Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan bírjuk rá a felnőtt...

Hogyan bírjuk rá a felnőtt fiunkat, hogy elmenjen otthonról?

Figyelt kérdés
18 elmult. Nem tanul, a munkahelyein nem bir megmaradni vagy konfliktus vagy lopas miatt. Otthon semmilyen szabalyt nem tart be. Szamitogep-fuggo. Az apjaval tiszteletlen. Minden neki all foljebb, ha szolunk valamkert. Arult mar drogot es rendszeresen fuvezik. A szep szo nem mukodott, a csunya szó se. Már ott tartok inkabb en koltozom el, mert ezt ami itt van nem birom tovabb. Az apja mindig megsajnalja es elhiszi a hazugsagait es vegul mindig itt marad, kap enni, van meleg szobaja, tud hol zuhanyozni (18.000-es vizszamlank van!) stb. Mit csinaljak?
2017. dec. 27. 04:14
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
35%

Jól el kellett volna verni, hogy megtanulja csupán az alap tiszteletet a szülei felé, de most már lehet, hogy ehhez késő. Egyébként nem vagyok erőszakpárti, de ha a (szép) szó nem segít, akkor nyomatékosítani kell, hogy ki a főnök, kinek a kenyerét eszi.

A számítógép használatát korlátozni kellene, a drogot pedig el kell venni tőle, mert saját magán kívül titeket is bajba sodorhat.

2017. dec. 27. 08:06
 12/48 anonim ***** válasza:
66%

"Kellett volna nevelni a kis szentet, nem utólag panaszkodni. " Tudod a nő ha beledöglik sem tehet semmit- ha apuci kinyalja a kis görény se.ggét, bármit is csináljon. MINDKÉT szülőnek nevelni kellene ám.

Kedves kérdező! Elsősorban a férjedet kell itt észhez téríteni: jó lenne ha felfogná, ezzel csak ront a gyereke helyzetén. Hova fog még süllyedni a kölyök, ha mindig mindent megúsz következmények nélkül? Mert van ám az a pont, ahol mát nem csak apu-anyu felől vannak következmények, hanem a törvény felől is. Meddig hagyja a nemtörődömségével süllyedni a gyerekét?

2017. dec. 27. 08:13
 13/48 anonim ***** válasza:
63%

Beiratni esti suliba, ha nem vevő rá, akkor jogsit fizetni neki, aztán mehet kamionozni vagy taxizni.

Én felszereltetnék töltögetős áramot, tutti a vízre meg gázra is van ilyen, ha elfogyott töltse fel, ti csak a saját adagotokat a saját otthonlétetekre töltsétek fel. Amíg napközben otthon használná a közműveket, nem lesz miből, csak, ha fizet érte.

Hidegben, sötétben, net és melegvíz nélkül nem fog otthon ülni sokáig, elüti az időt estig, amikor megjöttök.

Onnan már csak egy lépés, hogy a nappali lézengés helyett valami tanfolyamra üljön be.

Amúgy lehetne biztonságiőr valami telepen, semmi dolga, csak ülnie kell a meleg szobában.

2017. dec. 27. 08:38
 14/48 anonim ***** válasza:
83%

Apucival le kell ülni, meg kell beszélni, hogy ez így nem maradhat. Aztán ha a srác elmegy valamiért, akkor cucc összepakol, zárcsere, kirakni az ajtó elé kapjon 20-30 ezret és mehet ahova akar. Elég frasztikusnak tűnik, de ha láthja, hogy nem a levegőbe beszéltek, akkor ez talán fejbe kólintja. Lehet hagyni 1-2-3 hétig csövezni, addig a szobáját ki lehet rámolni, meghagyni egy ágyat asztalt. lámpát, meg egy ruhás szekrényt, minden más cucc ki. Aztán vissza lehet fogadni, de nagyon szigorú szabályokkal. Ajtóhoz kulcs nuku, hétköznap reggel 7kor mennie kell és és 5ig vissza se jöhet, keressen munkát, ha talált mutassa meg a munkaszerződést.

Talán ettől észhez tér, viszont azt ti is tudjátok, hogy az egészet ti rontottátok el, mert ti neveltétek ilyennek.

2017. dec. 27. 09:11
 15/48 anonim ***** válasza:
81%

apjának megmondom: gyerek költözik vagy te.

ha te, akkor szépen váltok, mindent feleztek, ő meg tarthatja el továbbra is a gyereket.

