgos emberek, nem isznak, nem verekednek. Kicsit talán túl sokat engedtek meg, adtak a srácoknak, ennyit lehet felróni nekik... De még így sem kell elkényeztetett ripacsokra gondolni. Annyi, hogy anyuka eléggé kiszolgált/ja a srácokat, ahogy keresztapámat is. Értsd: vidéki kisváros, a régi rend szerint élnek, ahol apa dolgozik, keresi a nagy pénzt, otthon barkácsol, fúr-farag, ellátja a férfi munkákat... Anya pedig kisebb pénzt keres, de rá hárul a gyereknevelés nagyja, ellátja a háztartást, süt-főz megállás nélkül. És letette mindig a fiúk elé az ételt, akik a kanálért sem állnak fel, mert az is a nő dolga.

De mindezt keresztapám és fiatalabb uncsitesóm képes kezelni, és nem lettek tőle semmirekellő, tojok-a-világra emberek, csak az idősebb unokatestvérem. Ez mivel magyarázható?

Szerintem szimpla személyiségbeállítottság kérdése. Vannak ilyen lumpen emberek, egyszerűen semmi nem érdekli őket, lehetetlen motiválni őket, mindig a könnyebb utat keresik, a nulla erőfeszítést és ezért nem szégyellnek se másnak kárt okozni, se a szeretteiket hülyére venni, se illegális dolgot csinálni.

Kérdező, sajnállak, de úgy érzem, csak panaszkodni jöttél ide. Rengeteg jó ötletet kaptál, de nem úgy tűnt, mint aki meg is fogja fogadni ezeket. Ameddig nem állsz a sarkadra, a fiad ugyanúgy ki fog használni.

36-os voltam.

2017. dec. 29. 14:03
 42/48 A kérdező kommentje:

41 (36) nem panaszkodni jottem, hanem hogy valoban olyan az elozmenyeket es engem nem ismero emberektol kapjak otletet, velemenyt, amit esetleg még nem probaltunk, nem hallottunk. Koszonom az osszeset. Pl. vki irta a katonasagot, apam a rendorseget javasolta :-) (de ez a fiu nem fog oda elmenni, neki ugyanis senki ne dirigaljon foleg nem egy vadidegen. Egyszer egy etkezdeben raszolt valaki, hogy leejtette a szemetet, elsore behuzott egyet az idegennek...)

A zarcsere drasztikus, de az apja nem hagyna. O azt se akarja, hogy egyaltalan fenyegeteskent elhangozzon, masreszt ki tudja mi lenne a kovetkezmenye (pl. szetveri az ajtot...es erre azert nincs penzunk:-().

En gondolkodtam a rendorsegi feljelentesen (drog miatt), de most még egy tobblepcsos ajanlatot tettunk neki december kozepen, hogy januar 1-tol valamelyik indulna. Ezek kozott van olyan, ahol csak beszall a rezsibe, van ahol lehet a sajat szobajanak az alberloje es olyan is, hogy menjen el es besegitunk par honapig az alberleti dijaba....egyelore néma kuss es ul a gep elott es jatszik vagy dolgozik (allitolag) vagy alszik a szobajaban. A szobat mindig gondosan bezarja.

Januar elsejen mar latom, hogy itt hatalmas botrany lesz, mert ez a gyerek tudja, hogy jot rohog majd azon, ahogy mi osszeveszunk, hogy en kidobnam az apja meg sajnalja. Lehet még vigyorogni is fog.

Csaladsegitonek tegnap irtam, pszichologust is keresek (lehet leginkabb magamnak), de volt mar aki visszautasitott, hogy drogos fiatal fiukhoz nem ert. (Es az alkalmankenti 13-20.000-et se tudom heti rendszeresseggel fizetni.)

Meg egyszer mindenkinek koszonom.

2017. dec. 30. 08:29
 43/48 anonim ***** válasza:
100%
A probléma forrása egyértelműen a férjed. Amíg neki jó hogy meglopják, meg élősködnek rajta, te semmit sem tehetsz. Ez az a helyzet amikor a férjemet is hagynám a fenébe, hiszen neki egyértelműen nem számítok ebben az esetben, többet jelent neki hogy mit szólnak majd az embereke. Megpróbálnám észhez téríteni, ha nem megy, válnék. Neked is csak egy életed van kérdező, nem kellne hagyni hogy a férjed meg a fiad teljesen tönkretegye.
2017. dec. 30. 08:47
 44/48 anonim válasza:

Hányadik gyerek? Ő a legidősebb?

Szerintem ez a fiú menekül valami elől, ezért próbálja kizárni a valóságot a drogok, a számítógépes játékok és a normák alól való kibújás segítségével.

Arra kellene rájönni, hogy mit kompenzál a fiad a viselkedésével, és a férjed a folyamatos "megsajnálással". Miért próbálja engesztelni a fiadat?

2018. jan. 21. 00:25
 45/48 A kérdező kommentje:

Elköltözött.

Majdnem a legkisebb gyerek.

2018. jan. 29. 09:31
 46/48 anonim válasza:
Javult a kapcsolatotok?
2018. jan. 30. 21:39
 47/48 A kérdező kommentje:
Nem. És állítólag már költözik is tovább...nem árulta el, hogy miért. De azt gondolom ez nem hetek, hanem hónapok alatt változhat csak vagy évek alatt, amikor már tapasztalt annyit és talán belátja másképp is lehet élni.
2018. febr. 2. 10:11
 48/48 anonim ***** válasza:
gondolom most még a hiszti fázisban van, úgy gondolja te vagy a gonosz mert "cserbenhagytad" de az tök rendben volt amiket ő csinált. Hát költözzön,gondolom az előző helyén sem tűrik meg.
2018. febr. 2. 17:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!