2017. dec. 27. 09:17
 16/48 A kérdező kommentje:

A valaszokhoz nehany plusz hatterinfo:

Drogarusitas: volt rendes merlege hozza, amin merte. Szamonkereskor a valasza mi a f@s@t nyultok mas cuccahoz? Azota nem lattuk, de a taskaja, szobaja tele volt tobb alkalommal fuves ures kis zacskokkal. Ha mind elszivja ertem miert zombi, de lehet inkabb arulja..de akkor miert uresek? Ennyit a drogrol.

2. Volt hazirend, hazimunkabeosztas nem mukodott. Sajnos nem egyeduli gyerek. Ha megvonjuk a netet az csak mindenkitol megvonast jelent.

3. Esti sulis, volt. Tavaly mar sok igazolatlanra derult feny utolag. Iden ketszer ment be a suliba, felmentest akart, de azt is leizelte, nem intezte. Ez a feleve ugrott.

4. Egyszer be lett fizetve kresztanfolyamra sot az egesz tanfolyamra egyben. Nem ment el a vizsgara. A penz elszallt az ablakon.

5. Tanulni nem akar semmit.

6. Nem tudunk mndent elzarni elole. Neha maganak vesz kajat. Alkalmi munkai vannak.

7. Az aram, viz, gaz sajat fogyasztasra megoldast nem hallottam meg, de az is elotte nekem kerulne plusz penzbe. Ejszakai eletmodot folytat legtobbszor, hogy nappal ne is legyen velunk kommunikacio.

8. Amikor uj helyre koltoztunk elutaztunk egy hetre, neki kellett a lakasra vigyazni. Munkaval is meg volt bizva. Mikor hazaertunk a szomszedok letamadtak, hogy a fiaim fuveztek a lepcsohazban, hogy szemetet hajigaltak ki az ablakon. Egy baratjat hivta at es a munka helyett szamitogepeztek, a konyhat plafonig osszecsaptak valami voros level. Egy masik alkalommal nyaralni voltunk hazajottunk a hutoben speed vart, de sajat bemondasra lehet kokain...na ez a havere volt.

Amiket irtatok mind jo lehet. Koszi. Most van hatarido, ha addig nem valaszt a lehetosegek kozott es azt nem tudja betartani, akkor fel is ut le is ut.

Es tudjatok mi van? Le se izeli...ugyanugy ul a gep elott. Bezarkozik a szobajaba.

A munkahelyen lop...bankartyaval machinal valamit es a vasarlokat csapja be ezzel. Legalabbis ezt maga mondta.

2017. dec. 27. 09:18
 17/48 anonim ***** válasza:
77%

Ezt borzasztó még olvasni is..nem irigyellek!

Itt már tényleg csak az segit ha drasztikusak vagytok!

Mindig gondok voltak vele? Vagy ez csak 1-2 éve fordult át ilyen durvába?

2017. dec. 27. 09:28
 18/48 A kérdező kommentje:

3-asnak kulon: legalabb ezen még tudtam nevetni. (A sajat siralmassagunk ellenere.

9-es vagy aki irta a normalisabb viszonyt. Hosszu ideig probalkoztunk, de nekem elegem van. Kepzeld el, amikor mindegy mikor jossz haza teged csak a kosz es kosz var es nekiallhatsz mosogatni, takaritani, mosni...ha egyszer nem vasarol be soha, semmikor...se keresre, se semmilyen nyomasra. Csak hazhoz rendel csak kesz etelt csak maganak. Ha epp besertodik valami elvarason.

Altalaban bologat, hogy erti, olvasta, hallja, amit kerunk, mondunk, irunk, de kb. 2 alkalom utan mintha teljesen kimostak volna az agyat. Ezert gondolom, hogy valamit hasznal, ha mast nem a szamitogepes napi 10 oras jatekot agymosasra.

Amikor volt botrany es mondtam akkor en elkoltozom, az apja meg mondta eladja a hazat es kiosztja az orokseget. Akkor szerintem meg orult is. Utana a fejunkhoz vagta ez a mi parkapcsolati jatszmank es ot hagyjuk ki belole. Pszichologushoz nem tudtuk elrangatni, pedig mar arra gyanakszom komoly mentalis betegsege van, ami eddig csak az iskolai rossz magatartasban utkozott ki, de mostanra valami sokkal durvabba alakult at.

A csalaunkban volt aki kidobta a sajat fiat es a fia azota is haragszik ra...

2017. dec. 27. 09:29
 19/48 A kérdező kommentje:
17-es: kozepiskolat kellett otthagyni es estire engedni. 2 eve kb. es az idei ev volt nagyon durva.
2017. dec. 27. 09:31
 20/48 anonim ***** válasza:
70%

Én kidobnám a lakásból.

Valamikor csak megy vhova, akkor ruháit megkapja, zárcsere és kész.

2017. dec. 27. 09:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!